Solo Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Nawet można je już kupić: https://www.mojehobby.pl/products/F-4C-Phanton-II-Vietnam-Aces-2.html https://www.mojehobby.pl/products/F-4C-Phanton-II-Vietnam-Aces-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Tak z ciekawości, Hobby2000 ma jakieś powiązania z MasterCraftem? Schematy kalkomanii i malowania wyglądają dziwnie podobnie, wcześniej mi się to nie rzuciło w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Zupełnie nie (pomijając, że ma w ofercie produkty tego ostatniego jak każda duża hurtownia). Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Mam pytanie czy wiadomo coś więcej o casie answera?Już jakiś czas temu pojawiła się jej zapowiedź na scalmates. Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Sierpnia 2020 Share Napisano 10 Sierpnia 2020 W dniu 8.08.2020 o 08:53, fanpancerki napisał: Mam pytanie czy wiadomo coś więcej o casie answera?Już jakiś czas temu pojawiła się jej zapowiedź na scalmates. jak do tej pory maja opóźnienia w w-3 w pozostałych wersjach 1/48. nie wiadomo kiedy będzie 1/72. a casa to chyba jeszcze dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 10 Sierpnia 2020 Share Napisano 10 Sierpnia 2020 Ok 1 minutę temu, bart207skw napisał: jak do tej pory maja opóźnienia w w-3 w pozostałych wersjach 1/48. nie wiadomo kiedy będzie 1/72. a casa to chyba jeszcze dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 W dniu 5.01.2020 o 20:00, _OldMan_ napisał: Niektórzy już budują, a inni marzą żeby kupić. Właśnie mam ten model przed sobą, patrze w ramki i jestem w 99% pewien, ze z tych wyprasek można skleić nie tylko wersje A ale również B i D ! Ponieważ mamy 2 wersje: stateczników pionowych, tablic przyrządów, foteli wyrzucanych, dysz silników, chin pod'ów, beaver tale'ów oraz pylony pod kadłubem z opcja podwieszenia bomb jak również same bomby. Niech ktoś ze znawców mnie ewentualnie wyprowadzi z błędu albo potwierdzi ta radosna wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2020 To prawda, jest tam chyba w zasadzie wszystko do B i D, prócz kalkomanii. Nie wiem tylko jak z podwoziem i osłonami działka? Dali późniejsze wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 16 minut temu, Solo napisał: Nie wiem tylko jak z podwoziem i osłonami działka? Dali późniejsze wersje? Osłon działka są 3 wersje. Podwozie tylko jedna - ale nie kojarzę by w podwoziu były jakieś zmiany ... Gdyby w tym modelu była pełna mechanizacja skrzydeł, to nawet bym nie patrzył w kierunku 2,5 raza droższego modelu z GWH .... Ale jak tu zrobić inaczej szykującego się do strzału Tomcata na Italeri Carrier Deck Section ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Podwozie jest takie samo, jedynie felgi na kołach podwozia głównego miały trzy wzory i z tego co pamiętam są w tym modelu wszystkie trzy. W Academy są też zarówno trzy osłony działka jak i 5 różnych chinpodów + oba rodzaje foteli więc da się zrobić prawie każdą wersję. Jedyna wersja której nie zrobimy to pierwsze serie ze względu na brak "bobrzego ogona". O wzmocnieniu stopnia RIO, różnych pitotach, antenach ECM, różnych liniach podziału nie wspominam Akurat w przypadku F-14 trzeba wszystko sprawdzać po BuNo i roku co miał a czego nie bo te maszyny cały czas się zmieniały. W razie czego służę pomocą jak ja szukam poszczególnych maszyn. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez ESP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2020 26 minut temu, Psar77 napisał: Podwozie tylko jedna - ale nie kojarzę by w podwoziu były jakieś zmiany ... Nigdy nie pamietam czy w F-14 były różne koła czy całe podwozie. No ale z tego co piszesz to masz wszystko tylko brakuje kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 10 minut temu, ESP napisał: O wzmocnieniu stopnia RIO, różnych pitotach, antenach ECM, różnych liniach podziału nie wspominam Tego wzmocnienia to nie ma chyba nawet w modelu GWH, ale mogę się mylić Z anten ECM to chyba brakuje tych na napływach przed skrzydłowych przy wlotach powietrza, bo ta na końcu ogona kolo "rurki" zrzutu paliwa jest w Academy uwzględniona A rożne linie podziału blach to już level, w który się nie będę zagłębiał Super, ze da się z tego zrobić B/D bo malowanie pudełkowe takie sobie, a generalnie Tomki wole w szatach low-vis I sie teraz zastanawiam czy wersja D z VF-31 czy B z VF-103 Solo - właśnie kaleczki mam fajne z PrintScale Decals 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2020 5 minut temu, Psar77 napisał: Tego wzmocnienia to nie ma chyba nawet w modelu GWH, ale mogę się mylić Jest: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 Na szczęście to akurat łatwo dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2020 5 minut roboty, taśma maskująca i kilka warstw surfacera. A co do kalkomanii, to ja kiedyś zdobyłem takie cudeńko, aż sam nie wiem które malowanie użyć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 18 godzin temu, Solo napisał: A co do kalkomanii, to ja kiedyś zdobyłem takie cudeńko, aż sam nie wiem które malowanie użyć: Nom - ten zestaw jest zacny aczkolwiek jedyny rodzynek tutaj to kalki do VF-213 Black Lions bo do Vf-31 i VF-2 to jest na rynku chyba więcej niż do nieśmiertelnych Jolly Rogers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2020 2 minuty temu, Psar77 napisał: bo do Vf-31 i VF-2 to jest na rynku chyba więcej niż do nieśmiertelnych Jolly Rogers Czyżby? Szukałem z rok temu kalkomanii w 72 to Bounty Hunters w low vis i jakoś tylko te udało mi się znaleźć, a i te musiałem ściągać z Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 Teraz, Solo napisał: Czyżby? Szukałem z rok temu kalkomanii w 72 to Bounty Hunters w low vis i jakoś tylko te udało mi się znaleźć, a i te musiałem ściągać z Japonii. To słabo szukałeś Raz ze to malowanie pudełkowe do modelu F-14D hobby bossa a dwa w Martoli kupiłem bez problemu kalki z obrazka poniżej - zresztą mam ich zamiar użyć do tego gniota z Revella, którego usiłuje skończyć.... A w ogole mam ambitny plan zrobienia sobie maszyn z CWV-8 z okresu stacjonowania na USS Roosevelt i udziału w Pustynnej Burzy. Mam już odpowiednie kalki, do Intrudera, Prowlera i Hawkeya Tomcat w potrzebnym mi malowaniu Black Aces wyszedł niedawno z GWH ale wciąż mi zal wydać na niego fortuny, natomiast największy problem to kalki do F/A-18A Nie udało mi się namierzyć takowych do żadnego z dwóch stacjonujących wtedy na Roosevelcie dywizjonów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2020 Kaman, to jest PrintScale, ja nie używam tego szajsu, chciałem coś lepszej jakości, no i mam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 5 minut temu, Solo napisał: Kaman, to jest PrintScale, ja nie używam tego szajsu, chciałem coś lepszej jakości, no i mam. Weź nie strasz ! Wyglądają ok na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Psar77 napisał: Weź nie strasz ! Wyglądają ok na papierze To Solo, on ma specyficzne poczucie jakości. Kalki PrintScale faktycznie są dość delikatne i trzeba się z nimi ostrożnie obchodzić bo lubią się zwijać i drzeć, ale nic z czym by sobie normalny, ogarnięty modelarz nie poradził. Sam stosowałem wiele razy i tylko raz miałem faktycznie problemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2020 2 minuty temu, Matys napisał: To Solo, on ma specyficzne poczucie jakości. Zaciekawiłeś mnie. Rozwiniesz nieco myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Solo napisał: Zaciekawiłeś mnie. Rozwiniesz nieco myśl? Po prostu często używasz sformułowań mieszających różne produkty modelarskie, i całe firmy, z błotem. I to takie, z którymi wielu modelarzy sobie całkiem nieźle radzi. Nie tylko kalki, też modele, farby i różne inne takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2020 Cóż, z reguły doświadczenie ma tu wiele do rzeczy, to że ktoś sobie radzi z badziewnym produktem nie zmienia tego że to dalej badziewny produkt. Nawet farbami Vallejo ludzie ładne modele potrafią zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 12 minut temu, Solo napisał: Cóż, z reguły doświadczenie ma tu wiele do rzeczy, to że ktoś sobie radzi z badziewnym produktem nie zmienia tego że to dalej badziewny produkt. Nawet farbami Vallejo ludzie ładne modele potrafią zrobić. Myślę, że po prostu mamy różny próg, przy którym dla nas produkt przestaje być akceptowalny i zaczyna być badziewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi