Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, imt napisał:

Zastanowił mnie brak konsekwencji typu rakieta - węzeł podwieszenia. Do innych jest a do R-23 nie. Dlaczego.?

A firma zrobi jak chce. I fajnie że robi.

APU-23 jest nawet  

na dwóch ramkach czyli 4 sztuki.

• Like 1

4 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał:

RS Models zapytało mnie w komentarzu na facebooku jak była pomalowana nasza Cierva

A czemu nie wspomniałeś o srebrnym stabilizatorze? Zrobili w instrukcji niebieski, jak reszta kadłuba.

• Like 1

47 minut temu, KayFranz napisał:

A czemu nie wspomniałeś o srebrnym stabilizatorze? Zrobili w instrukcji niebieski, jak reszta kadłuba.

Zapomniałem...  Ale teraz dopisałem kilka komentarzy, więc jest jeszcze szansa, że zmienią profil na pudełku.

Edytowane przez Kolekcjoner WP

Kolego @abtb a może by śledzika po szkopsku?

To chyba będzie śledź a'la makrela :mrgreen:

image.png.d0b6d5802ae3ea074e792c3348b45d84.png

http://www.modelmaker.com.pl/d72188-german-f-104g-mfg2-vikings-demo-team/1678/

image.png.380144e000f59d0dac5f16443f5bbef2.png

image.png.1e42cf12a932b082e418edcd0d4a8850.png

http://www.modelmaker.com.pl/d72195-german-f-104-wtd-61-98-04-last-flight/1681/

Edytowane przez Grzes
  • Like 1
  • Haha 1

Czy tylko mi się wydaje, że ten Zlin jest podobny do naszych PeZeteLi?

Ale o modelach naszych konstrukcji to nawet nie mam odwagi myśleć...

image.png.51c779a8ad623b2052a79fae8262aaf2.png

image.png.866d201b46992407f8180ba54ff7aa59.png

• Like 1

2 minuty temu, Grzes napisał:

Ale o modelach naszych konstrukcji to nawet nie mam odwagi myśleć...

Pozostaje żywica i lekceważony, a nawet wyśmiewany druk 3D. Wydaje się, że po okresie raczkowania, 3D wykosi żywicę zarówno jakościowo i cenowo. W dodatkach już zaczyna wygrywać z blaszkami.

2 godziny temu, Fixer napisał:

To sprawdź cenę Bayraktara od Armada Hobby

Zdaję sobie sprawę, że na tle np. Dream Model nie jest źle, ale mimo wszystko jeszcze się nie przyzwyczaiłem. A przy okazji cen ostatnio w Moje Hobby pojawiły się Airacobry z RS Model i nie rozumiem dyżurnych płaczków na temat drożyzny Arma Hobby. Ceny obydwu producentów porównywalne a jakości chyba nie ma co komentować(oczywiście produktów braci Czechów). 

12 minut temu, kopernik napisał:

Pozostaje żywica i lekceważony, a nawet wyśmiewany druk 3D. Wydaje się, że po okresie raczkowania, 3D wykosi żywicę zarówno jakościowo i cenowo. W dodatkach już zaczyna wygrywać z blaszkami.

Jeśli odnosisz do dyskusji nt. produkcji p. Walczaka, to nikt tam nie wyśmiewa ani nie lekceważy możliwości druku 3D,  natomiast słusznie wskazywane jest, że wielu klientów na widok wydruków zapomina o wymaganiach w zakresie odtworzenia prawdziwego obiektu, które normalnie stawia projektantom wtryskowych modeli, a przede wszystkim pozwala sobie wciskać mniej lub bardziej budżetowe wydruki za niekoniecznie budżetowe ceny (tu akurat nie mam na myśli jedynie wielu jednoosobowych manufaktur - takie wydruki z Edka też szału nie robią, ale widocznie sobie wydedukowali, że "wystarczy", klient i tak kupi).  A z możliwości sprzętu i technologii można też próbować wyciągnąć ile się da, jak np. nowy chiński producentów modeli czołgów w formie wydruków:  https://www.facebook.com/alex.clark.75286/posts/pfbid02uGhmWX7Lc6SdWLJvhqeVjj6oASdhHAFSnbskWk5iN2J9Q9vTzrfLSsbrhKNh6jjWl

• Like 3
  • Thanks 1

31 minut temu, mirage3 napisał:

Ale te tanki to petarda jest :wow:

Owszem. Przy czym Clark, który się lubuje w sowieckich paskudach, pisze też, że i od strony merytorycznej projektant się przyłożył. Tylko ja się obawiam, że nie mam wystarczających umiejętności, żeby pomalować taki już w praktyce 'poskładany' model.

Edytowane przez caughtinthemiddle

2 minuty temu, caughtinthemiddle napisał:

Owszem. Tylko ja się obawiam, że nie mam wystarczających umiejętności, żeby pomalować taki już w praktyce 'poskładany' model.

Chyba pędzelki wrócą do łask .