bazylms Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Witam. No to mój pierwszy samolot odrzutowy uważam za ukończony. Moim zdaniem model Zvezdy jest ładnie zrobiony i w zasadzie poza słabym pomysłem na końcówki skrzydeł, słabymi jakościowo dyszami i zbyt dużym szkłem na tym elemencie przed owiewką za bardzo nie mam na co narzekać. Samoloty są dla mnie wyzwaniem i jak zawsze uświadamiają że mimo iż jest to dalej modelarstwo, to znacząco różni się od pojazdów wojskowych. W moim modelu znajdzie się na pewno trochę błedów. Moim najwiekszym było oderwanie owiewki ze względu na no iż nie pomalowałem ramki HUD-a. Starałem się to potem jakoś wpasować, ale przy dokładniejszych oględzinach widać że nie jest za dobrze. Rakiety R-27 miałem gotowe, gdy okazało się że brzechwy mają mieć kolor stali. Maskowanie za bardzo nie działało i malowałem pędzlem. Lepiej byłoby pomalować stal i zamaskować. Teraz fotki, jest kilka zbliżeń ale makro jest wrogiem modelarstwa. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Wyszedł CI bardzo ładny "garbaty" Mig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Bardzo ładny.Duży plus za malowanie inne niż Polskie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Model wygląda bardzo ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Fajniy wyszedl Jednak Mig bez garba wyglada lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Ogólnie mi się podoba, zbliżenia wywołują wrażenie, że pod koniec doszło do nieuzasadnionego przyspieszenia. Prośba - zrób proszę parę fotek z tzw żabiej perspektywy, ale tak w rzutach tył-bok, przód-bok. Chciałbym zobaczyć jak się garb prezentuje z tych rzutów. Pudło przysunąłem w kierunku biurka.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Bardzo fajny model, kamuflaż ekstra. Ode mnie też duży plus za nie polskie malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 (edited) Ładna sztuka i smakowicie zmalowana A poza tym odważnie tu Kolega poleciał. Bez szachownic i malunków z Mińska - duży plusik za "przełamanie" tradycji (pomimo że tej wersji w Polsce nie było ) Edited April 13, 2022 by abtb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 11, 2019 Author Share Posted February 11, 2019 Dzięki za opinie. Plusa za ruskie malowanie się nie spodziewałem, ale cieszy fakt że nie ma ciśnienia tylko na polskie oznaczenia. 12 godzin temu, Mikolaj75 napisał: ... zbliżenia wywołują wrażenie, że pod koniec doszło do nieuzasadnionego przyspieszenia. Czy ja wiem, raczej to brak koncepcji na jakieś dalsze działania. 12 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Prośba - zrób proszę parę fotek z tzw żabiej perspektywy, ale tak w rzutach tył-bok, przód-bok. Chciałbym zobaczyć jak się garb prezentuje z tych rzutów. Czy to jest takie ujęcie jakby lekko od dołu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Tak Krzysztof, to takie ujęcie z dołu. Interesuje mnie na ile poprawnie Zvezda odtworzyła bryłę garbu, a to się szczególnie dobrze ujawnia przy takiej perspektywie, niech będzie fota i z przodu i z tyłu tak lekko z boku, jeśli Ci się będzie chciało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Piękny . Z garbem, czy bez, sylwetka rasowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad215 Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Pięknie wyszedł, gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Wyszło elegancko Świetnie się prezentuje w tym malowaniu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 21, 2019 Author Share Posted February 21, 2019 Dzięki raz jeszcze. Mikołaj, jak tylko będę miał rozłożone graty do zdjęć to zrobię te foty, pamiętam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Piękne, staranne wykonanie, obserwowałem warsztat. Gratulacje! Mam nadzieję, że będzie szansa zobaczyć na którejś z wystaw na południu (Bytom, Kraków, Bielsko?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 22, 2019 Author Share Posted February 22, 2019 No niestety, mieszkam w Wielkiej Brytanii, ale zapraszam do Telford z ekipą że Świdnicy. Tam na pewno będzie do obejrzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts