Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Jeszcze jedna sprawa. W Waszych M1165(?), zagięcia pionowe tych płyt zachodzą na pakę. Czy to ze względu na to, że w Waszych humvee, tylna ściana wygląda inaczej? Bo na tej fotce widać, że nic takiego nie ma miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Witam! W ramach odskoczni od wnętrza humvee, zacząłem przykręcać śrubki do osłony strzelca A oto skąd biorę śrubki. Zęby prowadzące z gąsienic Abramsa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 troszkę ich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Tylko 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Pierwsze malunki. Niestety, tania i g...wniana taśma maskująca, troszkę mnie zawiodła, i stąd te plamy na karoserii. Znikną pod podkładem i farbą. Wrzucę też jakieś plecaki i kartony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 25 Kwietnia 2019 Share Napisano 25 Kwietnia 2019 Ale zabawa ze śrubkami, coś o tym wiem Ta część z nakrętką nie za wysoka? - nie wiem, jak to wygląda na oryginale, śruba zostanie z tym wystającym trzpieniem, czy potem szlifujesz nisko, zostawiając sam łeb śruby? Środek wygląda super, wypełniony tą elektroniką i fantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 Tak to wygląda w oryginale I tak zastanawiałem się, czy nie zrobić tego w ten sposób, co by od tych małych śrubek, nie odciąć tylko tych wystających trzpieni i to one będą udawać śrubki. Ale do tego będę potrzebował teleskopu hubble. Całe śrubki, łeb razem z trzpieniem, zostawię natomiast na środek osłony, w miejscu gdzie przykręcona jest ona do podstawy kaemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Hej. Mała rzecz, a cieszy. Dodatkowe oświetlenie na drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Uzupełnienie poprzedniego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Kiedy planujesz malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Budę zmaluję, być może już dziś, ale tam jeszcze sporo pracy we wnętrzu zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 wygląda fajnie a jak 90 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 90-ka się zrobi, humvee to sprawa priorytetowa!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Pieknie, pieknie . Coraz bliżej j finału.Czy na tej dużej antenie z przodu , w przewezeniach podstawy to tak ma byc czy to jest szef ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 W teorii, tak powinno być. W praktyce, na tej antenie, to są chyba jakieś metalowe opaski, z niewielkim zgrubieniem. Będę musiał tam co nie co zciąć, żeby to jakoś wyglądało, bo w tej chwili, rzeczywiście wygląda to jak szew. Oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Maja 2019 Autor Share Napisano 1 Maja 2019 Witam. Detalizacji ciąg dalszy. Dojdą jeszcze troczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 2 Maja 2019 Share Napisano 2 Maja 2019 świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 2 Maja 2019 Autor Share Napisano 2 Maja 2019 (edytowane) 7 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: świetna robota Dziękuję. Teraz walczę z kabelkami Edytowane 2 Maja 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 2 Maja 2019 Share Napisano 2 Maja 2019 Coraz więcej szczegółów , detali. Podziwiam. Czy troszkę cieńsze kabelki ale w izolacji są dostępne , Chodzi mi po głowie pewien pomysł , ale zastanawiam się jakie są najcieńsze izolowane przewody , te użyte jako łańcuszki są dosyć cienkie , ale potrzebowałbym , jeszcze troszke cieńszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 2 Maja 2019 Autor Share Napisano 2 Maja 2019 Wątpię, czy uda się znaleźć jeszcze cieńszy drucik w izolacji. A zdradzisz co to za pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 2 Maja 2019 Share Napisano 2 Maja 2019 Widzialem takie zdjecie M1025 Desert Storm z czerwon kogutem na lusterku. I tego swojego bede robil w/g tego zdjecia i mam zamiar zrobic ten kogut na lusterku. I mam straszna ochote zeby sie swiecil (a może nawet migal) . Na razie jest pomysl. Jak cos wkombinuje to napewno wrzuce do warsztatu na "młotkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Maja 2019 Share Napisano 2 Maja 2019 (edytowane) Dzień dobry! Najcieńszy drut w izolacji, który można w miarę łatwo dostać to taki: https://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl/searchquery/kynar/1/phot/5?url=kynar Alternatywą mógłby być jeszcze przewód od słuchawek "dousznych" - tam w jednej izolacji idą dwie (albo trzy) żyły izolowane lakierem, też się diodę połączy. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Edytowane 2 Maja 2019 przez pmroczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 2 Maja 2019 Autor Share Napisano 2 Maja 2019 42 minuty temu, Daniel_ napisał: Widzialem takie zdjecie M1025 Desert Storm z czerwon kogutem na lusterku. I tego swojego bede robil w/g tego zdjecia i mam zamiar zrobic ten kogut na lusterku. I mam straszna ochote zeby sie swiecil (a może nawet migal) . Na razie jest pomysl. Jak cos wkombinuje to napewno wrzuce do warsztatu na "młotkach". Nie wyobrażam sobie tego koguta na lusterku, ale skoro takie plany, to może jakieś diody Led, czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 3 Maja 2019 ad świecenia, ja od lat używam drutu z cewek, lakierowany czyli izolowany 0,15 mm, ad migania już gorzej ale 2x1,25x1,1 mm to najmniejsze (chyba ) migające SMD ja używam np takich (świecące tylko- 4202) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi