abtb Napisano 4 Grudnia 2018 Share Napisano 4 Grudnia 2018 Witam szanownych Kolegów Dziś przedstawiam efekty końcowe z tzw "akcji -reanimacji" śmigłowca zbudowanego kilka lat temu i wygrzebanego z szafy w celu .................udowodnienia że nie tylko Mil-e mi w głowie. Było tak: czyli Sikorski H-19, ALAT GH2, El Achouet, Algieria, 1956 A zrobiło się jakoś tak: H04S-3, Królewska Marynarka Kanady (), Poszukiwanie i Ratownictwo, HMSC. "Bonaventure", 1954 Model "wzbogacony" o anteny, uchwyty, światła pozycyjne, stopnie, wciągarkę, przewody i inne inszości wykonane na podstawie badań i analiz zdjęć archiwalnych i obecnych kanadyjskich i amerykańskich śmiglaków ufff , można "szczelać" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Zajebisty, bardzo się podoba i podstawka niczego sobie chyba do niczego nie można się przyczepić, gratulacje Tomku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Jak nie ten sam. Zmywales starą farbę?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2018 25 minut temu, Bengal napisał: chyba do niczego nie można się przyczepić , bardzo śmiała teza. Czas pokaże czy i inni "oglądacze" mają podobne zdanie 28 minut temu, Bengal napisał: Zajebisty, bardzo się podoba dziękuję 21 minut temu, sebastain napisał: Zmywales starą farbę? W tym przypadku jedynie zeszlifowałem stare znaki i przetarłem farbę papierścieruchem żeby zniwelować ewentualne niedoskonałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Bardzo efektowna metamorfoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Fajny wiatraczek Jak już wyszedłeś poza mile to wypadało by cuś gabarytowego z drugiej strony kurtyny - CH-54 by pasował ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Zajefajny.Kapitalnie ułożyła się kalka na belce ogonowej.Ja tak nie umiem.Wyszło naprawdę fantastycznie. Idę zbierać znaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2018 4 minuty temu, stakor1 napisał: wypadało by cuś gabarytowego z drugiej strony kurtyny - CH-54 by pasował ... Nie będę podgryzał korzenia i modelarzy ze "stolycy" na bezrobocie wysyłał 11 minut temu, stakor1 napisał: Jak już wyszedłeś poza mile No jeszcze coś z " wietnamskiej zadymy" by się zrobiło 4 minuty temu, Xmen napisał: Kapitalnie ułożyła się kalka na belce ogonowej. Chemia, proszę pana, chemia 6 minut temu, Xmen napisał: Idę zbierać znaczki Ty tak na poważnie? To chociaż w międzyczasie zrób te latawce z konkursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 9 minut temu, abtb napisał: Ty tak na poważnie? To chociaż w międzyczasie zrób te latawce z konkursu Nie .Taki żarcik przy porannej kawie.Będę was męczył swoimi ulepkami jeszcze długo. Chyba że mnie ktoś pogoni z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Fajny. Bardzo dobrze wyszły CZWÓRKI. Idealnie siadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Bardzo ładnie się prezentuje, miło patrzeć na kalki które świetnie siadły i malowanie, niby skromnie ale jakoś pasuje do całej schludności modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Nowe życie "pokraka"! Świetnie to wyszło! Tu też widać jak na przestrzeni lat ewaluowały techniki malowania, no i umiejętności wykonującego. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Boski!!! Jeden z ladniejszych na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Reanimacja przyniosła bardzo dobry efekt. Śmigłowiec wyszedł bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Bardzo udana reanimacja. Jakich płynów użyłeś do kalkomanii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2018 11 godzin temu, GreGG24 napisał: Jakich płynów użyłeś do kalkomanii? Chemia to Mikroskale () niebieski pod kalki i czerwony na kalki. Poza tym kalki Italerii są bardzo cienkie i układają się rewelacyjnie. W HSS wchodziły mi nawet w "dziurki" nitów. Dziękuje wszystkim za opinie nt. "reanimanta". Przyznam szczerze że nie spodziewałem się takiego odzewu Jak to określił jeden z oglądających: "nieźle namieszałeś tym wiatrakiem" No cóż, czasami trafia się ślepej kurze ziarno Po cichaczu doniosę tylko że kolejny "pacjent" już oczekuje w kolejce. Jestem na etapie gromadzenia kwitów (oj, nie jest to łatwe dla tej wersji ) i innych inszości. Może za namową niektórych forumowiczów odpalę warsztat z "akcji - reaktywacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 Właśnie zanabyłem okazyjnie "jegomościa" i planuję go w tym ubraniu. Będzie od kogo papugować Jeszcze takiego na pływaczkach musze złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) 8 minut temu, Artek82 napisał: Jeszcze takiego na pływaczkach musze złapać. O właśnie, strona 19, wiersz pierwszy od góry w galeriach . Wg NFZ pacjent zakwalifikowany do "reanimacji" Edytowane 7 Grudnia 2018 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 Ooo tototo właśnie, to je un. I chcesz go reanimować? Toć To glanc model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2018 15 minut temu, Artek82 napisał: I chcesz go reanimować? Toć To glanc model No jakoś tak standardów już nie trzyma i ubranko bym mu zmienił na jakieś ......................... pomarańczowe może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 Kolega żartuje sobie z tą reanimacją tego śmigłowca. Tu nie ma co reanimować model jest bardzo ładny, lepiej odstawić na półkę i zacząć robić następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi