HKK Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Tu jest porównanie chinola, Sparmaxa i H&S: https://avwairbrushworks.wordpress.com/2016/08/24/shoot-out-mac-valves/ Cytuj
Solo Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Wychodzi na to że mam dwa zaworki HS, ten drugi nie jest jednak chinonem. Oba są niewiele warte. Cytuj
Bobek Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) 3 godziny temu, zbigi10000 napisał: I to jest właśnie to o co mi chodzi.Postawię na PS 270. https://spraygunner.com/gsi-creos-mr-airbrush-procon-boy-ps-289-0-3mm-platinum/ sprowadz sobie bo dobra cena, przesyłka za darmo. Moze w tym tygodniu odbiorę od nich ps770 tez w dobrej cenie. Edytowane 9 Maja 2019 przez Bobek Cytuj
HKK Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 26 minut temu, Solo napisał: Wychodzi na to że mam dwa zaworki HS, ten drugi nie jest jednak chinonem. Oba są niewiele warte. To dziwne, bo jak pisałem, jestem zadowolony ze Sparmax-a a wg gościa ten zaworek w niczym nie jest lepszy od HS. Może to kwestia jakie ciśnienie masz ustawione na kompresorze i jak bardzo chcesz je zdławić? Ja ma na sprężarce zwykle między 2 a 2.5 atm czyli tak 30-37 psi. Sporo, ale przydaje się przy przedmuchiwaniu. Do malowania dławię zaworkiem i jest git. Bez względu czy użyję zaworu na aero czy na szybkozłączce. Cytuj
Solo Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Jak pisałem ten mały HS ma wadę fabryczną, ten długi za to jest trochę niewygodny w użyciu. Oba nie mają sensu gdy jest MAC w aerografie. Cytuj
zzz Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Używam zaworek HS na codzień, nie raz na rok i jest super. Cytuj
Solo Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 1 godzinę temu, HKK napisał: Ja ma na sprężarce zwykle między 2 a 2.5 atm czyli tak 30-37 psi. Sporo, ale przydaje się przy przedmuchiwaniu. Do malowania dławię zaworkiem i jest git. Bez względu czy użyję zaworu na aero czy na szybkozłączce. Z reguły mam ustawione ok. 3 barów i z Iwatami i ich macami nie mam problemów. Cytuj
dide Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Przy okazji jakby ktoś sie jeszcze zastanawial nad zakupem pomiędzy Proconem a HS...to nie ma sensu. 1. Brak zatykania sie dyszy 2. Nie rozepchasz dyszy tak latwo jak w Ultrze (o ile wogóle) 3. Gładki i delikatny spust procona 4. Wiekszy pojemnik na farbę - dla jednych to plus dla innych minus ale przy podkladowaniu czy pokrywaniu lakierem calego modelu mozna to docenić 5. Ogólnie fajny jest Cytuj
leszek_m Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 4 godziny temu, Bobek napisał: https://spraygunner.com/gsi-creos-mr-airbrush-procon-boy-ps-289-0-3mm-platinum/ sprowadz sobie bo dobra cena, przesyłka za darmo. Moze w tym tygodniu odbiorę od nich ps770 tez w dobrej cenie. Czy brak możliwości dodania tego konkretnego aerografu do koszyka oznacza, że został wyprzedany i najbliższym czasie w tej cenie nie będzie już dostępny? Cytuj
Bobek Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) na to wygląda, nie zwrócilem uwagi jak linkowałem ale wiem tez ze sprowadzają hurtem z Japonii co pewien czas. Tak swoja droga kupienie takiej wersji to już chyba snobizm:) Edytowane 9 Maja 2019 przez Bobek Cytuj
zzz Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 HS ma od zawsze konfugurator aerografów. Takiego gniota możesz sobie zaprojektować z grawerem sam. Cytuj
Bobek Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Nie wiedziałem ze takie dziewczęce robią, to wygląda obciachowo. Cytuj
Solo Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 26 minut temu, Bobek napisał: Tak swoja droga kupienie takiej wersji to już chyba snobizm:) Wygląda fajnie, taki Superman vs. Iron Man. Lubie takie zestawienie kolorystyczne, ale wolałbym żeby popracowali nad profilem ich dyszy, zamiast nad kolorami korpusu. Cytuj
HKK Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 2 godziny temu, dide napisał: Przy okazji jakby ktoś sie jeszcze zastanawial nad zakupem pomiędzy Proconem a HS...to nie ma sensu. Harder Steenbeck nie kończy się na Ultrze Evo i Infinity. Jest jeszcze Hansa. W cenie Evolution mamy niewielki, precyzyjny aerograf oparty o zupełnie inne dysze i igły, których nie dotyczą problemy sztandarowej rodziny HS. Cytuj
HKK Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 4 minuty temu, Solo napisał: W cenie Evolution można kupić Iwatę. Mówimy o najtańszym Evo. Ale owszem, można. Biedne, łyse Revolution. Cytuj
Solo Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Nie tylko. I będzie to zawsze lepszy wybór niż Evo. Cytuj
HKK Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 21 minut temu, Solo napisał: Nie tylko. I będzie to zawsze lepszy wybór niż Evo. Możliwe. Nie używałem ani Evo ani Revo. Za ten "pinądz" mozna mieć PS-270/289 jak dobrze pokombinować. Cytuj
zbigi10000 Napisano 4 Czerwca 2019 Napisano 4 Czerwca 2019 Troszkę poużywałem ps 270, i jakoś nie mam zamiaru wracać do H&S evo 0.2.Niby wszystko to samo można zrobić H&S'em , ale komfort pracy przemawia za Creos'em . Cytuj
Bobek Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 (edytowane) Ma ktoś może informacje o zmianach w budowie dysz H&S? Kupiłem dziś dysze 0,4mm i wyglada teoche inaczej/ porządniej od "starej" (rocznej, która rozepchalem). Nie będę sprawdzał wytrzymałości nowej ale nie wygląda to tak samo Edytowane 9 Lipca 2019 przez Bobek Cytuj
zzz Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Żadnych informacji na ten temat. Materiał chyba ten sam, więc nadal gównolit. Cytuj
Bobek Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Niestety, materiał ten sam, zgadza się, podejrzewam ze będzie nadal kleiło igle Cytuj
push-up78 Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Te dysze to faktycznie jakiś kruchy stop.Ktoś opyla ultrę na olx za 170 jako uszkodzoną z powodu dyszy właśnie.O badgerach tego nie słyszałem poza oczywiście rozkalibrowującymi się dyszami.Ale aby pękały nic . Cytuj
ledak Napisano 9 Lipca 2019 Napisano 9 Lipca 2019 Cześć . Już jest to znane od kilku miesięcy, tym którzy ...... https://www.air-craft.net/blog/2018/12/20/now-heres-an-airbrush-tip/ http://airbrush-magazine.net/harder-steenbeck-new-technology-for-stronger-needles Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi