KRYSTEK Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 ale jako podjazd czy w wersji do lotu? Jeżeli ma stać na płycie lotniska to raczej jako podjazd a jeżeli powiesi pod sufitem to może być w wersji do lotu/ zrzutu Ale to Kolega "eldiabllo" robi tego latawca więc tylko paczymy i potwierdzamy słuszność przyjętych rozwiazań Chyba jakoś tak Rampa do zrzutu wsuwała się pod kadłub. KRYSTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 Też mam ten model, i wszelkie blachy do niego Tylko narazie weny nie mam żeby coś z nim zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 A jak się pracuje z tym plastikiem?Bo mam ten sam model i dokładnie z tego samego dziwnego plastiku i tak se myślę jak by to z nim było... No nawet dosyć fajnie, wygląda dziwnie ale dosyć dobrze się go klei, trochę twardy W dłubaniu. Bałem się o połączenie połówek kadłuba z ogonem no ale wkleiłem za pierwszym podejściem, lekko przeszpachlowalem. Tylko pilnika dużo trzeba używać i 15 sprawdzać czy pasuje. Jak łącze połówki plus środek to najgorzej schodzi się dół, jak będę to łączył pokaże na zdjęciach przed i po. Też mam ten model, i wszelkie blachy do niego Tylko narazie weny nie mam żeby coś z nim zrobić No właśnie szukałem tego zestawu blaszek ale nigdzie nie mogłem namierzyć więc robię co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 Witam, udało mi sie skleic w calość kadłub, narazie wyglada jak "kupa", szpara od spodu wysz\ła niesamowita, własnie ja gipsuje, szlif i gips, tak samo z góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Ładna szpara Jak bym nie doczytał że to model samolotu to już bym pomyślał że ................... W sumie to bezproblemowa do ogarnięcia. Bardziej mnie martwi wygląd sufitu na połączeniu połówek kadłuba. Rozjechało się to to chyba na wszystkie możliwe strony Ale niestety taki urok wyrobów A-modelu W takiej sytuacji to nie bardzo optowałbym za otwartym wnętrzem ale z drugiej strony nikt tam zaglądać nie będzie Na etapie "obróbki skrawaniem" proponowałbym przeszlifować 100% powierzchni tego kloca ( kadłuba ) z ewentualną poprawką linii podziału. Wyłapiesz wszystkie niedokładności powierzchni (zapadnięcia i "dziwne linie podziału") i przy okazji uzyskasz bardzo dobre podłoże pod podkład. Tak więc szykuje się tydzień ostrej jazdy na "papierścieruchu" Powodzenia I chyba wyciągnę z szafy mojego "12" z Rodena, zeby Kolega nie czół się tutaj osamotniony w walce z materią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Marca 2018 Autor Share Napisano 27 Marca 2018 No dzięki za wsparcie, przeszpachlowalem łączenia, narazie wygląda znośnie, jak na razie tragedii niema. W środku faktycznie nie zeszło się to fajnie ale zamaskuje to jeszcze jeden element który idzie idealnie przez środek tak że tego łączenia wogole nie widac będzie. Lini podziału to wsumie jeszcze nie robiłem tak że spróbuję pierwsze czym pogłębić te co są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 nie ma lekko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 nie ma lekko.... Bo to A -MODEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Marca 2018 Autor Share Napisano 28 Marca 2018 nie ma lekko.... No Niema, ale w końcu tylko oni ten samolot wypuścili, a jako użytkownik bordowego beretu mam do niego sentymentn . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Ja pamiętam słynnego An-26 z czerwonym nosem który oblatywal RSBN w Mińsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Ja pamiętam słynnego An-26 z czerwonym nosem To chyba jedno z ciekawszych malowań naszych Antków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Ja pamiętam słynnego An-26 z czerwonym nosem To chyba jedno z ciekawszych malowań naszych Antków. Mowa jest o tych samych konstrukcjach?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Marca 2018 Autor Share Napisano 28 Marca 2018 Ja pamiętam słynnego An-26 z czerwonym nosem To chyba jedno z ciekawszych malowań naszych Antków. Mowa jest o tych samych konstrukcjach?! No też ciekawość, , są jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Zdjęcia gdzieś mam. Czerwony nos i kołpaki śmigieł, a płatowiec szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 A był czerwononosy Antek https://www.jetphotos.com/photo/6488313 https://abpic.co.uk/pictures/view/1365233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Witam, troche poszło szpachli , dlaem podkladu żeby zobaczyć co i jak, tragicznie nie jest, popraweczki leca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 No Panie, nabiera to powoli miłych dla oka kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 no, no, poczynasz sobie niezwykle sprawnie, jak na tak heroiczny warsztat ,_) Zaczynam wierzyć, że wyjdzie z tego przyzwoity model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Dzięki Panowie za słowa otuchy , no faktycznie teraz bardziej przypomina samolot .jak będzie w całości i po podkladzie to zobaczymy jak to będzie się prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Bardzo ładnie Ładownia prezentuje się dobrze a nawet bardzo dobrze Co prawda razi brak pasów na fotelach ( mam nadzieję że chwilowy brak) . Wbrew pozorom "pancerne" oszklenie Amodel-u jest dość przejrzyste i może to po zamknięciu wywoływać pewien niedosyt. Warto się odrobinę wysilić i nawet w ostateczności "maźnąć" pasy pędzluchem "00" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Zapowiada się dobrze, zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Jest dobrze, ja kiedyś kleiłem An-24, kadłub musiałem ściskać imadłem. Ale też dało się połączyć. Tobie poszło znakomicie, teraz będzie już raczej z górki. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 7 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Jest dobrze, ja kiedyś kleiłem An-24, kadłub musiałem ściskać imadłem. Ale też dało się połączyć. Tobie poszło znakomicie, teraz będzie już raczej z górki. Powodzenia. No ja prawie też, może nie i masłem ale dobrze taśma skleilem A później cienkim klejem. Trochę poszło szpachli , wydaje mi się że źle nie jest. Skrzydła jak i silniki to przy kadlubie bajka . Najgorzej to chyba było połączyć połówki kadłuba, albo raczej ćwiartki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Wmiare wsz w "kupie" , położe podład i zobacze co tam jeszcze do poprawek. Odstajace rzeczy na koncu co by ich nie urwac. Ogólnie skrzydła i gondole silnikow najfajniej wykonanae. Nerwów i szpachli troche juz poszło, no ale cóż sie nie robi dla ulubionego samolotu . Powoli brakuje miejsca na moim białeym tle żeby cała sylwetka sie tam zmiesciła,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi