Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Ten P-40 to pudełko Academy? Ciekawe co w środku, ale raczej nie Hasegawa. 

Swoją drogą  Academy przepakowało niedawno F-86D Sabre Dog od Revella, ale jeszcze nigdzie tego pudełka nie widziałem..

Edytowane przez arhtus

Panowie na FB  (profil : Yufei Mao )pojawiły się juz wypraski SU-27 "flanker B" 1/48 GWH . Na rynku chińskim ma się pojawić w maju.Moim zdaniem jest jeszcze lepszy pod względem detalu niż ich SU-27 UB

Edytowane przez dorian1997

W dniu 3.04.2021 o 16:02, dorian1997 napisał:

Panowie na FB  (profil : Yufei Mao )pojawiły się juz wypraski SU-27 "flanker B" 1/48 GWH . Na rynku chińskim ma się pojawić w maju.Moim zdaniem jest jeszcze lepszy pod względem detalu niż ich SU-27 UB

A najlepsze jest to, że haneto potwierdził, że następny będzie Su-30SM :) W końcu w skali 1:48

• Like 1

11 godzin temu, Tap-chan napisał:

A najlepsze jest to, że haneto potwierdził, że następny będzie Su-30SM :) W końcu w skali 1:48

Mówisz wink4 Jakoś te stwierdzenie nie padło, że następny będzie SM, ale zasadniczo można by było bo co tam już coś tam w krótkim czasie wydać jak coś tam... To, że będzie to pewnie tak ale, że następny  po SU-27 S/P 🤔 Su-30 to prawie nowy model będzie tak więc trochę czasu przewiduję na jego zrobienie 🙃 Co nie znaczy, że nie czekam :haha:

13 minut temu, mirage3 napisał:

Mówisz wink4 Jakoś te stwierdzenie nie padło, że następny będzie SM, ale zasadniczo można by było bo co tam już coś tam w krótkim czasie wydać jak coś tam... To, że będzie to pewnie tak ale, że następny  po SU-27 S/P 🤔 Su-30 to prawie nowy model będzie tak więc trochę czasu przewiduję na jego zrobienie 🙃 Co nie znaczy, że nie czekam :haha:

IMG_20210405_120441.jpg

17 minut temu, Tap-chan napisał:

Wierzyć nie musisz, ja wierzę :)

To nie jest kwestia wiary 😉 F-14 też miał być następnym w kolejce a jak wyszło to wiemy. Na logikę to następny powinien być SU-30M2 bo wymaga najmniej projektowania a drugą sprawą, że SU-30SM jest pochodną SU-30MKI i MKM więc powinien być na końcu. Jak na złość po drodze po SU-27 jest wersja SM/SM3. Bądź co bądź mamy nareszcie producenta "pewniaka"  w rodzinie Flankerów :mrgreen:

19 minut temu, mirage3 napisał:

To nie jest kwestia wiary 😉 F-14 też miał być następnym w kolejce a jak wyszło to wiemy. Na logikę to następny powinien być SU-30M2 bo wymaga najmniej projektowania a drugą sprawą, że SU-30SM jest pochodną SU-30MKI i MKM więc powinien być na końcu. Jak na złość po drodze po SU-27 jest wersja SM/SM3. Bądź co bądź mamy nareszcie producenta "pewniaka"  w rodzinie Flankerów :mrgreen:

No to ja podepczę Twoją logikę tym, że pierwsze wyszło Su-35, które powstało nieco później, niż Su-27 :D

F-14 to całkowicie nowy projekt, natomiast co do Su-30 SM maja praktycznie gotowy projekt który bazuje na su-35 i su 27 UB

A co wiary to haneto jak narazie jak coś napisał tak było, więc tez mam nadzieje ze kolejny będzie SU-30SM w cenie przyzwoitej jak na GWH a jednak jakości lepszej niz KH a tym bardziej ceny KH

F-14 też mają, w 1/72 już dawno gotowe tylko na odpowiedni moment zapewne czekają. O tym Su-30SM to już jakiś recenzent wspominał jak dostał "próbkę" Su-27UB. Ktoś tam pytał go o gluta od KH i ten powiedział, że nie warto się w to pchać tylko poczekać do wiosny 2021 i będzie więcej info.

Ja też, miałem kupować już w zeszłym roku, ale jak mówiłem jeden gość od robienia inboxa dostał też jak widać cynk, że będzie Su-30SM :D Więc łatwo mogłem się z KH pożegnać, zwłaszcza, że właśnie byłem w trakcie dorabiania AKU-58 do Su-34, co na pewnych etapach doprowadziło mnie do szewskiej pasji. Wtedy też przysiągłem sobie, że nigdy więcej KH, chyba, że za maksymalnie 60% ceny ( co nie tyczy się Su-30MK czy SM, bo te w ogóle nie mają uzbrojenia i pylonów).

Edytowane przez Tap-chan