chudyhunter Napisano 28 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2020 2 godziny temu, Bartosz.B napisał: Ja to już zapomnialem jak wygląda zeppelin 3 minuty temu, Szydercza Gała napisał: .....że szFeda nie FspomnEM Może głupio zabrzmi, ale sam ich dawno nie widziałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 W dniu 28.12.2020 o 18:36, chudyhunter napisał: No właśnie nie wiem... Chyba zabiorę się za to Ekhmm... Tak tylko powiem, że moja znajoma tam mieszka, więc dokumentacja zdjęciowa będzie zapewniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 6 godzin temu, Forest napisał: Ekhmm... Tak tylko powiem, że moja znajoma tam mieszka, więc dokumentacja zdjęciowa będzie zapewniona Forest, proszę Cię, nie kuś! Ale trzymam Cię za słowo, chociaż nie wiem czy po Szczecinie będę miał na to siłę. A tak na poważnie, to sam pomysł jest bardzo fajny, a i diorama przedstawiająca ubota na plaży mogłaby wyglądać bardzo ciekawie. Szkoda tylko, że przy czasie jakim dysponuje, to zrobienie okrętu zajęło by maksymalnie miesiąc, a wykonanie dioramy kolejne lata... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Przesmyk między kamienicami - dzięki! Murek i skrajna kamienica zajebiaszcza, nie widziałem tego zdjęcia jeszcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 Godzinę temu, Marcin M. napisał: Przesmyk między kamienicami - dzięki! Murek i skrajna kamienica zajebiaszcza, nie widziałem tego zdjęcia jeszcze. Marcinie, to ja dziękuję za pomoc! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 Za długo trwała przerwa i trzeba brać się do roboty. Udało mi się prawie ukończyć cywilny statek. Pozostało dodać łodzie, drabiny i sznurki. Na koniec trochę zacieków, załoga i będzie gotowy 6 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Lipca 2021 Share Napisano 25 Lipca 2021 Skarpa z drzewkami super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 26 Lipca 2021 Autor Share Napisano 26 Lipca 2021 21 godzin temu, M.A.V. napisał: Skarpa z drzewkami super ! Tylko tak właśnie patrzę i dopiero się zorientowałem, że gdzieś mi zginęły dwa drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 Poszły na opał, ciężka zima była tego lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 Tak patrzę na tą dioramie i się trochę zastanawiam czy nie powinno być jakiegoś maskowania z siatek nad pokładem no chyba że tak pięknie wystawiony na kilka bombek. Poza tym czapki z głów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 26 Lipca 2021 Autor Share Napisano 26 Lipca 2021 Tak się składa, że Szczecin akurat został zbombardowany i Graf nie dostał, a trochę czasu stał w Szczecinie Inna sprawa, że Graf nigdy nie został ukończony, więc w moim wykonaniu Graf to SF Cała reszta jest zgodna że zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 Spokojnie czekam na finał. Kiedy zaczniesz zaludniać okolicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 26 Lipca 2021 Autor Share Napisano 26 Lipca 2021 (edytowane) 9 minut temu, Marcin M. napisał: Spokojnie czekam na finał. Kiedy zaczniesz zaludniać okolicę? Mam nadzieję że teraz uda mi się nadgnic i do końca roku skończyć. Zaludniać będę na sam koniec. Będzie trochę koni, powozów, pojazdy wojskowe i kilka cywilnych, motory, rowery i oczywiście tramwaj Wtedy zobaczę jak to wszystko się komponuje i zabiorę się za ludność. Trochę mnie to przeraża, bo na tak dużym terenie będę musiał ich dać przynajmniej z 300 by było coś widać. Edytowane 26 Lipca 2021 przez chudyhunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 Ale efekt będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 Zapomniałeś o rudym kocie z jednym okiem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 26 Lipca 2021 Autor Share Napisano 26 Lipca 2021 2 godziny temu, Marcin M. napisał: Ale efekt będzie. Mam taką nadzieję Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Zapomniałeś o rudym kocie z jednym okiem........ Oczywiście kot i pies też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 7 godzin temu, chudyhunter napisał: ...... zabiorę się za ludność. Trochę mnie to przeraża, bo na tak dużym terenie będę musiał ich dać przynajmniej z 300 by było coś widać. 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Zapomniałeś o rudym kocie z jednym okiem........ a mewy??? skoro to nadbrzeże, to powinno być ich przy takim gabarycie podstawki przynajmniej z 50.... no i gołębie od strony skarpy i zamku... kombinacja ptaków będzie się pięknie komponować kolorystycznie - popielate gołębie z czarnymi dziobami i białe mewy z żółtymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Lipca 2021 Autor Share Napisano 27 Lipca 2021 No i nie wiem gdzie posiałem te brakujące dwa drzewa. Ale nic straconego, chwila roboty i nowe drzewa znalazły się na swoim miejscu. No no no, może jeszcze dam muchy i motyle co? 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 13 minut temu, chudyhunter napisał: No i nie wiem gdzie posiałem te brakujące dwa drzewa. Ale nic straconego, chwila roboty i nowe drzewa znalazły się na swoim miejscu. No no no, może jeszcze dam muchy i motyle co? Kiosk i parę niebieskich ptaków pijących piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 sztrasenbana rewelacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 3 godziny temu, M.A.V. napisał: sztrasenbana rewelacyjna Dodajmy, że to linia nr 6. Jednak pomyśl o oświetleniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Lipca 2021 Autor Share Napisano 27 Lipca 2021 14 minut temu, Marcin M. napisał: Dodajmy, że to linia nr 6. Jednak pomyśl o oświetleniu... Hahaha Przez chwilę miałem taki glupi pomysł Co prawda wykonanie latarni z oświetleniem w tej skali jest raczej niewykonalne, ale myślałem o podświetleniu okien budynków. Na szczęście się opamiętałem Muszę pamiętać by dorobić nr linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 4 minuty temu, chudyhunter napisał: ale myślałem o podświetleniu okien budynków. Na szczęście się opamiętałem Szczecinianie liczą na Ciebie! Więc wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Lipca 2021 Autor Share Napisano 27 Lipca 2021 4 minuty temu, Marcin M. napisał: Szczecinianie liczą na Ciebie! Więc wiesz. Niestety na tym etapie prac jest to nie do zrobienia. Z resztą w grudniu będzie 3 lata jak nad tym siedzę i liczę na to, że do końca roku uda mi się skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 Godzinę temu, chudyhunter napisał: i z oświetleniem w tej skali jest raczej niewykonalne, światłowód żarówka ... :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi