Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
26 minut temu, Solo napisał:

Wychodzi na to że mam dwa zaworki HS, ten drugi nie jest jednak chinonem.

Oba są niewiele warte.

To dziwne, bo jak pisałem, jestem zadowolony ze Sparmax-a a wg gościa ten zaworek w niczym nie jest lepszy od HS. Może to kwestia jakie ciśnienie masz ustawione na kompresorze i jak bardzo chcesz je zdławić? Ja ma na sprężarce zwykle między 2 a 2.5 atm czyli tak 30-37 psi. Sporo, ale przydaje się przy przedmuchiwaniu. Do malowania dławię zaworkiem i jest git. Bez względu czy użyję zaworu na aero czy na szybkozłączce.

Napisano

Jak pisałem ten mały HS ma wadę fabryczną, ten długi za to jest trochę niewygodny w użyciu. Oba nie mają sensu gdy jest MAC w aerografie.

Napisano
1 godzinę temu, HKK napisał:

Ja ma na sprężarce zwykle między 2 a 2.5 atm czyli tak 30-37 psi. Sporo, ale przydaje się przy przedmuchiwaniu. Do malowania dławię zaworkiem i jest git. Bez względu czy użyję zaworu na aero czy na szybkozłączce.

Z reguły mam ustawione ok. 3 barów i z Iwatami i ich macami nie mam problemów.

Napisano

Przy okazji jakby ktoś sie jeszcze zastanawial nad zakupem pomiędzy Proconem a HS...to nie ma sensu.
1. Brak zatykania sie dyszy
2. Nie rozepchasz dyszy tak latwo jak w Ultrze (o ile wogóle)
3. Gładki i delikatny spust procona
4. Wiekszy pojemnik na farbę - dla jednych to plus dla innych minus ale przy podkladowaniu czy pokrywaniu lakierem calego modelu mozna to docenić
5. Ogólnie fajny jest :)

Napisano (edytowane)

na to wygląda, nie zwrócilem uwagi jak linkowałem ale wiem tez ze sprowadzają hurtem z Japonii co pewien czas. 

Tak swoja droga kupienie takiej wersji to już chyba snobizm:)

DSC07395__79161.1458949479.thumb.jpg.88c00eafe777bf68be10026245494ed2.jpg

Edytowane przez Bobek
Napisano

HS ma od zawsze konfugurator aerografów. Takiego gniota możesz sobie zaprojektować z grawerem sam. 

Napisano
26 minut temu, Bobek napisał:

Tak swoja droga kupienie takiej wersji to już chyba snobizm:)

Wygląda fajnie, taki Superman vs. Iron Man. :)
Lubie takie zestawienie kolorystyczne, ale wolałbym żeby popracowali nad profilem ich dyszy, zamiast nad kolorami korpusu.

Napisano
2 godziny temu, dide napisał:

Przy okazji jakby ktoś sie jeszcze zastanawial nad zakupem pomiędzy Proconem a HS...to nie ma sensu.

Harder Steenbeck nie kończy się na Ultrze Evo i Infinity. Jest jeszcze Hansa. W cenie Evolution mamy niewielki, precyzyjny aerograf oparty o zupełnie inne dysze i igły, których nie dotyczą problemy sztandarowej rodziny HS.

Napisano
4 minuty temu, Solo napisał:

W cenie Evolution można kupić Iwatę.

Mówimy o najtańszym Evo. Ale owszem, można. Biedne, łyse Revolution. 

Napisano
21 minut temu, Solo napisał:

Nie tylko.
I będzie to zawsze lepszy wybór niż Evo.

Możliwe. Nie używałem ani Evo ani Revo. Za ten "pinądz" mozna mieć PS-270/289 jak dobrze pokombinować.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano (edytowane)

Ma ktoś może informacje o zmianach w budowie dysz H&S? Kupiłem dziś dysze 0,4mm i wyglada teoche inaczej/ porządniej od "starej" (rocznej, która rozepchalem). Nie będę sprawdzał  wytrzymałości nowej ale nie wygląda to tak samo IMG_1896.thumb.JPG.8b552d3a3a721ad495377ff61698752c.JPG

Edytowane przez Bobek
Napisano

Niestety, materiał ten sam, zgadza się,  podejrzewam ze będzie nadal kleiło igle

Napisano

Te dysze to faktycznie jakiś kruchy stop.Ktoś opyla ultrę na olx za 170 jako uszkodzoną z powodu dyszy właśnie.O badgerach tego nie słyszałem poza oczywiście rozkalibrowującymi się dyszami.Ale aby pękały nic .

244450102_Screenshot_2019-07-09HarderSteenbeckULTRAairbrushaerograf.png.e7d464b340c325506ba73cf1700c22e1.png