Skocz do zawartości

M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1/35

Grzegorz Grabowski

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zabawa ze śrubkami, coś o tym wiem ? Ta część z nakrętką nie za wysoka? - nie wiem, jak to wygląda na oryginale, śruba zostanie z tym wystającym trzpieniem, czy potem szlifujesz nisko, zostawiając sam łeb śruby?

Środek wygląda super, wypełniony tą elektroniką i fantami.

Tak to wygląda w oryginale

emaxYCs.jpg

I tak zastanawiałem się, czy nie zrobić tego w ten sposób, co by od tych małych śrubek, nie odciąć tylko tych wystających trzpieni i to one będą udawać śrubki. Ale do tego będę potrzebował teleskopu hubble. Całe śrubki, łeb razem z trzpieniem, zostawię natomiast na środek osłony, w miejscu gdzie przykręcona jest ona do podstawy kaemu. 

• Haha 1

W teorii, tak powinno być. W praktyce, na tej antenie, to są chyba jakieś metalowe opaski, z niewielkim zgrubieniem. Będę musiał tam co nie co zciąć, żeby to jakoś wyglądało, bo w tej chwili, rzeczywiście wygląda to jak szew. Oryginał

IMG_20190428_111800.jpg

Coraz więcej szczegółów , detali. Podziwiam. Czy troszkę cieńsze kabelki ale w izolacji są dostępne , Chodzi mi po głowie pewien pomysł , ale zastanawiam się jakie są najcieńsze izolowane przewody , te użyte jako łańcuszki są dosyć cienkie , ale potrzebowałbym , jeszcze troszke cieńszych. 

Widzialem takie zdjecie M1025  Desert Storm z czerwon kogutem na lusterku. I tego swojego bede robil w/g tego zdjecia i mam zamiar zrobic ten kogut na lusterku. I mam straszna ochote zeby sie swiecil (a może nawet migal) . Na razie jest pomysl. Jak cos wkombinuje to napewno wrzuce do warsztatu na "młotkach".

Dzień dobry!

Najcieńszy drut w izolacji, który można w miarę łatwo dostać to taki:

https://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl/searchquery/kynar/1/phot/5?url=kynar

Alternatywą mógłby być jeszcze przewód od słuchawek "dousznych" - tam w jednej izolacji idą dwie (albo trzy) żyły izolowane lakierem, też się diodę połączy.

Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam

Paweł

Edytowane przez pmroczko

42 minuty temu, Daniel_ napisał:

Widzialem takie zdjecie M1025  Desert Storm z czerwon kogutem na lusterku. I tego swojego bede robil w/g tego zdjecia i mam zamiar zrobic ten kogut na lusterku. I mam straszna ochote zeby sie swiecil (a może nawet migal) . Na razie jest pomysl. Jak cos wkombinuje to napewno wrzuce do warsztatu na "młotkach".

Nie wyobrażam sobie tego koguta na lusterku, ale skoro takie plany, to może jakieś diody Led, czy coś 

q0xqbkx.jpg

• Super Moderator

ad świecenia, ja od lat używam drutu z cewek, lakierowany czyli izolowany 0,15 mm, ad  migania już gorzej ale 2x1,25x1,1 mm to najmniejsze (chyba ) migające SMD
ja używam np takich (świecące tylko- 4202)
20190212_162804_resized.thumb.jpg.769efea3fa85c0bee96de83a47acbcb6.jpg20190212_164927_resized.thumb.jpg.67ea0c39d63070bcf5c2c50f911bf984.jpg