cooper69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Preshading to robi dark green a poem khaki. A Tobie albo za ciemno albo za jasno Może monitor sobie zmień :P Na pewno go kąpać nie będę - wyjdzie jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Jakby nie patrzeć to na każdym z czterech ekranów, na których oglądam forum, wygląda mi tak samo. Rafał, tyle pracy w niego włożyłeś, że szkoda by było abyś to spartolił malowaniem. Zwłaszcza, że na tym etapie niewiele tracisz. No ale to twój model i zrobisz jak uważasz Dlatego bardziej wolę sklejać i przerabiać niż malować. Tracę kilka godzin pier... się z myciem szorowaniem, a potem znowu od początku, a efekt podobny. Za ciemny, za jasny, itede itepe Macie tu zdjęcie oryginału pieczołowicie odrestaurowanego przez brytoli. Na pewno za ciemny i brudzing jakiś taki nierealistyczny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Jakby nie patrzeć to na każdym z czterech ekranów, na których oglądam forum, wygląda mi tak samo. Rafał, tyle pracy w niego włożyłeś, że szkoda by było abyś to spartolił malowaniem. Zwłaszcza, że na tym etapie niewiele tracisz. No ale to twój model i zrobisz jak uważasz Dlatego bardziej wolę sklejać i przerabiać niż malować. Tracę kilka godzin pier... się z myciem szorowaniem, a potem znowu od początku, a efekt podobny. Za ciemny, za jasny, itede itepe Macie tu zdjęcie oryginału pieczołowicie odrestaurowanego przez brytoli. Na pewno za ciemny i brudzing jakiś taki nierealistyczny ;) Bardzo fajny kolor na tym zdjęciu. Tylko preszading żle zrobili, wcale go nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Cześć, Widzę, że mamy ten sam problem, ja swojego będę malował jutro i też się boję, że mi wyjdzie za ciemny. Problem z Brytolami jest taki, że ich pojazdy w rzeczywistości były pomalowane ciemnym zielonym ale model wykonany w taki sposób będzie po prostu za ciemny i zginą wszystkie fajne detale dlatego moim zdaniem modelarz musi iść na kompromis żeby model dobrze wyglądał. Cóź, łatwiej powiedzieć, trudniej zrobić, zobaczymy co mi wyjdzie, ja mam zamiar malować Lifecolorami z zestawu olive drab Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 No i po modyfikacjach malowania i Filtrze A.MIG Blue for Dark Grey Jutro go pewnie trochę poprzecieram suchym pędzlem i sido pod kalki i dalsze zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 moim zdaniem tamten też był ładny [1],chodziło ci o rozjaśnienie nitów itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) . Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 moim zdaniem tamten też był ładny [1],chodziło ci o rozjaśnienie nitów itd.? Technika suchego pędzla ma na celu podkreślenie krawędzi i wystających elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Suchy pędzel zrobiony mieszanką mocno rozjaśnionego najjaśniejszego koloru SCC-15 (u mnie tzw. faza 4) + Tamiya Yellow Green A zaraz jadę za miasto upić się i zapłakać nad brakiem zdolności malarskich. Wracam w niedzielę i spróbuję wyciągnąć z modelu ile będę potrafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Te zapasowe kola na wieży przypominają mi fryzurę księżniczki Leila z Star Wars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 W sumie teraz dopiero zauważyłem temat na forum.., no fakt ,ten zielony po prostu jest dziwny, wgl. farba wydaje się być szorstka ,może być trudno na czymś takim ładnie wykonać wash, osobiście taką brytyjską zieleń według własnych upodobań wykonuje mieszając Nato Green ( z przewagą ) i olive drab od TAM, oczywiście później to rozjaśniając . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Ta zieleń powstała na prośbę kolegi - żeby nie był za ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Mam porządny podkład Badger Stylnrez. Gdzie go kupiłeś Rafale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Mam porządny podkład Badger Stylnrez. Gdzie go kupiłeś Rafale ? Kolega z Anglii mi przywiózł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Nałożone kalkomanie i sidolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Zobaczymy A już myślałem, że już nie będziesz u mnie pisał Oleje to ze 12h schną ale Mirek Serba chyba podpowiedział w tym filmiku szybki sposób - 5 minut schnięcia i psikanie sido 50:50 z wodą. Jako rozcieńczalnik do olei używa eko-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Jak byś miał go skończyć na chama kosztem jakości to sobie odpuść. Lepiej olać konkurs i mieć ładny model niż po takiej pracy spaprać go kończąc w pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Ogłosiłem jako "jej ekscelencja" święto narodowe i jest szansa, że się wyrobię z podstawową bryłą. Stonka ojejna właśnie schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 I tutaj przewagę mają siuwaksy akowskie/migowskie we flakonach , bo schną w kilka minut . Coś nie pasuje to poprawiasz łajtspirytem do skutku i zaś można czynić dalsze kroki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Decyzja podjęta. Niestety zabrakło mi ze 2 dni intensywnego wykańczania żeby zmieścić się w terminie. Ze względu na prace domowe nie mogłem się wyrobić w czasie (rodzina ważniejsza), a robić na wariata nie chcę. Trzymam kciuki za tych co się wyrobili i gratuluję wszystkim uczestnikom zapału. Przepraszam obserwujących za moje niezmieszczenie się w terminie konkursowym. Mam nadzieję, że będziecie mi kibicować do zakończenia nie tylko konkursu. Pozdrawiam Rafał Dzięgielewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Witaj w klubie Rafał. Do zobaczenia w naszym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Na szczęście potrafisz ustalić priroytety - model nie zając, a o rodzine trzba dbać należycie. Czekam ze spokojem na finał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Niestety zabrakło mi ze 2 dni intensywnego wykańczania żeby zmieścić się w terminie. Mnie zabraklo z tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Normalnie, nie wyrobiłem się w czasie w doborowym towarzystwie Mnie zabraklo z tydzien Teraz już nie będę się spinał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 Cromka załoejona i pokryta matem przed dalszymi brudzingami Proporcje na matt z Tamki (znaleziony w necie na kolejowym forum) na załączonym obrazku - gotowy od razu do aero. - 3.5 ml X-22 Clear - 1.5 ml X-21 Flat Base - 5 ml X-20A Thinner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi