Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Heloł ! Położyłem podkład i zacząłem kolorować szoferkę , przlepiłem świetne kalki od Meliusa :

xNEYOpJ.jpg

OuFHPhr.jpg

eE77DfE.jpg

jK1E642.jpg

A6960vn.jpg

KCY7dgK.jpg

JRW9Hve.jpg

2a4ifTE.jpg

2tHYG8W.jpg

O0bHTVI.jpg

I tymczasem to tyle

Napisano

Mistrzowskie wykonanie , tylko postaraj się przy pracy nad kołami żeby nie przeszło bez echa.

...no i te rewelacyjne kalki od MELIUS MANU

Napisano
tylko postaraj się przy pracy nad kołami żeby nie przeszło bez echa

Wrzeczysamej mój drogi kszekoszczu

Dziękuję za komentarze

Napisano

Wykonanie jak zwykle mistrzowskie, ale producent skopał proporcje szoferki po całej linii...

Napisano

Aż mi się od razu przypomniało jak mi taki podobny stał czasami koło stadionu HKS Odra w Miasteczku. Będziesz mu rejestrację robił na tylnej klapie wywrotki?

Napisano

...no i te rewelacyjne kalki od MELIUS MANU

Ciekawe ile lat temu zamawiał je.

Model - klasa!

Napisano
Będziesz mu rejestrację robił na tylnej klapie wywrotki?

No pewnie Krzychu , poza tym ziłów mam do oporu , to nie jest moje "ostatnie słowo" . Do skrzyniowego Marcin Jankowski vel JanKol zrobił petardziarską konwersję z HDSem , którą oczywiście mam . Będę robił wkrótce ...

3cX3xYv.jpg

Ciekawe ile lat temu zamawiał je.

Model - klasa!

Dziękuje Marcin z dobre słowo , kalki zamówiłem w niedzielę , w środe miałem , 3 dni

Inni ZIŁOWICZE z tego forum też dostaną w kilka dni , jak im roześlę , żadnych kłopotów nie było :

Yq9oJ69.jpg

Napisano
producent skopał proporcje szoferki po całej linii...

Po czym wnosisz ?

Wiesz, jestem miłośnikiem radzieckich ciężarówek, i widzę w ich modelach nawet drobne błędy . Ale przejdźmy do sedna- na pierwszy rzut oka szczeliny w grillu są za duże, kabina jest za wąska a błotniki wraz z całym pasem przednim- za szerokie. Maska także wydaje się być zbyt płaska, ale może to wina zdjęcia. Również haki na przednim zderzaku są zbyt wielkie. Dla zobrazowania małe porównanie:

zil.jpg

Napisano

I co z tego ?

Błędy jak w KAŻDYM dosłownie KAŻDYM innym modelu . Sądzisz że przestane teraz robić sobie ziła bo ma błędy czy jak ?

Napisano
Wiesz, jestem miłośnikiem radzieckich ciężarówek, i widzę w ich modelach nawet drobne błędy . Ale przejdźmy do sedna- na pierwszy rzut oka szczeliny w grillu są za duże, kabina jest za wąska a błotniki wraz z całym pasem przednim- za szerokie. Maska także wydaje się być zbyt płaska, ale może to wina zdjęcia. Również haki na przednim zderzaku są zbyt wielkie.

No, ja nie mógłbym spać po takim dictum. A tak na poważnie - jaki odsetek ludzi oglądających ten model gdziekolwiek, zwróci uwagę na to?

Napisano
I co z tego ?

Błędy jak w KAŻDYM dosłownie KAŻDYM innym modelu . Sądzisz że przestane teraz robić sobie ziła bo ma błędy czy jak ?

Tak napisałem, dla wiadomości;) A na efekt końcowy czekam z niecierpliwością, chociażby ze względu na malowanie i brudzenie .

Napisano

Kurczę, szkoda że nia ma takiej taryfy ulgowej dla modeli od podstaw... Kiedyś moja SHLka przegrała ze średniej klasy ścigaczem, bo komisji sędziowskiej doradzał były właściciel SHLki w 1:1, który wynalazł w moim modelu każdą niezgodność Jeden z sędziów powiedział mi potem, że oceniali zgodność z oryginałem, a nie techniki modelarskie potrzebne do wykonania modelu.

Sorry za off-top... Czekam na dalsze postępy w budowie

Napisano

Custom factory to jest takie masakryczne mydło , że nie wiem jakich słów trzeba użyć , żeby opisać tą ohydę

Przeszło mi kilka modeli od nich przez łapy.

Napisano

Modele robi się dla przyjemności. Jak ktoś chce 100% zgodny z oryginałem to niech sobie sam go robi. Liczy się przyjemność z zabawy przy składaniu i malowaniu. Nie przejmuj się tymi uwagami. Powodzenia