cooper69 Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Powolutku do przodu Okazuje się, że będę musiał dorobić minimum 100 główek brakujących śrub. Pewnie na 100 się nie skończy... Ale by się chciało posiadać takie cacuszko. Jak widać. Dla tych co będą po mnie robić/poprawiać tego Cromwella właśnie tworzy się szablon poprawek. 8 łbów tutaj - wcześniej trzeba ściąć niepotrzebne przy tym konkretnym czołgu elementy Przygotowanie do rycia nowych linii podziału i zrobienia lustrzanego odbicia włazu kierowcy. szpachlowanie CA jednak do wszystkiego się nie nadaje. Co raz bardziej kusi mnie zakup szpachlówki UV. Wyryłem też linie na błotniku od strony radiooperatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Śruby zdaje się robi Meng. Możne też próbować ciąć z profilu, albo kupić narzędzie jakie ma Panzer Machine ale to wiele dudków kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Na szybko zrobiony przyrząd do przycinania łbów śrub o wysokości 0.3 mm + 20-to letnia żyletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Fajne narzędzie sobie wystrugałeś Z lekka się wpakowałeś w rzeźbę z tym Cromwellem, mi zawsze brakuj zapału na takie przeróbki więc zaglądam i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Nie dość że to nie Hela, to jeszcze jakaś inna wersja Cromwella. Jak na razie najciekawszy dla mnie warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Narzędzie tylko tymczasowe - już mam koncepcję na coś porządniejszego Tak wyglądało przed przyklejeniem śrub - rozkład zrobiony igłą na podstawie wcześniej przygotowanych szablonów. A tak po przyklejeniu główek śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Fajne narzędzie sobie wystrugałeś Z lekka się wpakowałeś w rzeźbę z tym Cromwellem, mi zawsze brakuj zapału na takie przeróbki więc zaglądam i podziwiam. Ojtam. Ja lubię takie "wyzwania" - jakbym musiał zrobić 1/3 pojazdu to już by podchodziło pod wyzwanie Nie dość że to nie Hela, to jeszcze jakaś inna wersja Cromwella. Jak na razie najciekawszy dla mnie warsztat. Hela (z całym szacunkiem) jakaś taka oklepana mi się wydała. Dziękuję za dobre słowo koledzy i zapraszam do dalszych odwiedzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Bardzo pomysłowe narzędzie do cięcia prętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Bardzo pomysłowe narzędzie do cięcia prętów Wolałbym takie jak Twoje. Ale jak pisałem coś podobnego jest w trakcie Dzisiejsze żółwie postępy. Niestety muszę poczekać aż wyschnie klej. Właz tylko wsadzony do zdjęć - nic jeszcze nie sklejone. Jak widać aparat z komórki ma ewidentny problem z białym :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 Dorobiony właz prawie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Dobrze działasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Fajnie Ci idzie. Działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 i tak dalej, dalej i dalej i dalej......... no żarty dobrze jest. W sumie ja Cie namówiłem na ten temat to działaj. Acha, może mój Kolega Zbychu się włączy, w sumie robił ten model z własnymi przeróbkami jak Ty. To jego model : Kontakt z Nim na FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Bardzo dziękuję. Zdjęcia się przydadzą. Widzę że tylnej płyty nie przerabiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Witam, Przepraszam za offtop, ale jeżeli mogę ja również dorzucę swoje 3 grosze do tematu płyty silnikowej. Ja również kleiłem Cromwella płk Skibińskiego i płyta jest taka jak w modelu pokazanym przez kolegę Hamilkar-a. Co prawda mój jest z papieru, ale przedstawia ten sam czołg. Załączam kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Górna płyta Accurate Armour ma błąd - należy go skorygować. W tym kartonowym modelu z tego co widziałem jest prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 i płyta jest taka jak w modelu pokazanym przez kolegę Hamilkar-a. Luzak przepraszam, może ja niedowidzę, ale Twoja płyta znacząco się różni od płyty Zbyszka i powinna być taka jak u Ciebie. Zbyszek jej nie przerabiał cooper69 racja, to płyta z kadłuba C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Hamilkar, Zwracam honor . Widocznie to ja, albo niedowidzę, albo nie ogarniam do końca tych płyt. Wydawały mi sie takie same, a dopiero później spojrzałem na boczne klapy, które faktycznie się znacząco różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 No, no, jedziesz ostro z tematem, szacunek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) Przepraszam za chwilową ciszę w temacie. Właśnie się raczę środkami dopingującymi na zlocie Saab Club Polska. Jutro wracam i ruszam z kopyta Edytowane 14 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Wybaczamy i czekamy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domi Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Cześć, Łby śrub które dorobiłeś na dolnych płytach kadłuba były wpuszczone (zlicowane) z płytą, dlatego Tamiya je pominęła tak jak i pozostały "milion" takich samych śrub na górnych powierzchniach kadłuba i wieży. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 No to trudno. Będzie trzeba usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Cześć, Łby śrub które dorobiłeś na dolnych płytach kadłuba były wpuszczone (zlicowane) z płytą, dlatego Tamiya je pominęła tak jak i pozostały "milion" takich samych śrub na górnych powierzchniach kadłuba i wieży. Racja Domi. cooper69 - można je dorobić, ja tak zamierzam. Misterna robota, ale są łby śrub i można nawiercić otwory, a potem je tam "wpuścić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi