Kamil K. Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Nie, nie, to efekt późniejszych wymuszonych podmalówek. Będzie to zniwelowane i dzięki za przypomnienie i czujność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Kamil kozak Ci to wyszło ... zazdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2018 Share Napisano 28 Września 2018 Warsztat masz imponujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Września 2018 Autor Share Napisano 29 Września 2018 Dzięki, dzięki, ale nie przesadzajmy... Tymczasem... Kapcie gotowe na przyjęcie kurzu i błota. Standardowo, gęsi pomalowane Dark Iron Tamki i trochę przemaziane olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Października 2018 Autor Share Napisano 1 Października 2018 Witajcie, Stosunkowo ważny etap malowania - błoto - już za mną. Ponieważ model planuję wykonać na podstawie pierwszego zdjęcia wątku, uznałem że potrzebuję mokrej, stopniowo przysychającej warstwy błota. Tak jakby pojazd stał w danym miejscu od pewnego czasu i zaczął obsychać. Na poniższym zdjęciu opisałem krok po kroku co i jak robiłem, aby to osiągnąć. Niemal dokładnie to samo zrobiłem na kołach: I częściowo na gąsienicach - nad nimi będę jeszcze pracował dopiero po zamontowaniu na modelu, ale też po umieszczeniu go na podstawce. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Dzięki! Model obuty w kapcie. Wreszcie wygląda tak jak powinien. Teraz nadszedł czas na drobny brudzing wszystkiego co powyżej linii błotników, dodanie pewnych detali i... kończymy. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Francja elegancja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 To jest piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Października 2018 Autor Share Napisano 3 Października 2018 Dzięki, fajnie, że się podoba. Prace nad modelem powoli dobiegają końca. Pojawił się kurz, pigmenty, troszkę suchych liści, gałązek i część bambetli, które przewidziałem dla modelu. Poprawiłem parę pierdółek, na które ktoś zwrócił uwagę, lub sam je wypatrzyłem. Wytarte do metalu zęby gąsienic, kół napędowych o wypolerowane zewnętrze części ogniw przeciągnąłem rdzawymi mieszankami olei - z założeniem, że model będzie przedstawiał wóz, które przestał czas jakiś pod chmurką nieuruchamiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Października 2018 Autor Share Napisano 5 Października 2018 Witajcie, To już chyba ostatnie fotki modelu przed galerią. Wprowadziłem ostatnie porawki, dodałem plandekę z tyłu i foliowe worki na lufach. Teraz czas pomyśleć nad podstawką. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Z czego zrobiłeś plandekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 Z przyciętej rękawiczki lateksowej. Wstępnie pomalowałem ją z obu stron jakąś ciemną zielenią, a po ułożeniu na modelu przy pomocy CA wycieniowałem ją jeszcze aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 No i wyszedł piękny model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Tak , a podstawka ważna rzecz. Świetna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Świetny model, gratulacje Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Dzięki wszystkim! A skoro się rzekło - podstawka. Ponieważ modelem chcę odwzorować zdjęcie główne tego wątku, nie pozostało mi nic innego jak rozplanować ją sobie podobnie jak kadr w/w zdjęcia. Może to trochę nietypowe, bo w ten sposób krótszy bok podstawki będzie tym dominującym i "głównym", ale myślę, że da to fajny efekt - jeśli wszystko się uda - przeniesienia zdjęcia do 3d, ale w 35-krotnym pomniejszeniu. Na tą chwilę mam suchy grunt gotowy do malowania. To standardowa mieszanka kleju do płytek, piasku, posypek, trawek, gałązek, suchych pokruszonych liści itp. śmieci. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 To kiedy galeria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Jak nic się nie popsuje, to do końca tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Października 2018 Autor Share Napisano 8 Października 2018 Maziam powoli podstawkę. Chciałbym ostatecznie osiągnąć efekt wilgotnych zakamarków i niżej położonych miejsc z kałużami oraz nieco przesuszonych fragmentów położonych wyżej. Powoli wylewam kałuże ze Still Water Vallejo - pierwszy raz to robię, więc staram się lać jak pan Bóg przykazał cienkie warstewki w odstępach 24-godzinnych. Niby to tylko kałuże, ale w takim tempie to nie wiem czy tygodnia starczy aby je wypełnić i jakoś to wyglądało, tym bardziej, że Still Water traci na objętości przy schnięciu i lekko wklęsa... Ale nic to, może się uda. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Kamilu, Twoje prace są beznadziejne... Ale tylko z tego powodu, że ludzi w depresje wpędzasz, że takie coś da się zrobić! Model zarąbisty, podstawka jeszcze lepsza. Brak mi więcej słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Kamil- rozmawialiśmy kiedyś o humvee. Wpasowując się w Twoje nietypowe pojazdy, to...może to Cię zachęci? Irackie przeróbki polowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Października 2018 Autor Share Napisano 10 Października 2018 Zapisuję obie fotki na dysku. Wprawdzie pomysł na najbliższy model mam, ale co będzie dalej...? Tylko troszkę mnie przeraża, że jak Wy, znawcy HUMVEE robicie - nazwijmy to bardzo(bardzo, bardzo nawet) umownie - "zwykłego" humvee i macie od groma przeróbek, to co dopiero patrzeć na taki pojazd... Wyobrażam to sobie tak, że najpierw wypadałoby doprowadzić model do stanu bazowego pojazdu z fotki, a potem jeszcze dorzucić tą przedziwną wieżyczkę razem z działkiem... Jakiś kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Kolejny piękny model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi