Tap-chan Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 400ml Mr.ToolCleanera jest tańsze od 400ml MLT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Nie chce wrzucać bomby ale zbliżają się święta i tak sobie myślę nad nowym aero. Chyba chciałbym wybrać coś pomiędzy Iwatą a Mr.Hobby, dysza +- 0,2/0,3 kashato wrzucił na sprzedaż Iwata HP-C Plus w ok 2 raz mniejszej cenie niż jest w mojehobby i tak się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Znakomita cena a aerograf... no cóż, Iwata, co tu dużo mówić więcej. Tyle że to 0,3mm, choć w sumie to doskonale taką dyszą można malować małe detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Mam pytanie czy ktoś z kolegów używa takiego aerografu : https://www.mojehobby.pl/products/PS-289-Mr.-Procon-Boy-WA-Platinum-0.3-mm-ver.2.html Mam pytanie odnośnie regulacji ciśnienia powietrza , czy się to nie psuje i jest funkcjonalne. Drugą opcja jest ten : https://www.mojehobby.pl/products/Mr.-Procon-Boy-FWA-0.2-mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Ja używam Procona PS-270 z regulacją przepływu i nie wyobrażam sobie już pracy bez tej funkcji. Jest to świetne rozwiązanie do dobierania strumienia farby w zależności od rozcieńczenia / potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Gorąco polecam PS-289. Mam w wersji z dyszą 0.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Co prawda do świąt jeszcze daleko, ale jeżeli zastanawiasz się jaki aerograf położyć pod choinkę, to polecam takie cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Co prawda do świąt jeszcze daleko, ale jeżeli zastanawiasz się jaki aerograf położyć pod choinkę, to polecam takie cóś chyba dopiero po nowym roku sobie sprawie taki prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Listopada 2018 Super Moderator Share Napisano 6 Listopada 2018 Również mam Procona PS-270 i dla mnie malowanie tym aerografem to czysta przyjemniość, ale..... Zależy co chcesz tym aerografem malować. Jak modele samolotów 1:32 i większe, to nie polecam do tego aerografu z dyszą 0,2. Lepiej kupić z dyszą 0,3 i można malować duże jak i małe powierzchnie. Malowałem niedawno model w skali 1:32 dyszą 0,2 i nie mogłem go skończyć malować. Musiałem skończyć malować go chińczykiem z dyszą 0,3. Tak że jak bym teraz miał kupować aerograf, to z dyszą 0,3. Choć dysza 0,2 pewnie dobrze się nada do modeli w skali 1:72 i mniejszej oraz pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Również mam Procona PS-270 i dla mnie malowanie tym aerografem to czysta przyjemniość, ale.....Zależy co chcesz tym aerografem malować. Jak modele samolotów 1:32 i większe, to nie polecam do tego aerografu z dyszą 0,2. Lepiej kupić z dyszą 0,3 i można malować duże jak i małe powierzchnie. Malowałem niedawno model w skali 1:32 dyszą 0,2 i nie mogłem go skończyć malować. Musiałem skończyć malować go chińczykiem z dyszą 0,3. Tak że jak bym teraz miał kupować aerograf, to z dyszą 0,3. Choć dysza 0,2 pewnie dobrze się nada do modeli w skali 1:72 i mniejszej oraz pancerki. Skleja pancerkę 1:35 i czasem jakiś samolot w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Dysza 0.3 jest najbardziej uniwersalna czyli PS-289 lub podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 PS-289 to uniwersalne narzędzie. Dysza 0,3 pozwala zarówno na malowanie detali, jak i dużych powierzchni. Przy 0,2 (fakt, że Evolution) miałem problem przy malowaniu niektórymi metalizerami. Przy 0,3 taki problem nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Też uważam że dysza 0,3mm jest bardzo uniwersalna. Można nią malować kreski poniżej 1 mm bez problemu, tak więc w praktyce pomaluje się tym każdą skalę. Odkąd kupiłem HP-CH praktycznie przestałem używać Iwatę 0,18mm, bo jakoś nie chce mi się jej wyciągać i potem myć, po to tylko żeby malować jakieś ultra drobne marmurki. 0,3 jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2018 Witam. A czy do Ultry, są dostępne komplety 0,3? Szukałem i nigdzie nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Nie, H&S ma tylko w ofercie 0,15, 0,2, 0,4 i 0,6mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2018 Dzięki Solo. Mam 0,4 i pełny zbiorniczek ten mniejszy, wypełniony do pełna rozcieńczalnikiem, po naciśnięciu spustu oprużniło go w 5 sekund. To mija się z celem, malowanie taką dyszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Dzięki Solo.Mam 0,4 i pełny zbiorniczek ten mniejszy, wypełniony do pełna rozcieńczalnikiem, po naciśnięciu spustu oprużniło go w 5 sekund. To mija się z celem, malowanie taką dyszą. Powinieneś zmniejszyć ciśnienie. Wtedy tak szybko nie schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2018 Maluję na 1,0 psi. Ale możliwe że tak szybko, bo był to rzadki rozcieńczalnik. Jak by to była gęściejsza farba, to może by dłużej leciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Maluję na 1,0 psi. 1 psi = 0,0680459582401954 atm 1 psi = 6 894,75729 Pa 1 psi = 0,068947 bar Więcej nosem wydmu:bip:ę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2018 Tak, racja pomyłka. Miało być 1 bar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesiek_2 Napisano 8 Listopada 2018 Share Napisano 8 Listopada 2018 Dzięki koledze Kashato nabyłem Iwate HP-C Plus i pierwsze wrażenia są bardzo dobre.Odrazu co mi się spodobało to świetne wyważenie, w porównaniu do ultry czuje, że mam w łapie konkretne narzędzie a nie tylko cienkiego kija.Malowanie na razie testowane z tamką i gunze, zero jakichkolwiek zastrzeżeń.Czyścić nie czyściłem, szybki backflow i po sprawie.Pytanie teraz co zrobić z ultrą, sprzedać czy zostawić do podkładów/lakierów bo mam jeszcze dysze 0.4 Przy okazji kolega Kashato błyskwiczna transakcja, momentalnie przelałem kase, na drugi dzień aero u mnie, nówka sztuka - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Listopada 2018 Share Napisano 8 Listopada 2018 Pytanie teraz co zrobić z ultrą, sprzedać czy zostawić do podkładów/lakierów bo mam jeszcze dysze 0.4 Ja tak właśnie zrobiłem. I jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Listopada 2018 Share Napisano 8 Listopada 2018 sprzedać czy zostawić Ja tak właśnie zrobiłem. Wolisz makaron czy schabowego na obiad? TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Listopada 2018 Share Napisano 8 Listopada 2018 Celna uwaga Watsonie - ZOSTAWIŁEM Ultrę z dyszą 0.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi