piotr111 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Jakbym oryginał widział. Dzięki , Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Idziemy do przodu . Gaśnica która trochę mnie zmęczyła . Cały firewall z gaśnicą i kilkoma przewodami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Wygląda jak render z filmu... Świetna robota malarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Wygląda jak render z filmu... Świetna robota malarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Wyrzeżbiona rynna na przewody elektryczne . Rynna już zamontowana . I cały firewall ukończony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Ooooo Panie! Jakoś miłośnikiem niemieckich czołgów nie jestem, ale nie to tu jest tematem przewodnim... Klasse gemacht! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Danke Herr Makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 4 Września 2016 Czołem No tak z cicha zaglądam... Cud miód i orzeszki... I zal ze po zamknięciu mało co widać ale taki urok dekli Pozdro i czekam na kolejny update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Widać będzie wszystko ponieważ górna płyta będzie ściągana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Myślałem że to są zdjęcia poglądowe oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Pięknie jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Widać będzie wszystko ponieważ górna płyta będzie ściągana . Przemyśl ten pomysł ze ściąganą płytą kadłuba. Modele czołgów ze zdjętymi płytami, które w oryginale były na stałe zespawane, wyglądają po prostu śmiesznie. Robisz model w skali 1/16, do tego model wielkiego czołgu. Wystarczy, że zdejmiesz wieżę, zdejmiesz wszystkie demontowane płyty przedziału napędowego i otworzysz włazy. W tak wielkim modelu sam otwór po zdjęciu wieży będzie na tyle duży, że wszystko będzie widać we wnętrzu. Szkoda marnować tak genialne zapowiadający się model jakimś wymyślonym, nierealnym kastrowaniem go ze stropu kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Dzięki bazylms i morfeusz84 . Widać będzie wszystko ponieważ górna płyta będzie ściągana . Przemyśl ten pomysł ze ściąganą płytą kadłuba. Modele czołgów ze zdjętymi płytami, które w oryginale były na stałe zespawane, wyglądają po prostu śmiesznie. Robisz model w skali 1/16, do tego model wielkiego czołgu. Wystarczy, że zdejmiesz wieżę, zdejmiesz wszystkie demontowane płyty przedziału napędowego i otworzysz włazy. W tak wielkim modelu sam otwór po zdjęciu wieży będzie na tyle duży, że wszystko będzie widać we wnętrzu. Szkoda marnować tak genialne zapowiadający się model jakimś wymyślonym, nierealnym kastrowaniem go ze stropu kadłuba. Źle mnie zrozumiałeś , płytę górną będzie można ściągnąć a nie że będzie ściągnięta na stałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 4 Września 2016 Co nie zmienia opini o tak spreparowanych modelach :P ot taka maniera modelarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Co nie zmienia opini o tak spreparowanych modelach :Pot taka maniera modelarska Dokładnie tak. Wykastrowanym z pancerza modelom czołgów mówimy stanowcze nie, nawet jeśli płyta nie jest ściągnięta na stałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 OK . Ale i tak zrobię górną płytę ściąganą dla siebie . Dla forumowiczów mówiących nie pominę ten temat i zdjęcia zamieszczę tylko i wyłącznie zamkniętego kadłuba . Dla mnie zamykanie tylu detali na stałe mija się z celowością wkładania ogromu pracy w wykonanie tego wszystkiego skoro miałoby być to niewidoczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Dlatego ja mam rozgrzebanego T-34 od Trumpetera w 1/16. Taka konstrukcja tego czołgu, że widać tam wszystko bez ściągania płyt, które były na stałe pospawane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 T-34 był ciosany siekierą . W Kingu takie detale jak - kadłubowy karabin , rozbudowana radiostacja , przekładnia czy mnóstwo cięgien i wałków na podłodze a nawet konstrukcja fotela kierowcy przez włazy kierowcy i radiooperatora byłyby albo w ogóle nie widoczne albo fragmentarycznie . Tu jest za dużo detali żeby je zamykać na amen . Poza tym robię ten model z naciskiem na maksymalne zdetalowanie właśnie wnętrza kadłuba , wieży i komory silnikowej . Mnie ten czołg zewnętrznie nie interesuje bo co może być ciekawego w kupie stali pospawanej w prostokąt z doczepionym mnóstwem kół . A propos - silnik będzie wyciągnięty na zewnątrz czy się to komuś podoba czy nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Rób model dla siebie. Dla mnie zamykać właśnie to wnętrze byłoby grzechem. Może to być model poglądowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Rób model dla siebie.Dla mnie zamykać właśnie to wnętrze byłoby grzechem. Może to być model poglądowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Jak zrobisz, tak będzie . A co se popatrzę to moje, piękna robota, podziwiam cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Jak zrobisz, tak będzie .A co se popatrzę to moje, piękna robota, podziwiam cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 piotr111 - to co tworzysz z tym tygryskiem to TOTALNY CZAD Te niektóre foty wyglądają jak cykane żywcem w Bovington Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 5 Września 2016 Autor Share Napisano 5 Września 2016 piotr111 - to co tworzysz z tym tygryskiem to TOTALNY CZAD Te niektóre foty wyglądają jak cykane żywcem w Bovington Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 5 Września 2016 Autor Share Napisano 5 Września 2016 Wały zrobione . Upaćkane . Jeden wał wklejony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi