Grzes Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 I taki wspaniały klasyk. Pamiętacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 WoW to jest to , pręt zbrojeniowy jako dźwignia zmiany biegów z epoxydem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 A to na pewno faktura prętu zbrojeniowego, czy gustowna owijka ze skaju ? Dzięki Grzesiu za zdjęcie, jako dzieciak byłem zafascynowany tymi ozdobami drążków zmiany biegów... @Matejson - no wreszcie ktoś pamiętał o znaku na machę. Bez kozła wszystko na nic Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale logo Żuk nader często podlegało modyfikacjom na "żul". Czy to robota chuliganerii parkingowej, czy też samo tak odlatywało...nie mnie osądzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 (edytowane) 12 godzin temu, jawkers napisał: Ja pamiętam jedną klapę podnoszoną do góry. Ja również, ale było też coś takiego. Temat super. Edytowane 30 Maja 2019 przez stakor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Pytanie, skąd mogę zamówić te piękne blaszki? FPW ma jakąś stronę, sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Super zdjęcie , właśnie o takich drzwiach pisałem . Dzięki Stakor1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Ten z dzielonymi drzwiami w pionie nie jest fabryczny. Fabryczne wersje miały drzwi tylne dzielone poziomo lub w wersjach późniejszych jednolitą klapę - klapy jednolite weszły z silnikami Andorii 4CT90 najpierw jako wersja 9 osobowego busa. Potem można je było również nabyć w krótkiej serii z silnikiem Peugeota 405 diesel. Były przygotowywane na Polagrę ale roku to już nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 3 minuty temu, SirCzajnik napisał: Ten z dzielonymi drzwiami w pionie nie jest fabryczny. Tak też mi się wydawało. Akurat mój wujek pracował w FSC Lublin i sporo różnych modeli Żuków objeżdżał jako "jazdy próbne", ale takich pionowych drzwi to na pewno nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 W dniu 29.05.2019 o 21:15, Andrzej Godlewski napisał: Ale w tym przypadku trzeba dodać do modelu światła cofania i przeciwmgłowe , oraz zawiasy których po porostu nie ma,ale to już drobiazg . Ja chciałem tylko zaprotestować, że jeśli za model samochodu dostawczego mam płacić tyle co za model C-130 to brak takich elementów nie jest już drobiazgiem. Jak mam sobie dorabiać to proszę o cenę na poziomie 20 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 (edytowane) Ale żeśmy koledze wątek zagadali. Mam nadzieję, że się nie gniewa A przypomnę jeszcze, że można pobawić się w przeróbkę Żuka A 03 z ZP Ruch. Edytowane 31 Maja 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 40 minut temu, Grzes napisał: A przypomnę jeszcze, że można pobawić się w przeróbkę Żuka A 03 z ZP Ruch. Nie można, to byłaby profanacja dla kolekcjonerów ZP Ruch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 31 Maja 2019 Można przenieść posty i zrobić osobny temat o żukach w 1:1. By nie zaśmiecać koledze wątku i by się te wiadomości nie zgubiły wewnątrz tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 33 minuty temu, barszczo napisał: to byłaby profanacja dla kolekcjonerów ZP Ruch Ale ja do nich nie należę, więc na pewno jednego se przerobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 31 Maja 2019 Autor Share Napisano 31 Maja 2019 Godzinę temu, jawkers napisał: Można przenieść posty i zrobić osobny temat o żukach w 1:1. By nie zaśmiecać koledze wątku i by się te wiadomości nie zgubiły wewnątrz tego tematu. Ja nie widze problemu chętnie czytam, a tak ominą mnie ciekawe posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 No to w temacie . Średnica koła w Żuczku 72cm szerokość 16.5cm, a felga ma średnicę 44,5cm . Teraz wystarczy podzielić stosownie do skali kto jaką preferuje . Co do ceny modelu i jego niedoróbek to rzeczywiście dobrze mieć wiedzę o tym zanim dokona się zakupu . 1:72 pewne rzeczy ujdą ,ale już w 1:35 już nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 Andrzeju, szerokość 165mm to szerokość bieżnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 Tak , oczywiście trzeba mieć na uwadze że mierzyłem to zwykłą miarką ,więc jakiś błąd pomiarowy jest . Np, opona po średnicy płaska nie jest ,mierzyłem max wymiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 jakby ktoś był w potrzebie to mam fabryczną dokumentację techniczną z wymiarami każdej części i nadwozia... tyle mi po wizytach w OBR-ze zostało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 A 03 poszedł w dobrej cenie https://allegro.pl/oferta/zuk-fsc-a03-seria-miniatur-1-72-zp-ruch-prl-8142111793 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Odświeżam temat. Podstawka: Malowanie: A teraz doszło sporo detali: zestawowe oszklenie, wycieraczki przednie z Hauler, koła z FPW Model i reflektory z ELF. CDN... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Fajowo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Super żuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Czy aby buda nie siedzi ciut za wysoko nad kołami? Popatrz na zdjęcia z 1 strony wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 12 Maja 2020 Autor Share Napisano 12 Maja 2020 Taki urok modelu, bo złożony jest prawidłowo. Zejdzie jeszcze 0,5-1mm, jak skleje dokładnie całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Żuk ładnie się prezentuje. Edytowane 12 Maja 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi