imt Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Zastanowił mnie brak konsekwencji typu rakieta - węzeł podwieszenia. Do innych jest a do R-23 nie. Dlaczego.? A firma zrobi jak chce. I fajnie że robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Godzinę temu, imt napisał: Zastanowił mnie brak konsekwencji typu rakieta - węzeł podwieszenia. Do innych jest a do R-23 nie. Dlaczego.? A firma zrobi jak chce. I fajnie że robi. APU-23 jest nawet na dwóch ramkach czyli 4 sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 7 minut temu, em napisał: APU-23 jest nawet na dwóch ramkach czyli 4 sztuki. no to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 RS Models zapytało mnie w komentarzu na facebooku jak była pomalowana nasza Cierva i w nowej edycji dają srebrne kalki i niebieskie malowanie!!! 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 Gratulacje z tym wiatrakowcem. Nie widzę teraz powodu, żeby nie zanabyć tego cudaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: RS Models zapytało mnie w komentarzu na facebooku jak była pomalowana nasza Cierva A czemu nie wspomniałeś o srebrnym stabilizatorze? Zrobili w instrukcji niebieski, jak reszta kadłuba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) 47 minut temu, KayFranz napisał: A czemu nie wspomniałeś o srebrnym stabilizatorze? Zrobili w instrukcji niebieski, jak reszta kadłuba. Zapomniałem... Ale teraz dopisałem kilka komentarzy, więc jest jeszcze szansa, że zmienią profil na pudełku. Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 E, to jeśli można, to tam jest więcej do urealnienia. Zakładam, ze srebrnej farby w kalkomaniach nie dadzą, ze względu na koszty. Jak wrócę w pielesze to im skrobnę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 23 godziny temu, Psar77 napisał: Jest już w Polsce do kupienia ten ML W Martoli od kilku dni, kiedy zobaczyłem cenę musiałem złapać się blatu biurka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 21 minut temu, wprzybylak napisał: W Martoli od kilku dni, kiedy zobaczyłem cenę musiałem złapać się blatu biurka. To sprawdź cenę Bayraktara od Armada Hobby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) Kolego @abtb a może by śledzika po szkopsku? To chyba będzie śledź a'la makrela http://www.modelmaker.com.pl/d72188-german-f-104g-mfg2-vikings-demo-team/1678/ http://www.modelmaker.com.pl/d72195-german-f-104-wtd-61-98-04-last-flight/1681/ Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez Grzes 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 Czy tylko mi się wydaje, że ten Zlin jest podobny do naszych PeZeteLi? Ale o modelach naszych konstrukcji to nawet nie mam odwagi myśleć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 2 minuty temu, Grzes napisał: Ale o modelach naszych konstrukcji to nawet nie mam odwagi myśleć... Pozostaje żywica i lekceważony, a nawet wyśmiewany druk 3D. Wydaje się, że po okresie raczkowania, 3D wykosi żywicę zarówno jakościowo i cenowo. W dodatkach już zaczyna wygrywać z blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Fixer napisał: To sprawdź cenę Bayraktara od Armada Hobby Zdaję sobie sprawę, że na tle np. Dream Model nie jest źle, ale mimo wszystko jeszcze się nie przyzwyczaiłem. A przy okazji cen ostatnio w Moje Hobby pojawiły się Airacobry z RS Model i nie rozumiem dyżurnych płaczków na temat drożyzny Arma Hobby. Ceny obydwu producentów porównywalne a jakości chyba nie ma co komentować(oczywiście produktów braci Czechów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 12 minut temu, kopernik napisał: Pozostaje żywica i lekceważony, a nawet wyśmiewany druk 3D. Wydaje się, że po okresie raczkowania, 3D wykosi żywicę zarówno jakościowo i cenowo. W dodatkach już zaczyna wygrywać z blaszkami. Jeśli odnosisz do dyskusji nt. produkcji p. Walczaka, to nikt tam nie wyśmiewa ani nie lekceważy możliwości druku 3D, natomiast słusznie wskazywane jest, że wielu klientów na widok wydruków zapomina o wymaganiach w zakresie odtworzenia prawdziwego obiektu, które normalnie stawia projektantom wtryskowych modeli, a przede wszystkim pozwala sobie wciskać mniej lub bardziej budżetowe wydruki za niekoniecznie budżetowe ceny (tu akurat nie mam na myśli jedynie wielu jednoosobowych manufaktur - takie wydruki z Edka też szału nie robią, ale widocznie sobie wydedukowali, że "wystarczy", klient i tak kupi). A z możliwości sprzętu i technologii można też próbować wyciągnąć ile się da, jak np. nowy chiński producentów modeli czołgów w formie wydruków: https://www.facebook.com/alex.clark.75286/posts/pfbid02uGhmWX7Lc6SdWLJvhqeVjj6oASdhHAFSnbskWk5iN2J9Q9vTzrfLSsbrhKNh6jjWl 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: a może by śledzika po szkopsku? Primo: secundo: Ja malowań okazjonalnych nie robię bo mi nie podchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 Godzinę temu, caughtinthemiddle napisał: https://www.facebook.com/alex.clark.75286/posts/pfbid02uGhmWX7Lc6SdWLJvhqeVjj6oASdhHAFSnbskWk5iN2J9Q9vTzrfLSsbrhKNh6jjWl Ale te tanki to petarda jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 Tylko patrzeć jak tradycyjne "plastikowe" modelarstwo stanie się vintage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) 31 minut temu, mirage3 napisał: Ale te tanki to petarda jest Owszem. Przy czym Clark, który się lubuje w sowieckich paskudach, pisze też, że i od strony merytorycznej projektant się przyłożył. Tylko ja się obawiam, że nie mam wystarczających umiejętności, żeby pomalować taki już w praktyce 'poskładany' model. Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 2 minuty temu, caughtinthemiddle napisał: Owszem. Tylko ja się obawiam, że nie mam wystarczających umiejętności, żeby pomalować taki już w praktyce 'poskładany' model. Chyba pędzelki wrócą do łask . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Grzes napisał: Czy tylko mi się wydaje, że ten Zlin jest podobny do naszych PeZeteLi? Ja raczej pomyślałem o francuzach np. Caudron C.430 Rafale albo Caudron C.460 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, abtb napisał: Ja malowań okazjonalnych nie robię bo mi nie podchodzą Wiesz co... Weś ić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 29 Kwietnia 2023 Share Napisano 29 Kwietnia 2023 9 godzin temu, arhtus napisał: Tylko patrzeć jak tradycyjne "plastikowe" modelarstwo stanie się vintage Tylko gdzie tu zabawa w składaniu do kupy 5 elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 29 Kwietnia 2023 Share Napisano 29 Kwietnia 2023 (edytowane) 14 godzin temu, abtb napisał: Primo: secundo: Ja malowań okazjonalnych nie robię bo mi nie podchodzą A takiego w dziewiczych kolorkach z linii montażowej przed pomalowaniem dla odbiorcy masz ? Edytowane 29 Kwietnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Kwietnia 2023 Share Napisano 29 Kwietnia 2023 4 godziny temu, wprzybylak napisał: Tylko gdzie tu zabawa w składaniu do kupy 5 elementów? jak juz pisalem - to nam zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi