mirage3 Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 To teraz coś na chłodno Special Hobby Sabb SK-37 VIGGEN Nowość na 2022. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 10 godzin temu, mirage3 napisał: To teraz coś na chłodno Special Hobby Sabb SK-37 VIGGEN Nowość na 2022. Ochłodziłeś klimat, ale podniosłeś ciśnienie A sąsiadów z południa to z zazdrości wyduszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziu Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 wszyscy gadu gadu o AH a tym czasem ibg zaorało cały modelarski świat. Brawo IBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 3 minuty temu, paziu napisał: wszyscy gadu gadu o AH a tym czasem ibg zaorało cały modelarski świat. Brawo IBG Za bardzo bym się nie cieszył.Na sąsiednim forum już jest kręcenie nosem na nitowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 22 minuty temu, paziu napisał: ibg zaorało cały modelarski świat Chyba Twój 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziu Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 4 minuty temu, Grzes napisał: Chyba Twój no tak nitów za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Xmen napisał: Za bardzo bym się nie cieszył.Na sąsiednim forum już jest kręcenie nosem na nitowanie. Rzadko tam zaglądam. Nie znoszę ich ale teraz MUSZĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 3 minuty temu, Rektor napisał: Rzadko tam zaglądam. Nie znoszę ich ale teraz MUSZĘ! Uprzedzam że robisz to na własną odpowiedzialność. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 14 minut temu, Rektor napisał: Nie znoszę ich Teraz to mnie zaintrygowałeś.Wszak to forum na bardzo wysokim poziomie.Jak można ich nie znosić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 2 godziny temu, Xmen napisał: Teraz to mnie zaintrygowałeś.Wszak to forum na bardzo wysokim poziomie.Jak można ich nie znosić? Pożyczę od Grzesia... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Taka nowość od AML - kalkomanie do Mosquito NF.XII z 307 dywizjonu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 W dniu 22.12.2021 o 20:12, mirage3 napisał: Pożyczę od Grzesia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Botan napisał: Taka nowość od AML - kalkomanie do Mosquito NF.XII z 307 dywizjonu Tylko szkoda, że nie ma dostępnego żadnego mosquito w 1/72 w wersji z polskiego dywizjonu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 A Tamiya??? nie wiem czy już było: PO-2 z ICM-u, podobno odświeżony: https://www.kfs-miniatures.com/1-72-u-2-po-2vs-icm/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 13 minut temu, myszaty napisał: A Tamiya??? Faktycznie jest. Ale 90 zł za 22 letni model to lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 20 letni to jeszcze młodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 12 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Ale 90 zł za 22 letni model to lekka przesada. Bo pudełko duże , skleiłem i całkie fajny, problemów wielkich nie było...trochę przy gondolach silników poszła szpachla, tylko że kobyła na półce, nie mieści się u aliantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 4 minuty temu, myszaty napisał: Bo pudełko duże , skleiłem i całkie fajny, problemów wielkich nie było...trochę przy gondolach silników poszła szpachla, tylko że kobyła na półce, nie mieści się u aliantów. No to będzie problem, bo ja też mam za mało miejsca na półce Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, a w składziku czekają dwa polskie szkoleniowe Potez 540 i Amiot 143. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Poczekałbym na Mistercrafta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 29 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: dwa polskie szkoleniowe Potez 540 i Amiot 143. Masz jakieś obrazki ? Chętnie ogladnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 33 minuty temu, Soris napisał: Poczekałbym na Mistercrafta. Do przepaku hase, airfix ew. tamka...może się nie doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) 15 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: No to będzie problem, bo ja też mam za mało miejsca na półce Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, a w składziku czekają dwa polskie szkoleniowe Potez 540 i Amiot 143. Ja w pierwszej kolejności robiłem modele które miały szachownice (nawet małe) , te Francuzy czekały i czekały ... były trochę na wyrost. Owszem, nasi latali, ale latali też na wielu innych samolotach, na testach, okazjonalnie, jako członkowie załóg, ferry, niechciani w PSP, polonusi, były tez nieloty w polskich szkołach (oznaczone szachownicami) i pewnie można tak wyliczać i wyliczać. W Luftwaffe też znajdą się lotnicy z polskimi korzeniami . Edytowane 24 Grudnia 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 44 minuty temu, Soris napisał: Poczekałbym na Mistercrafta. Oj, nie jesteś na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Oj, nie o tym pisałem To jeszcze o "liniach prostych" Edytowane 24 Grudnia 2021 przez Soris 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 8 godzin temu, Hello napisał: Masz jakieś obrazki ? Chętnie ogladnę . Jeżeli miałbym prowadzić na forum relację, to zapewne musiałbym dorobić wnętrze do tych samolotów, a to bardzo dużo roboty Ale skoro nalegasz, to może na początku roku go zacznę w dziale vintage. 8 godzin temu, kopernik napisał: Ja w pierwszej kolejności robiłem modele które miały szachownice (nawet małe) , te Francuzy czekały i czekały ... były trochę na wyrost. Owszem, nasi latali, ale latali też na wielu innych samolotach, na testach, okazjonalnie, jako członkowie załóg, ferry, niechciani w PSP, polonusi, były terz nieloty w polskich szkołach (oznaczone szachownicami) i pewnie można tak wyliczać i wyliczać. W Luftwaffe też znajdą się lotnicy z polskimi korzeniami . Ja już skleiłem bardzo dużo maszyn z szachownicami, a samoloty z Francji są przez modelarzy pomijane. Jedynie to widuje się często CR.714 z szachownicami. Pełną kolekcję francuskich poloników ma użytkownik @ZIO BY NAITT, którą pokazał kiedyś w wątku 100 lat polskich skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi