Szydercza Gała Napisano 4 Czerwca 2020 Share Napisano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Na scalematesach się nie zamawia, tylko wyszukuje. Czasem są linki do sklepów. Pewnie hobbyeasy, albo hlj, może lucky model... Poszukaj popatrz. Edit: jest nowsza wersja z działkami i jest dostępna: https://www.scalemates.com/kits/fujimi-43280-ijn-heavy-cruiser-myoko-photo-etched-parts--1254319 Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Czerwca 2020 Share Napisano 4 Czerwca 2020 Fajny zestaw ale nie na moja kieszen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) To ja dołączam to tego klubu miłośników japońskich okrętów ceSarstFa dwa miesiące pandemii covid 19 i mojego nieokiełznanego szaleństwa zakUpÒw takie cuś zagościło na moich pÒłkach.... Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Yamamoto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Za taki składzik i do tego Saturna V i LMa w kącie masz plusa u mnie. No to do roboty! Samo się nie zrobi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Życia by mi zbrakło na taki stosik Walcz dzielnie i nie bierz jeńców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) 27 minut temu, Super_Hans napisał: Za taki składzik i do tego Saturna V i LMa w kącie masz plusa u mnie. No to do roboty! Samo się nie zrobi. Super Hans to dzięki tobie znalazłem to forum wszystko zaczęło się od twojego modelu „Tone” w jakiejś anglojęzycznej galerii do dzisiaj podziwiam twój nakład pracy i ogrom czasu (Hic!4 lata prawie) jaki włożyłeś w ten model Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Yamamoto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 5 minut temu, Szydercza Gała napisał: Życia by mi zbrakło na taki stosik Walcz dzielnie i nie bierz jeńców Szydercza gała dzięki to mnie jeszcze bardziej uświadomiło ze chyba dobrze zrobiłem ktoś zgadnie co znajduje sie w tym brązowym pudełku na samej gorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 34 minuty temu, Yamamoto napisał: dwa miesiące pandemii covid 19 i mojego nieokiełznanego szaleństwa zakUpÒw takie cuś zagościło na moich pÒłkach.... Ło Jezusie Nazareński.... na bokken Musashiego tożeś Waćpan chyba obie nerki przehandlował..... albo jesteś powinowaty z naszym ministrem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 2 minuty temu, M.A.V. napisał: Ło Jezusie Nazareński.... na bokken Musashiego tożeś Waćpan chyba obie nerki przehandlował..... albo jesteś powinowaty z naszym ministrem Dawno tak się nie uśmiałem jak dziś nalać mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 8 godzin temu, Yamamoto napisał: Szydercza gała dzięki to mnie jeszcze bardziej uświadomiło ze chyba dobrze zrobiłem ktoś zgadnie co znajduje sie w tym brązowym pudełku na samej gorze? A nagrodą będzie ten na samym dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Na handel kupił. Sprzeda na Węgrzech i przywiezie swetry ze złotą nitką... na poważnie - zacna kolekcja !!! To kiedy pierwsza relacja z budowy ? Edytowane 15 Czerwca 2020 przez blacman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 9 godzin temu, Yamamoto napisał: wszystko zaczęło się od twojego modelu O żesz ty! Efekt motyla normalnie! Czuję się jak nietoperz z Wuhan teraz. A serio, to niezmiernie mi miło. Czekamy na warsztat. Co na początek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Chyba żeś bank jakiś obrobił. Czekam na relacje z Zuikaku (o ile dobrze widzę). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Trochę zmienię temat bo mam szybkie pytanko a nie chcę tworzyć bez sensu nowego tematu (a sprawa trochę tu pasuje) Przeglądając z nudów przy kawie asortyment pewnego sklepu i wpadły mi w oczy ludkowie w 1:350 o Tamki : https://www.mojehobby.pl/products/Crew-Set-144-pcs.html Używaliście? Warto brać? Wyglądają całkiem sensownie ale wolę się skonsultować bo kiedyś w ciemno kupiłem takich "blaszaków" od Edka i to była kasa w błoto PS: wiem, wiem NorthStar rządzi, ale ich ludków ciężko upolować w dobrej cenie i z sensowną przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 22 minuty temu, M.A.V. napisał: https://www.mojehobby.pl/products/Crew-Set-144-pcs.html Używaliście? Warto brać? Wyglądają całkiem sensownie ale wolę się skonsultować bo kiedyś w ciemno kupiłem takich "blaszaków" od Edka i to była kasa w błoto trochę plaskato wyglądają.... Ja mam dwa komplety od Fujimi - o ile pamiętam są mniej "plaskate" jeśli chcesz - porobię jakieś fotki... 23 minuty temu, M.A.V. napisał: .... wiem, wiem NorthStar rządzi.... Być może to powinien być czas przeszły dokonany... Z plotek wiem, że się wycofują z 700-tki. Nie wiem czy tak podobnie nie będzie z 350.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 7 godzin temu, blacman napisał: Na handel kupił. Sprzeda na Węgrzech i przywiezie swetry ze złotą nitką... na poważnie - zacna kolekcja !!! To kiedy pierwsza relacja z budowy ? Blacman zamiast swetrów ze złota nitką wolałbym kolejny model tym razem najlepiej Kagę ze złotą blaszką w zestawie a dziekuje, dziekuje staram sie jak moge a z relacją trzeba bedzie niestety trochę poczekać puki co jestem w fazie kompletowania dodatków, blaszek, drewnianych pokładów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 2 godziny temu, M.A.V. napisał: Trochę zmienię temat bo mam szybkie pytanko a nie chcę tworzyć bez sensu nowego tematu (a sprawa trochę tu pasuje) Przeglądając z nudów przy kawie asortyment pewnego sklepu i wpadły mi w oczy ludkowie w 1:350 o Tamki : https://www.mojehobby.pl/products/Crew-Set-144-pcs.html Używaliście? Warto brać? Wyglądają całkiem sensownie ale wolę się skonsultować bo kiedyś w ciemno kupiłem takich "blaszaków" od Edka i to była kasa w błoto PS: wiem, wiem NorthStar rządzi, ale ich ludków ciężko upolować w dobrej cenie i z sensowną przesyłką Ja Również posiadam jedno opakowanie Figurek od fujimi w skali 1:350 moze to ci w czymś pomoze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Nie plotki tylko wyprzedaż na ich stronie na wszystko 1/700. Ostatnia szansa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 4 godziny temu, bazylms napisał: Chyba żeś bank jakiś obrobił. Czekam na relacje z Zuikaku (o ile dobrze widzę). Gdzie tam, bank obrobił najpierw mnie a potem ja bank i zgadza sie dobrze widzisz tak to Zuikaku premium czyli z pokładem i blaszkami...wszystko w swoim czasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 9 godzin temu, Super_Hans napisał:t. Co na początek? Tu stoję przed dylematem co polecasz? Mam niemały wybór .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Dzięki Panowie poszukam tych ludków z Fujimi i zobaczę jaka cena. Może mnie jak weźmie fantazja to kupię oba bo takie mikroby gdy się patrzy okiem "nieuzbrojonym" to zawsze mogą nawet robić za "naszych" EDIT ------------------------- 2 godziny temu, Yamamoto napisał: Tu stoję przed dylematem co polecasz? Mam niemały wybór .... Sprawa jest prosta: rozłóż paki wokoło na podłodze i zakręć butelką (tylko nie od sake bo kiepsko się kręcą) A tak na poważnie patrząc na to co się dzieje na świecie i ile już czekam na blaszki z Voyagera (zaraz pęknie 3 miesiąc) to chyba największe znaczenie będzie miał tu terminarz dostaw dodatków. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Ooo zakupy, zakupy, zakupy. To niebawem w warsztatach będzie jak u lotników. Pudelka na stosiku, piękny nałóg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Przez ten stosik to się wpada w nałóg bo jak wybierzesz już model to idzie w odstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 O to straszliwy jest nałóg Ja już niestety wpadłem w tą czeluść jej cesarskiej mości a jak jeszcze dostaniesz ładne blaszki, pokład, działa, to już do reszty tracisz głowę i to napewno nie ostatni mój model spod flagi zachodzącego słońca w skali 1:350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Tutaj taka mała złomnica drobnica którą do tej pory udalo mi sie tu i tam wytargać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi