zloty Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 Bardzo dobrze to wygląda , niedzielny spacer z dzieckiem , monumentalny pomnik ku czci piątaka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 nono bardzo ładnie myślę sobie że trzeba sie zwijać z moim rachitycznym klepiskiem gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września 2019 Autor Share Napisano 16 Września 2019 Dzięki chopy, cieszę się że się podoba. Laskonogi Ty tam się nie obijaj, tylko bierz się do roboty (powiedział ten co walczy z Grafem prawie od roku i końca nie widać :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 Z Grafem? Lotniskowiec z kawałkiem wody to wtedy by pasowało, a tu "a moze jeszcze ta uliczka albo do tego parku zrobie" Bardzo fajnie wyjdzie taka pocztówka 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 Walnij im tam jeszcze psa w parku, z patykiem w pysku, zrobi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września 2019 Autor Share Napisano 16 Września 2019 Unicaunica, jak a razie jadę według założonego planu. Teraz okazało się, że jest to trochę głupi plan, bo od cholery z tym roboty, ale tak jak mówisz, mam nadzieję że wyjdzie z tego fajna pocztówka 8 minut temu, Szydercza Gała napisał: Walnij im tam jeszcze psa w parku, z patykiem w pysku, zrobi robotę. psa i dziadka na ławce z gazeta, ktowy w dodatku karmi gołębie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 i latarnie, i kota, i pana na rowerze - swoją drogą ostatni natknąłem sie na rowery w 350 34 minuty temu, chudyhunter napisał: Laskonogi Ty tam się nie obijaj, tylko bierz się do roboty np przecież robie tylko dystyngowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września 2019 Autor Share Napisano 16 Września 2019 Laskonogi śmiejesz się, ale dobrze mówisz Będą latarnie, ławki, nawet gdzieś widziałem konie w 1/700 i przez chwilę miałem myśl, by je kupić i zrobię bić jednego który ciągnie wóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 Tak wyładowany bańkami z mlekiem. A obok woźnicy powinien siedzieć kulawy rudy kot z kaprawym okiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 zaraz zaraz gdzie ja miałem ten mikroskop elektronowy - muszę zabrać na najbliższą wystawę modelarską ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Września 2019 Autor Share Napisano 17 Września 2019 6 minut temu, laskonogi napisał: zaraz zaraz gdzie ja miałem ten mikroskop elektronowy - muszę zabrać na najbliższą wystawę modelarską ... Przyda się! W końcu zobaczyć to kaprawe oko kota łatwo nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 3 Października 2019 Autor Share Napisano 3 Października 2019 Woda praktycznie gotowa. Pozostało nałożyć na nią jedną bardzo cienką warstwę lakieru o wysokim połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 fajnie to wyszło ! zastanawiam sie wpatrująs sie w to, i szukając dziury w całym - czy nei za gesta ta fala jak na 700 choć moze to byc tylko wynik optyki i refleksu swietlnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 3 Października 2019 Autor Share Napisano 3 Października 2019 Za gęsta? Masz na myśli, że jest za dużo, nazwyjmy to małych fal? Generalnie chciałem uzyskać taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 to ja sobie juz nic nie mowie bardzo pielnie ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 3 Października 2019 Autor Share Napisano 3 Października 2019 Nie no mów, pisz. To że ja coś widzę w dany sposób, nie oznacza że jest ok. Dochodzi kwestia tego co jest w głowie, co chce się zrobić, a co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Jest bardzo dobrze! W tych wszystkich metodach właśnie o takie drobne zmarszczki i "guzki" chodzi. Szczególnie na spokojnej wodzie. Tu jest port rzeczny więc jak najbardziej pasuje. Metodę przygarniam do warsztatu bez dwóch zdań. Laskonogi - tutaj jest Grall. Widzę że Sir Chudyhunter niespodzianie natrafił na jego trop. Edytowane 3 Października 2019 przez Super_Hans 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 Trzy miesiące myślenia, kombinowania, cudowania, jak zrobić bruk, a najprostsza metoda okazała się najlepsza. Okazało się, że najlepszy efekt udało mi się uzyskać rysując bruk, za pomocą kredek akwarelowych ( czarna, pomarańczowa i niebieska). Na to poszła baza z dwóch odcieni szarości, a następnie lakier i oleje ( brązowy i piaskowy). teraz całość zostanie pokryta kolejną warstwą lakieru i na to przyjdzie kurz w postaci pigmentów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Simple the best, stara prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Yhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Fajowo ale pomusl z ponczocha mial cos w sobie... fajowo wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 15 minut temu, laskonogi napisał: Fajowo ale pomusl z ponczocha mial cos w sobie... fajowo wyszlo Niestety okazało się, że przy tak dużej powierzchni ciężko jest uzyskać odpowiedni wzór. Miejscami powierzchnia miała idealnie odwzorowany bruk, a w innych była albo zbyt słabo widoczna albo wszystko zlewało się w jedną wielką plamę. Tak więc pomysł z rajstopami nie wypalił i jedyne co można z nimi teraz zrobić, to założyć na głowę i pójść do żabki po browara Jakiś czas temu uświadomiono mi i w sumie to ma sens, że na pokładzie Grafa cumującego w powyższym porcie nie powinno być samolotów. I faktycznie, po co miałyby stać na pokładzie, skoro cała obsługa i wszystko co z nimi związane odbywałoby się pod pokładem albo gdzieś w jakimś stacjonarnym warsztacie/bazie. Jakieś pomysły już są co by dać na ten pokład, by nie był on taki pusty, ale może wy macie jakieś pomysły? Tak więc ogłaszam: KONKURS!!! Co dać na pokład, czym go zapełnić, by nie był taki pusty? Osoba która przedstawi najlepszy pomysł i zostanie on wykorzystany w nagrodę otrzyma jeden punkt do reputacji użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Odwróć pomysł lotniskowiec goły a zagrać ten bruk ( żołnierze, skrzynie, beczki, ciężarówki itd) w czasie pobytu grafa w szczecinie wódz już nie chciał sie bawić w statki i go rozbierali serio myślałeś o samolotach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 żołnierze, skrzynie, beczki, ciężarówki, pojazdy cywilne, może nawet koń tramwaje, latarnie, słupy, trakcja tramwajowa, nawet pies z kaprawym okiem, to wszystko będzie. Nawet myślałem o wykorzystaniu dźwigu Grafa, który by wciągał jakiś ładunek z nabrzeża. Tak więc na samym nabrzeżu będzie się sporo działo, Coś będę musiał dać na ten pokład, ale tak jak wcześniej pisałem, samoloty odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi