KrystianJaw89 Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) Godzinę temu, smialus napisał: Posiadasz farby akrylowe? Biała plus pigment ze sklepu budowlanego i masz turkus, czasami można na skróty. Noo dokładnie akrylowe;) to jutro do sklepu po pigment;) a dziś taki postęp;) Edytowane 3 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Tylko patrz za turkusem z odcieniem niebieskim, nie zielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Kupiłem turkus bardziej taki niebieski i dodałem troszkę zielonego;) Edytowane 4 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Koledzy mam kolejny problem;) Skąd mam wziąć te elementy oznaczone Plastic? W ramkach nie mogę znaleźć tego;( Edytowane 5 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Musisz sobie wyciąć z płytki plastikowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 4 minuty temu, mbrnnr napisał: Musisz sobie wyciąć z płytki plastikowej A skąd taka wsiąść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeger239 Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 1 minutę temu, KrystianJaw89 napisał: A skąd taka wsiąść? Witam wszystkich. Wydaje mi się, że 'Eduard' liczy na Twoją inwencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 Aha;)) masakraaa;)) chyba muszę żonie jakoś pojemnik na jedzenie pociąć;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Płytkę to lepiej z pudełka od margaryny masła itp... turkus wydaje się ok. Sprawdź na boku jak się zachowuje i jak długo schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 Plastik wezmę z pudełka po patyczkach do uszu;) bo jest troszkę grubszy;) a co do koloru;) tylko jak będę malował jutro resztę boczków kokpitu to muszę poprzycinac kalkomanie bo będą wystawać po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Trzeba przyznać że kolor kabiny dobrałeś świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 7 minut temu, Solo napisał: Trzeba przyznać że kolor kabiny dobrałeś świetnie. Tylko czy jutro uda mi się dorobić znowu taki kolor bo dziś na próbę to robiłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 To się takie mieszanki na kartce papieru zapisuje. Po kropelce każdego koloru i powtarzalność powinna być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Nie pisze się wziąść, tylko wziąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 18 godzin temu, KrystianJaw89 napisał: Plastik wezmę z pudełka po patyczkach do uszu;) bo jest troszkę grubszy;) a co do koloru;) tylko jak będę malował jutro resztę boczków kokpitu to muszę poprzycinac kalkomanie bo będą wystawać po bokach A nie będą za grube od pudełka od patyczków, lepiej sprawdź na sucho, żeby później nie było zgrzytu. Najlepiej jak spodziewasz się jeszcze podmalówki to najlepiej w jakimś małym pojemniku zrobić większą ilość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 5 Marca 2019 Autor Share Napisano 5 Marca 2019 Teraz już będę wiedział:) aby więcej rozrobić:) jak będzie takie malowanie:) ale na spokojnie:) a co do pudełka z patyczków, to sprawdzę na sucho najpierw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Dobre są stare karty od kodów jednorazowych do transakcji bankowych przez. neta, stare karty bankomatowe lub kredytowe, telefoniczne... tylko trzeba z nich zdjąć folię ochronną lubi ją zeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Jak nie masz w pobliżu sklepu modelarskiego to jest inna możliwość. KUP w budowlanym, lub motoryzacyjnym farbę natryskową Motip nr. 733C.Ten turkus jest idealny do blaszek i kalek Eduarda Będzie tego na sto kokpitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 (edytowane) Przez weekend coś tam posklejałem ale nie dużo;) bez pośpiechu, staram się dokładnie;) ale kurcze te docinanie plastiki mi pogrążyły;) ale jakoś wyszło;) Edytowane 12 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 (edytowane) A jeszcze mam pytanie te szczelinki co są przy dziobie, to muszę szlifować ten dziób aby to się fajnie spasowało? Czy użyć szpachli aby to zakitowac? Edytowane 12 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Raczej szpachlować. Chyba, że stożek powoduje to, że ni chcą się połówki kadłuba zejść. Jeśli tak to można od wewnątrz trochę podszlifować tak aby kadłub się ładnie zamknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppompka Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Jeżeli bez stożka kadłub się zejdzie na gładko to można go spróbować podszlifować. Jak i bez stożka zostaną szpary to szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 13 Marca 2019 Autor Share Napisano 13 Marca 2019 (edytowane) Dzisiaj załączyłem z sobą w części kadłuba;) fajnie to wyszło jak na pierwszy model to jestem zadowolony;) tylko mam jedną nierówność która jest pomiędzy przednia luka na koło a miejscem na skrzydla. Nie jest ona duża ale pod palcem wyczuwalną i mam pytanie, czy mam to zeszlifować czy zaszpachlowac i dopiero szlifować? I kolejne pytanie jak to zeszlifujr to zetre linie podziału jak potem mam odnowić zwłaszcza te w kształcie koła? Edytowane 13 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Ten stoźek wlotowy trochę nie trzyma osi. ustaw go w osi pionowej, zgodnie z linią łączenia połówek kadłuba i pochyl 2 stopnie do dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 14 Marca 2019 Autor Share Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) 21 godzin temu, Crimson King napisał: Ten stoźek wlotowy trochę nie trzyma osi. ustaw go w osi pionowej, zgodnie z linią łączenia połówek kadłuba i pochyl 2 stopnie do dołu Poprawione;) a powiedzcie mi jak mam usunąć ten klej co łączyłem ten statecznik pionowy z kadłubem? Starałem się to robić jak najdokładniej ale gdzieniegdzie widać ślady od pędzelka. Mam pilniki iglaki ale one są za duże wydaje mi się do tego Edytowane 14 Marca 2019 przez KrystianJaw89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi