caughtinthemiddle Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Eduard 2020: MiG-21PFM MiG-21PF Fokker D.VII (Alb.) Z-37 "Čmelák" VBS "Kuňkadlo" przepak Maraudera z Hasegawy Bida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 A ja wroce do Wilgi, bo piszecie, ze niszowy temat Gdyby Arma wydala Wilge w jakosci Jaka 1B, to bez problemu zaplacilbym z 20 euarasow a modeli kupilbym moze 10, dla calego klubu modelarskiego A na razie mecze te Wilge z A-Model , po zrobieniu w Nowy Rok 260 zdjec w naszym Aeroklubie A tak w ogole, wiecie, ze A-Model poprawial wypraski Wilgi??? Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Godzinę temu, caughtinthemiddle napisał: Eduard 2020: MiG-21PFM MiG-21PF Fokker D.VII (Alb.) Z-37 "Čmelák" VBS "Kuňkadlo" przepak Maraudera z Hasegawy Bida. A to bis dopiero 2021? Cóż, najwyraźniej w tym roku robię tylko jednego MiGa-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: A tak w ogole, wiecie, ze A-Model poprawial wypraski Wilgi??? A co tam poprawiali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 5.01.2020 o 17:26, Matys napisał: Nie może. Chcę S2B z operacji Granby z gołą babą na nosie. Jest w zapowiedziach na jesień, ale nie ma malowania z Granby - jestem trochę zawiedziony .... Z drugiej strony na Britmodellerze spekulują, że może będzie w następnym pudełku za rok bo akurat będzie okrągła rocznica Wojny w Zatoce Edytowane 7 Stycznia 2020 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 6 godzin temu, Psar77 napisał: Jest w zapowiedziach na jesień, ale nie ma malowania z Granby - jestem trochę zawiedziony .... Z drugiej strony na Britmodellerze spekulują, że może będzie w następnym pudełku za rok bo akurat będzie okrągła rocznica Wojny w Zatoce Cudownie, kupię na pewno. Brak kalek mnie nie przeraża bo i tak mam w składziku zestaw Kitsworld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 10 godzin temu, Grzes napisał: A co tam poprawiali? Chyba tylko oszklenie, bo we wczesnych były płaskie szybki w drzwiach i kanciata przednia, a w późniejszych już wypukłe lekko ale nadal tak samo grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Przepak Maraudera z Hasegawy to jest to, co by mnie bardzo zainteresowało, tylko jak pamiętam sama Haśką już mocno leciwa i specjalnie fasonu już za te pieniądze nie trzyma... EDIT - Cofam taśmę - Haśka jest bardzo spoko, tylko żeby Eduard nie zaśpiewał za to jakiejś chorej kasy Edytowane 7 Stycznia 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 w Wildze zrobili nowe szklo i choc grube, to jest forma bardziej poprawna. I przezroczystosc duzo lepsza Szybe " na plecach " mozna ev wypolerowac i bedzie ok Ja mam juz troche inny pomysl, ale to pozniej,. Przednia szyba juz bez zalaman i na upartego, tez mozna by ja jakos doprowadzic do uzytecznosci. Drzwi dostaly klamki. A o zmianie dowiedzialem sie przez przypadek, gdy kupilem dwie Wilgi na wystawie w Stolbergu, chyba przed dwoma laty i teraz zabralem sie do budowy. Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 Dzięki, zaraz przejrzę swoje Wilgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 ICM 2020: To już chyba piąte pudełko z MiGiem-25, a dalej nie widać PD, którym jestem zainteresowany. A RU jest tak brzydki, że ludzie to go chyba tylko z litości będą sklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 14 godzin temu, Matys napisał: ICM 2020: To już chyba piąte pudełko z MiGiem-25, a dalej nie widać PD, którym jestem zainteresowany. A RU jest tak brzydki, że ludzie to go chyba tylko z litości będą sklejać Ależ co Pan opowiadasz, ja właśnie na niego się od początku zasadzam , jest tak brzydki, że aż ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 No cóż, fajnie że komuś się podoba. Ja nadal chcę PD. BM bym od biedy łyknął, ale zdecydowanie wolę PD. Poczekam do 2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 Hobby 2000 zapowiedź: Junkers Ju-87 D-3//G2 [ex-Fujimi] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 niezły model, tylko nie wiadomo ile za to krzykną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 Fujimi!? Liczę że szeroki asortyment tej firmy pojawi się z powrotem na półkach sklepowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 Wydaje mi się, że Italerka kiedyś robiła przepak takiego ptaszka z Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 A to nie na odwrót Tamka pakowała wypraski Italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Stycznia 2020 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2020 8 minut temu, Moses napisał: A to nie na odwrót Tamka pakowała wypraski Italeri? Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Godzinę temu, WujekAlice napisał: Wydaje mi się, że Italerka kiedyś robiła przepak takiego ptaszka z Tamki. Sprawdziłem https://www.scalemates.com/kits/italeri-079-junkers-ju-87-b2-r2-dive-bomber--135432 Tamka i Italeri to ten sam model. Niestety w pudle Tamiya, znajdziemy wypraski Italeriowskie. Zresztą tensam zestaw znajdziemy jeszcze w pudełku Revella i Zvezdy Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Fujimi chyba ostatnio mocno zmienia swoją tematykę - formy samolotów w 1/72 chyba masowo wyprzedają. Italeri wydało już ich Phantoma FG.1, MiGa-21bis i Sabre. Teraz Stuka w pudełku Hobby 2000. Ja czekam na przepak ich Alpha Jeta, wiele osób pewno też by przyjęło z chęcią ich Skyhawka czy Intrudera. A Fujimi będzie teraz wydawać do sklejania modliszki i homary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 No właśnie czekam po cichu na ich nie TA-4J i Intrudery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Jeśli chodzi o Ju-87, to w tej skali, Fujimi, to chyba wciąż najlepszy model. Nie wiem czy Airfix się zbliżył jakością i zgodnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Airfix robi B1/B2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 No to kolejny news od H2000. Czekam nadal na TA-4J 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi