bazylms Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Witam. No to mój pierwszy samolot odrzutowy uważam za ukończony. Moim zdaniem model Zvezdy jest ładnie zrobiony i w zasadzie poza słabym pomysłem na końcówki skrzydeł, słabymi jakościowo dyszami i zbyt dużym szkłem na tym elemencie przed owiewką za bardzo nie mam na co narzekać. Samoloty są dla mnie wyzwaniem i jak zawsze uświadamiają że mimo iż jest to dalej modelarstwo, to znacząco różni się od pojazdów wojskowych. W moim modelu znajdzie się na pewno trochę błedów. Moim najwiekszym było oderwanie owiewki ze względu na no iż nie pomalowałem ramki HUD-a. Starałem się to potem jakoś wpasować, ale przy dokładniejszych oględzinach widać że nie jest za dobrze. Rakiety R-27 miałem gotowe, gdy okazało się że brzechwy mają mieć kolor stali. Maskowanie za bardzo nie działało i malowałem pędzlem. Lepiej byłoby pomalować stal i zamaskować. Teraz fotki, jest kilka zbliżeń ale makro jest wrogiem modelarstwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Wyszedł CI bardzo ładny "garbaty" Mig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Bardzo ładny.Duży plus za malowanie inne niż Polskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Model wygląda bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Fajniy wyszedl Jednak Mig bez garba wyglada lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Ogólnie mi się podoba, zbliżenia wywołują wrażenie, że pod koniec doszło do nieuzasadnionego przyspieszenia. Prośba - zrób proszę parę fotek z tzw żabiej perspektywy, ale tak w rzutach tył-bok, przód-bok. Chciałbym zobaczyć jak się garb prezentuje z tych rzutów. Pudło przysunąłem w kierunku biurka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Bardzo fajny model, kamuflaż ekstra. Ode mnie też duży plus za nie polskie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 (edytowane) Ładna sztuka i smakowicie zmalowana A poza tym odważnie tu Kolega poleciał. Bez szachownic i malunków z Mińska - duży plusik za "przełamanie" tradycji (pomimo że tej wersji w Polsce nie było ) Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 Dzięki za opinie. Plusa za ruskie malowanie się nie spodziewałem, ale cieszy fakt że nie ma ciśnienia tylko na polskie oznaczenia. 12 godzin temu, Mikolaj75 napisał: ... zbliżenia wywołują wrażenie, że pod koniec doszło do nieuzasadnionego przyspieszenia. Czy ja wiem, raczej to brak koncepcji na jakieś dalsze działania. 12 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Prośba - zrób proszę parę fotek z tzw żabiej perspektywy, ale tak w rzutach tył-bok, przód-bok. Chciałbym zobaczyć jak się garb prezentuje z tych rzutów. Czy to jest takie ujęcie jakby lekko od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Tak Krzysztof, to takie ujęcie z dołu. Interesuje mnie na ile poprawnie Zvezda odtworzyła bryłę garbu, a to się szczególnie dobrze ujawnia przy takiej perspektywie, niech będzie fota i z przodu i z tyłu tak lekko z boku, jeśli Ci się będzie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Piękny . Z garbem, czy bez, sylwetka rasowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad215 Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Pięknie wyszedł, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Wyszło elegancko Świetnie się prezentuje w tym malowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Dzięki raz jeszcze. Mikołaj, jak tylko będę miał rozłożone graty do zdjęć to zrobię te foty, pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Piękne, staranne wykonanie, obserwowałem warsztat. Gratulacje! Mam nadzieję, że będzie szansa zobaczyć na którejś z wystaw na południu (Bytom, Kraków, Bielsko?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 No niestety, mieszkam w Wielkiej Brytanii, ale zapraszam do Telford z ekipą że Świdnicy. Tam na pewno będzie do obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi