HKK Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Tu jest porównanie chinola, Sparmaxa i H&S: https://avwairbrushworks.wordpress.com/2016/08/24/shoot-out-mac-valves/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Wychodzi na to że mam dwa zaworki HS, ten drugi nie jest jednak chinonem. Oba są niewiele warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) 3 godziny temu, zbigi10000 napisał: I to jest właśnie to o co mi chodzi.Postawię na PS 270. https://spraygunner.com/gsi-creos-mr-airbrush-procon-boy-ps-289-0-3mm-platinum/ sprowadz sobie bo dobra cena, przesyłka za darmo. Moze w tym tygodniu odbiorę od nich ps770 tez w dobrej cenie. Edytowane 9 Maja 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 26 minut temu, Solo napisał: Wychodzi na to że mam dwa zaworki HS, ten drugi nie jest jednak chinonem. Oba są niewiele warte. To dziwne, bo jak pisałem, jestem zadowolony ze Sparmax-a a wg gościa ten zaworek w niczym nie jest lepszy od HS. Może to kwestia jakie ciśnienie masz ustawione na kompresorze i jak bardzo chcesz je zdławić? Ja ma na sprężarce zwykle między 2 a 2.5 atm czyli tak 30-37 psi. Sporo, ale przydaje się przy przedmuchiwaniu. Do malowania dławię zaworkiem i jest git. Bez względu czy użyję zaworu na aero czy na szybkozłączce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Jak pisałem ten mały HS ma wadę fabryczną, ten długi za to jest trochę niewygodny w użyciu. Oba nie mają sensu gdy jest MAC w aerografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Używam zaworek HS na codzień, nie raz na rok i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 1 godzinę temu, HKK napisał: Ja ma na sprężarce zwykle między 2 a 2.5 atm czyli tak 30-37 psi. Sporo, ale przydaje się przy przedmuchiwaniu. Do malowania dławię zaworkiem i jest git. Bez względu czy użyję zaworu na aero czy na szybkozłączce. Z reguły mam ustawione ok. 3 barów i z Iwatami i ich macami nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dide Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Przy okazji jakby ktoś sie jeszcze zastanawial nad zakupem pomiędzy Proconem a HS...to nie ma sensu. 1. Brak zatykania sie dyszy 2. Nie rozepchasz dyszy tak latwo jak w Ultrze (o ile wogóle) 3. Gładki i delikatny spust procona 4. Wiekszy pojemnik na farbę - dla jednych to plus dla innych minus ale przy podkladowaniu czy pokrywaniu lakierem calego modelu mozna to docenić 5. Ogólnie fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_m Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 4 godziny temu, Bobek napisał: https://spraygunner.com/gsi-creos-mr-airbrush-procon-boy-ps-289-0-3mm-platinum/ sprowadz sobie bo dobra cena, przesyłka za darmo. Moze w tym tygodniu odbiorę od nich ps770 tez w dobrej cenie. Czy brak możliwości dodania tego konkretnego aerografu do koszyka oznacza, że został wyprzedany i najbliższym czasie w tej cenie nie będzie już dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) na to wygląda, nie zwrócilem uwagi jak linkowałem ale wiem tez ze sprowadzają hurtem z Japonii co pewien czas. Tak swoja droga kupienie takiej wersji to już chyba snobizm:) Edytowane 9 Maja 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 HS ma od zawsze konfugurator aerografów. Takiego gniota możesz sobie zaprojektować z grawerem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Nie wiedziałem ze takie dziewczęce robią, to wygląda obciachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Może być jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 26 minut temu, Bobek napisał: Tak swoja droga kupienie takiej wersji to już chyba snobizm:) Wygląda fajnie, taki Superman vs. Iron Man. Lubie takie zestawienie kolorystyczne, ale wolałbym żeby popracowali nad profilem ich dyszy, zamiast nad kolorami korpusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 2 godziny temu, dide napisał: Przy okazji jakby ktoś sie jeszcze zastanawial nad zakupem pomiędzy Proconem a HS...to nie ma sensu. Harder Steenbeck nie kończy się na Ultrze Evo i Infinity. Jest jeszcze Hansa. W cenie Evolution mamy niewielki, precyzyjny aerograf oparty o zupełnie inne dysze i igły, których nie dotyczą problemy sztandarowej rodziny HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 W cenie Evolution można kupić Iwatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 4 minuty temu, Solo napisał: W cenie Evolution można kupić Iwatę. Mówimy o najtańszym Evo. Ale owszem, można. Biedne, łyse Revolution. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Nie tylko. I będzie to zawsze lepszy wybór niż Evo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 21 minut temu, Solo napisał: Nie tylko. I będzie to zawsze lepszy wybór niż Evo. Możliwe. Nie używałem ani Evo ani Revo. Za ten "pinądz" mozna mieć PS-270/289 jak dobrze pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 Troszkę poużywałem ps 270, i jakoś nie mam zamiaru wracać do H&S evo 0.2.Niby wszystko to samo można zrobić H&S'em , ale komfort pracy przemawia za Creos'em . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 (edytowane) Ma ktoś może informacje o zmianach w budowie dysz H&S? Kupiłem dziś dysze 0,4mm i wyglada teoche inaczej/ porządniej od "starej" (rocznej, która rozepchalem). Nie będę sprawdzał wytrzymałości nowej ale nie wygląda to tak samo Edytowane 9 Lipca 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Żadnych informacji na ten temat. Materiał chyba ten sam, więc nadal gównolit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Niestety, materiał ten sam, zgadza się, podejrzewam ze będzie nadal kleiło igle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Te dysze to faktycznie jakiś kruchy stop.Ktoś opyla ultrę na olx za 170 jako uszkodzoną z powodu dyszy właśnie.O badgerach tego nie słyszałem poza oczywiście rozkalibrowującymi się dyszami.Ale aby pękały nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledak Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Cześć . Już jest to znane od kilku miesięcy, tym którzy ...... https://www.air-craft.net/blog/2018/12/20/now-heres-an-airbrush-tip/ http://airbrush-magazine.net/harder-steenbeck-new-technology-for-stronger-needles Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi