Thalgonis Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Tak się głupio zapytam... Ponieważ nigdy nie byłem na takiej imprezie, więc nie wiem, czy można na takich "targach" kupić coś taniej niż w sklepach firm, które się na takich imprezach wystawiają? Bo że się wystawiają to wynika z informacji powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Na pewno znajdzie się coś taniej, nawet jeśli nie bezpośrednio u wystawców to jest jeszcze giełda dla wszystkich, którzy chcą przewietrzyć szafy i pozbyć się paru modeli lub innych "szpargałów". Na giełdę można przynieść co się ma do sprzedania, zostawić na cały weekend i w niedzielę odebrać kasę jeśli pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Bielska Strefa Modelarska również przyzna na Babierybie swój puchar oraz nagrodzi wybranych juniorów będziemy w składzie trzy osobowym więc myślę że jedna paleta wódki wystarczy (taka podpowiedź dla Andrzejka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2018 Lista nagród specjalnych 1. Nagroda od dowódcy 1 Warszawskiej Brygady Pancernej za najlepszy model czołgu 2. Nagroda od dowódcy 32 Bazy Lotnictwa Taktycznego w Łasku 3. Nagroda od Dyrektora Centrum Weterana Działań Poza Granicami Państwa za model pojazdu w barwach Polskich Wojskowych Misji Zagranicznych 4. Rado Miniatures za najlepszy drugowojenny temat polski w 1/35 5. Bielska Strefa Modelarska- GRAND PRIX of Poland Model Show Arrangers - Babaryba 2018 6. Modelarze Łask "Za najciekawszy naszym zdaniem model samolotu odrzutowego w kategorii Junior/Senior 7. Denar Elbląg - Statuetka Denara zostanie wręczona modelarzowi za Najlepszy model w barwach polskich 8. KPM Koszalin - Pod but 9. ISMR Nagroda specjalna 10. Hobby Modelarski Za wprowadzenie sklepowego w zachwyt 11. First to Fight za najładniejszy model FtF 12. Eureka XXL za model który zrobił największe wrażenie 13. Toro Model TORO MODEL TROPHY 14. Grupa Modelarska Valkyria Za najlepszy model sprzętu bojowego w barwach Układu Warszawskiego 15. Peel Scale Modelers z Brampton, Canada 16. Mantis Miniatures 17. Darius Miniatures 18. Mirage Hobby za najlepszy model Mirage Hobbby junior za najlepszy model Mirage Hobbby senior 19. Mirage Hobby Shop za najciekawszy model za najciekawszy model Gundama 20. Przedsiębiorstwo Robót Inżynieryjnych METRO sp. z o.o. za najciekawszy model maszyny budowlanej 21. Sekcja Modelarska KOMPAS junior- senior 22. Modelarze Kieleccy Złoty Dzik za najlepszy model lotniczy 23. Wolontariat MPTW i Fundacja ProMilitaris - Najbardziej odlotowy śmiglak 24. InKoguto za najlepszy model śmigłowca 25. Olsztyńskie Stowarzyszenie Modelarzy "Warmia" - Baba Pruska plastik i karton 26. 4Fox Hobby - "za model który nam się spodoba" 27. Lukgraph - nagroda specjalna 28. Grupa Modelarska Replika Kraków - dwie nagrody specjalne 29. IPMS Wrocław - "oddaj Krasnala" 30. ShelfOddity - za 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, Planowałem przyjazd do Was odkąd tylko ogłosiliście I edycję Babaryby. Potem plany mi się pogmatwały i pogodziłem się z tym, że jednak ta przyjemność mnie ominie. Jednak przed chwilą dowiedziałem się że mogę jechać. Tylko niestety rejestracja jest już zamknięta. Czy jest jakaś szansa na to żebyście przyjęli mnie z moimi ulepkami? Edytowane 8 Czerwca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Jakby co, zapraszamy na nasz stolik IPMS Wrocław ze 144-ką. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Formularz już się popsuł? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Nie popsuł się tylko rejestracja się skończyła w czwartek o północy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 No to do zobaczenia jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Może głupie pytanie ale jeśli rejestracja się zakończyła to jutro nie zarejestruję modelu na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 8 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2018 Zarejestrujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jesteście super organizatorami. Niestety po otwarciu pudła transportowego (nie zaglądałem do niego od powrotu z Ina) - okazało się, że prawie wszystkie modele są uszkodzone. Musiałem gdzieś rąbnąć tą skrzynką... Trzymam kciuki za imprezę i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Wrzucam parę zdjęć z dnia pierwszego. Super impreza, brawo dla organizatorów. Mnóstwo pięknych modeli, gdzieś ok 14 tylko słyszałam, że zarejestrowanych było 1600 osób, więc dużooo Ja sam wystawiłem swoje 9 modeli No dobra zdjęcia : Edytowane 9 Czerwca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 U mnie w szafie czeka na swoją kolej Blohm&Voss 222 - dopiero jak zobaczyłem go sklejonego na żywo to zrozumiałem, że nie zmieści się w gablocie Impreza spoko, jak miałbym się przyczepić do czegoś to słabe nagłośnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Dzięki panowie za wyróżnienie mojego Albika i dziękuje kolegom z Grupy Archeo Łask za nagrodę specjalna za najlepszego jeta Konkurs rewelacja jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 ISMR już w domu Dziękujemy za fajna imprezę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 I ja przyłączam się do gratulacji dla Organizatorów, sędziów, zwycięzcom poszczególnych kategorii oraz dla wszystkich modelarzy ,którzy obficie wystawili swoje prace. PS Dzięki za klimatyzowaną salę w te diabelsko upalne dni. Bez niej byłoby ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Czy to prawda, że ocenianie na festiwalu było mocno kontrowersyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Ja w pancerce nie miałem takich odczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Ekipa kołobrzesko-koszalińsko-trzebiatowska jest ciągle w drodze. Ale z Babaryby wywożę jak najlepsze wrażenia. Gratulacje dla organizatorów Za rok się stawię ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Gratulacje i dziękuję w imieniu swoim i całej ekipy z Olsztyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 BABARYBA 2018...i po. Eureka XXL i 4Fox już w domu...bardzo dziękujemy!!! Poniżej parę zdań ode mnie. Szczerze, nie miałem okazji w Polsce być na imprezie tak zorganizowanej, tak pieczołowicie przygotowanej, skierowanej zarówno do Braci Modelarskiej, jak również do producentów, firm i sklepów. Często, jest tak, że gdzieś z tyłu głowy słyszymy "wewnętrzny głos", że jednak coś było nie tak, otóż wszystko było na TAK!!! Pierwszy raz byłem na imprezie modelarskiej, gdzie była włączona i działała KLIMATYZACJA!!! Przyjemniej było na hali niż poza nią...temperatura na zewnątrz ponad 30 stopni. Co do sędziowania, nie mam się do czego przyczepić. Szybko, sprawnie, klarownie. Zarówno w wersji festiwalowej, jak również konkursowej. Nagród od groma. Nie pytam jak i skąd były nagrody, wyróżnienia. Wiem, wiem, było długo, ale było co rozdawać. Poziom, bardzo wysoki. I dużo, nowych modeli, a nie ciagle "odgrzewanych kotletów". Panowie z IPMS Warszawa...za rok jesteśmy Eureka XXL i 4Fox!!! Świetna impreza. Do zobaczenia!!! Maciej BUDYŃ Bedyński 4Fox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandi50 Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 "Denar" w domu Gratki extra imprezy za rok również przyjedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Krótko i na temat : super impreza !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzkpfw72 Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Vilnius już w domu. Dziękujemy kolegi za fantastyczny weekend w Warszawie! Za was i nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi