jrminiatures Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 Witam. Udało mi się ukończyć w dość szybkim czasie ( 1 miesiąc - z F16 walczyłem 2 meisiące) model Skyraider w skali 1/32 od Trumpetera. Model wzbogacony o pełny kokpit Airsa + lufy i pitota od Mastera + kalki od Zoukei Mura. Dodatkowo przetrasowałem linie podziału i poprawiłem nitowanie. Model dość duży ( ok 50 cm rozpiętość skrzydeł) i ten jego rozmiar skutecznie mi przeszkadzał w jego budowie. Ogólnie składało się przyzwoicie. Malowany Gunzy i Tamiya. Malowanie tak wielkiego modelu jasnymi kolorami trochę było męczące. Na zdjęciach mało widać marmurkowość powierzchni... - Wyszło jak widać. Oglądajcie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 Pieknie wyszedł co następnego planujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 9 Października 2017 Autor Share Napisano 9 Października 2017 Dzięki. Teraz zaczynam Tornado od Revela w 1/48 - później czeka Su 33 od Kinetica w 1/48 i następnie F-18 Super Hornet - tyle wiem na pewno Jest co robić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 Brawo, malowanie super. Jak chodzi o zróżnicowanie powierzchni, widać na zdjęciach dokładnie tyle, ile powinno być. Przyjemnie popatrzeć. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 Przepiękny, napatrzeć się nie mogę. Chętnie zobaczyłbym warsztat w czasie malowania, ale pewno fotki z tego etapu nie istnieją. Możesz chociaż kolory podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 9 Października 2017 Autor Share Napisano 9 Października 2017 Przepiękny, napatrzeć się nie mogę. Chętnie zobaczyłbym warsztat w czasie malowania, ale pewno fotki z tego etapu nie istnieją. Możesz chociaż kolory podać? Hey. Warsztat znajduje się na moim FB - więc zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 Cudnie żeś zrobił mój ulubiony samolot! Chciałbym się do czegoś przyczepić, ale nie ma do czego. Szkoda tylko, że nie w malowaniu VNAF-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Października 2017 Share Napisano 10 Października 2017 Śliczny! Trochę słabo widać przebarwienia na górnych powierzchniach, ale model naprawdę robi wrażenie. Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 10 Października 2017 Autor Share Napisano 10 Października 2017 Śliczny! Trochę słabo widać przebarwienia na górnych powierzchniach, ale model naprawdę robi wrażenie. Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Wydaje mi się że to kwestia oświetlenia zdjęć - bo jak jest słabsze światło i przyciemnie fotkę to widać marmurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 Bardzo mi się podoba, super malowanie. Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 Bardzo ładny, czyściutko pomalowany, subtelnie zróżnicowana powierzchnia - lubię tak. Ale są i wady: uzbrojenie dziewiczo czyste, pewne obszary na maszynie podobnie, wygląda to trochę dziwacznie: w niektórych miejscach brud się zbierał, niektóre są nietknięte. Podobnie, aczkolwiek w mniejszym stopniu, jest na spodzie. Nie rozumiem też tej mody pryskania mikro-kropek udających błoto. Skoro samolot pędzie po ziemi i coś tam na spodzie pryska i chlapie, to powinny być smugi, a nie kropeczki, bo błoto się rozmazuje pod wpływem pędu powietrza, wystarczy popatrzeć jak wygląda ubłocony samochód który z rozpędem przejedzie przez kałużę błota. Nie ma kropek, tylko kreski i smugi. Ale w sumie to drobiazgi, bo model bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 Dziękuję za opinie. Mikro kropki miały imitować rozbryzgi smaru oleju itp. Fakt powinny się rozmyć od pędu powietrza - tu faktycznie nie dopracowałem. Odnośnie czystości - klient chciał w ogóle stan muzealny poremontowy i nie chciał w ogóle brudu - zademonstrowałem próbkę do akceptacji - klient powiedział że jest ok i tak ma zostać więcej nie dodawać - i tak już zostawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Model po prostu śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Dzięki za opinie Dogrywam jeszcze kilka Close - Upów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 nie mam słów.... szczena tak mi klapła o podłogę że zęby się pokruszyły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Teraz lepiej widać przebarwienia ale i tak mogłyby być intensywniejsze. Wredny jestem wiem Jeszcze raz gratuluję wspaniałego modelu! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Października 2017 Świetne.... Nie wiem, co fajniejsze - model czy zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 sorki ale dam jedynie 10 punktów ... na 10 możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi