Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Na scalematesach się nie zamawia, tylko wyszukuje. Czasem są linki do sklepów. Pewnie hobbyeasy, albo hlj, może lucky model... Poszukaj popatrz.

Edit: jest nowsza wersja z działkami i jest dostępna:

https://www.scalemates.com/kits/fujimi-43280-ijn-heavy-cruiser-myoko-photo-etched-parts--1254319

Edytowane przez Szydercza Gała
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

To ja dołączam to tego klubu miłośników japońskich okrętów ceSarstFa dwa miesiące pandemii covid 19 i mojego nieokiełznanego szaleństwa zakUpÒw takie cuś zagościło na moich pÒłkach....:pokoj: 

B5F47175-D6D3-414B-963B-9A5E5F73F1EE.jpeg

4AC55AD3-38DA-4264-B632-951AB263E8A7.jpeg

AE61052A-504B-4DC0-9763-6C55481824A0.jpeg

Edytowane przez Yamamoto
  • Like 2
Napisano (edytowane)
27 minut temu, Super_Hans napisał:

Za taki składzik i do tego Saturna V i LMa w kącie masz plusa u mnie. No to do roboty! Samo się nie zrobi. :piwo:

Super Hans to dzięki tobie znalazłem to forum  wszystko zaczęło się od twojego modelu „Tone” w jakiejś anglojęzycznej galerii do dzisiaj podziwiam twój nakład pracy i ogrom czasu (Hic!4 lata prawie) jaki włożyłeś w ten model :piwo:

Edytowane przez Yamamoto
  • Haha 1
Napisano
5 minut temu, Szydercza Gała napisał:

Życia by mi zbrakło na taki stosik :haha: Walcz dzielnie i nie bierz jeńców :wink: 

Szydercza gała dzięki to mnie jeszcze bardziej uświadomiło ze chyba dobrze zrobiłem :pomysl: ktoś zgadnie co znajduje sie w tym brązowym pudełku na samej gorze? 

Napisano
34 minuty temu, Yamamoto napisał:

dwa miesiące pandemii covid 19 i mojego nieokiełznanego szaleństwa zakUpÒw takie cuś zagościło na moich pÒłkach....

:szok:

Ło Jezusie Nazareński.... na bokken Musashiego

tożeś Waćpan chyba obie nerki przehandlował.....    albo jesteś powinowaty z naszym ministrem :haha: 

• Haha 1
Napisano
2 minuty temu, M.A.V. napisał:

:szok:

Ło Jezusie Nazareński.... na bokken Musashiego

tożeś Waćpan chyba obie nerki przehandlował.....    albo jesteś powinowaty z naszym ministrem :haha: 

Dawno tak się  nie uśmiałem jak dziś :haha: nalać mu :piwo:

Napisano
8 godzin temu, Yamamoto napisał:

Szydercza gała dzięki to mnie jeszcze bardziej uświadomiło ze chyba dobrze zrobiłem :pomysl: ktoś zgadnie co znajduje sie w tym brązowym pudełku na samej gorze? 

A nagrodą będzie ten na samym dole? :woot:  :D 

Napisano (edytowane)

Na handel kupił. Sprzeda na Węgrzech i przywiezie swetry ze złotą nitką... ??

na poważnie - zacna kolekcja !!! To kiedy pierwsza  relacja z budowy ?

Edytowane przez blacman
  • Haha 1
Napisano
9 godzin temu, Yamamoto napisał:

wszystko zaczęło się od twojego modelu

:wow: O żesz ty! Efekt motyla normalnie! Czuję się jak nietoperz z Wuhan teraz. :mrgreen:

A serio, to niezmiernie mi miło. Czekamy na warsztat. Co na początek? 

• Haha 1
Napisano

Trochę zmienię temat bo mam szybkie pytanko a nie chcę tworzyć bez sensu nowego tematu (a sprawa trochę tu pasuje)

Przeglądając z nudów  przy kawie asortyment pewnego sklepu i wpadły mi w oczy ludkowie w 1:350 o Tamki :

https://www.mojehobby.pl/products/Crew-Set-144-pcs.html

Używaliście? Warto brać?   Wyglądają całkiem sensownie ale wolę się skonsultować bo kiedyś w ciemno kupiłem takich "blaszaków" od Edka i to była kasa w błoto   

PS: wiem, wiem NorthStar rządzi, ale ich ludków ciężko upolować w dobrej cenie i z sensowną przesyłką

Napisano
22 minuty temu, M.A.V. napisał:

Używaliście? Warto brać?   Wyglądają całkiem sensownie ale wolę się skonsultować bo kiedyś w ciemno kupiłem takich "blaszaków" od Edka i to była kasa w błoto   

trochę plaskato wyglądają.... Ja mam dwa komplety od Fujimi - o ile pamiętam są mniej "plaskate" jeśli chcesz - porobię jakieś fotki...

23 minuty temu, M.A.V. napisał:

....  wiem, wiem NorthStar rządzi....

Być może to powinien być czas przeszły dokonany...

Z plotek wiem, że się wycofują z 700-tki. Nie wiem czy tak podobnie nie będzie z 350....

• Like 1
Napisano
7 godzin temu, blacman napisał:

Na handel kupił. Sprzeda na Węgrzech i przywiezie swetry ze złotą nitką... ??

na poważnie - zacna kolekcja !!! To kiedy pierwsza  relacja z budowy ?

Blacman zamiast swetrów ze złota nitką wolałbym kolejny model tym razem najlepiej Kagę ze złotą blaszką w zestawie ? 

a dziekuje, dziekuje staram sie jak moge :pilot: a z relacją trzeba bedzie niestety trochę poczekać puki co jestem w fazie kompletowania dodatków, blaszek,  drewnianych pokładów ....

Napisano
2 godziny temu, M.A.V. napisał:

Trochę zmienię temat bo mam szybkie pytanko a nie chcę tworzyć bez sensu nowego tematu (a sprawa trochę tu pasuje)

Przeglądając z nudów  przy kawie asortyment pewnego sklepu i wpadły mi w oczy ludkowie w 1:350 o Tamki :

PS: wiem, wiem NorthStar rządzi, ale ich ludków ciężko upolować w dobrej cenie i z sensowną przesyłką

Ja Również posiadam jedno opakowanie Figurek od fujimi w skali 1:350 moze to ci w czymś pomoze?

1A09C4A1-B1A5-4DF2-A0F1-B907A08BAF76.jpeg

969B95C4-A0E1-45B6-896D-56BA22135E8D.jpeg

• Like 1
Napisano
4 godziny temu, bazylms napisał:

Chyba żeś bank jakiś obrobił. Czekam na relacje z Zuikaku (o ile dobrze widzę). 

Gdzie tam, bank obrobił najpierw mnie a potem ja bank? i zgadza sie dobrze widzisz tak to Zuikaku premium czyli z pokładem i blaszkami...wszystko w swoim czasie ?

• Like 1
Napisano (edytowane)

Dzięki Panowie  :piwo:

poszukam tych ludków z Fujimi i zobaczę jaka cena. Może mnie jak weźmie fantazja to kupię oba bo takie mikroby gdy się patrzy okiem "nieuzbrojonym" to zawsze mogą nawet robić za "naszych" 

EDIT -------------------------

2 godziny temu, Yamamoto napisał:

Tu stoję przed dylematem co polecasz? Mam niemały wybór ....:szczerbol:

Sprawa jest prosta: rozłóż paki wokoło na podłodze i zakręć butelką (tylko nie od sake bo kiepsko się kręcą)   :haha:

A tak na poważnie patrząc na to co się dzieje na świecie i ile już czekam na blaszki z Voyagera (zaraz pęknie 3 miesiąc) to chyba największe znaczenie będzie miał tu terminarz dostaw dodatków.

Edytowane przez M.A.V.
  • Haha 2
Napisano

O to straszliwy jest nałóg Ja już niestety wpadłem w tą czeluść  :pala:jej cesarskiej mości a jak jeszcze dostaniesz ładne blaszki, pokład, działa, to już do reszty tracisz głowę i to napewno nie ostatni mój  model spod flagi zachodzącego słońca w skali 1:350 :flaga: