Tap-chan Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 Nie spodziewałem się inaczej, w końcu kilka dni temu zamieścili post o zabieraniu się za test shoty modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Na fejsie dali info, że niedługo w sprzedaży. Jest też kilka zdjęć gotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Też na to zwróciłem uwagę. Trzeba czekać na jakies zdjęcia wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 5 minut temu, Mates napisał: Też na to zwróciłem uwagę. Trzeba czekać na jakies zdjęcia wyprasek. Raczej "ramek". Wypraski to z vacuformy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Kupić trzeba będzie i obejrzeć z bliska, ale coś przeczuwam, że szału nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 https://mistercraft.eu/pl/strona-glowna/334-f-153-mi-2-polizeipolicjapolicie.html ciekawe tylko czy aeroplast czy smer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 https://www.mojehobby.pl/products/Su-30SM-Flanker-C.html Najs cena Za model bez uzbrojenia. 370pln, to jest już G.W.H. chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Cena może i fajna, ale należy mieć na uwadze, że to Kitty Hawk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 (edytowane) Ja tam bym dał i te 370, ale niech tam będzie owiewka takiej jakości jak w G.W.H. i niech będzie uzbrojenie (z odpowiednią ilością pylonów, a nie że na zasadzie "to sobie milliputem zategują"). W ogóle to dziwi mnie ta ich polityka cenowa, już widać, jak kijowo się ich Su-27/27UB/30MK rozchodzą i nic ich to nie nauczyło. I nie mówię tu tylko o Polsce, bo i w NL/BE/FR też słabo idą. Su-27 z HB w okazjonalnym rozchodził się w kilka dni, już w jednym sklepie druga dostawa była, a Su z KH ciągle wiszą z pierwszej (i to wcale nie za wielkiej). Edytowane 12 Listopada 2020 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Część sklepów, tak jak np. plastmodel, ma podany dokładny stan magazynowy. Można wtedy obserwować, jak się często przygląda odpowiednim modelom. W plastmodelu taki Su-27UB przyszedł najpierw w ilości 4 sztuk i rozszedł się w 3-4 dni po cenie 280 pln. Przyszła większa paczka 24 sztuk i z tych 24 aż 12 rozeszło się w ~tydzień. Wtedy plastmodel podniósł cenę do 312 pln i od tamtej pory (już chyba ponad miesiąc) poszły tylko 4 sztuki. To daje pewien obraz gdzie jest jakaś sensowna granica. W innych sklepach po prostu obserwujesz i wiesz, że pierwsze dostawy schodzą szybko. No i tak się składa, że seria Su od KH w żadnym sklepie nie rozeszła się nawet średnio, a nie sądzę, żeby nakupili po 50 sztuk na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 (edytowane) Powiedzmy, że rzucam okiem. Nie znam stanów wszystkich modeli, ale raczej kilku tych, które mnie interesują. Mam mocno ograniczony budżet w tym roku i z tego powodu muszę mocno przebierać i 50 razy się zastanowić zanim kupię Rodzina Su-27 to jedna z 3 najbardziej interesujących mnie konstrukcji, długo czekałem na te modele i się niestety zawiodłem. Edytowane 12 Listopada 2020 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Na stronie KFS jest inbox Su-33 od Minibase. https://www.kfs-miniatures.com/1-48-su-33-flanker-d-minibase/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 1 godzinę temu, Mates napisał: Na stronie KFS jest inbox Su-33 od Minibase. https://www.kfs-miniatures.com/1-48-su-33-flanker-d-minibase/ Prima ! Nie ma jak dobrze zainwestowane 3 stówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Zamówiłeś z Hobby Easy? Czy Ebay? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 @Tap-chan z Hobby Easy po tanim F-14D z AMK ten też zapowiada się dobrze cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 (edytowane) W kilku sklepach pokazały się zapowiedzi Su-57 Zvezdy, niby z premierą na początek grudnia. Ceny kształtują się w okolicach 130 złotych, więc jestem ciekaw co jest w środku. Nadal trzeba czekać na jakiś inbox, ale na profilu FB Zvezdy, po tym jak wrzucili zdjęcia gotowego modelu, pojawiło się trochę krytycznych komentarzy odnośnie detali głównie spodu tej maszyny. Żeby się tylko nie skończyło tak, że z tego modelu wyjdzie szrot. Edytowane 17 Listopada 2020 przez Mates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Też mam taki zamiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Ja trochę nie w temacie, ale ... czy ktoś wie, co się dzieje z Solo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 ON tu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 BAN-BANA-BANANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 47 minut temu, Psar77 napisał: Ja trochę nie w temacie, ale ... czy ktoś wie, co się dzieje z Solo ? 45 minut temu, mirage3 napisał: ON tu jest Jak to mówi pewna stara księga "Po owocach poznacie ich". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Przeczuwam, że Darek Tutaj Gości czasem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 A no to spoko - nie ma tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 Komuś się ten Su-30SM z KH ostro spodobał - chyba wczoraj na plastmodelu poszło 9 sztuk od jednego machu Mnie ciekawi, czy kabinka od Su-27UB z GWH będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi