robertmodelarz Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Mi-4A Hound nr katalogowy 05817 Skala 1:48 Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) 58 minut temu, barszczo napisał: A jednak dobrze pamiętałem. Wzorcowa literatura, jestem pełen podziwu dla Chinoli . Chciałbym poznać historię za tym ukrytą Edytowane 21 Listopada 2022 przez letalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=3853 Po przeanalizowaniu nowego Mi-8/17 od Trumpka stwierdzam że bez dodatkowego przedniego oszklenia, polskiej wersji nie bardzo da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 50 minut temu, Tazman79 napisał: http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=3853 Po przeanalizowaniu nowego Mi-8/17 od Trumpka stwierdzam że bez dodatkowego przedniego oszklenia, polskiej wersji nie bardzo da się zrobić No masakra.....nie dość,ze nikt do tej pory nie zrobił dobrego Mi-8/17 w 1/48.....to teraz jak się już dobrze zapowiadało,to wymyślili przód z dziurą.....w środku (kabina pilotów)....to samo co w Hobby Bossie,czyli przeróbka w zakresie własnym,bo jest to delikatnie mówiąć...bardzo mocno uproszczone.....więc ciągle pod górkę ma ten model....Trumpeter chyba zrobił na złość modelarzom,którzy chcą mieć model w "normalnej" wersji i w innym malowaniu niż te które zaproponowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 (edytowane) To model ZVEZDY.....bez dziury w szkle...wyglada prawidłowo przód,nie tak jak w 1/72. Edytowane 22 Listopada 2022 przez Sławekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 12 godzin temu, Sławekb napisał: To model ZVEZDY.....bez dziury w szkle...wyglada prawidłowo przód,nie tak jak w 1/72. A wiadomo kiedy będzie dostępna ta Zvezda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 (edytowane) Hmmm... Reedycja w grudniu, w sam raz pod choinkę. Ależ kolorowy... Edytowane 23 Listopada 2022 przez HK1885 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 Co się rusza w dziale rur 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 20 minut temu, mirage3 napisał: Co się rusza w dziale rur A w środku najpewniej wypraski poczciwej Hasegawy :). Fajnie, że będzie kolejna edycja Crusadera w 48 :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 11 godzin temu, Tazman79 napisał: A wiadomo kiedy będzie dostępna ta Zvezda? Z tego co wiem,to w tym roku......ale co z tym będzie przy obecnej ...wiadomo jakiej sytuacji?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 46 minut temu, mirage3 napisał: Co się rusza w dziale rur To ja jeszcze francuskiego poproszę. A w temacie rur pojawi się w grudniu jeszcze coś takiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 33 minuty temu, HK1885 napisał: To ja jeszcze francuskiego poproszę. A w temacie rur pojawi się w grudniu jeszcze coś takiego. Tutaj tez pewnie przepak Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 No niby fajnie, ale to na bieżąco w pudełkach Hasegawy można kupić. Wczesne albo koszerne Skyhawki to by było wow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 12 minut temu, hellvis napisał: No niby fajnie, ale to na bieżąco w pudełkach Hasegawy można kupić. Wczesne albo koszerne Skyhawki to by było wow. Z bieżącym zakupem Crusadera w pudełku Hasegawy akurat łatwo nie jest, więc to wydanie H2K, jeśli jeszcze będzie w rozsądnej cenie, to akurat cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Właśnie też mi się teraz wyświetliły te Crusadery od Hobby 2000. Ciekawa pozycja (bo same Hasegawy nie są już tak powszechnie dostępne a i cenowo też poszły w gór, o limitowanym Eduardzie nie wspominam), bo są zdaje się maski i kalkomanie Cartografa. Szkoda tylko, że malowania kiepskie - chociaż w ostateczności Death Angels ujdzie. A z tym Harrierem jak ostatecznie wygląda temat? Bo już tutaj się to przewijało, i była mowa, że to jest wydawanewe współpracy z Tiger Hobbies i miało się ukazać w małym nakładzie w UK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 11 godzin temu, Sławekb napisał: Z tego co wiem,to w tym roku......ale co z tym będzie przy obecnej ...wiadomo jakiej sytuacji?... W Martoli pojawił się jako zapowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bethor Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 W dniu 23.11.2022 o 22:05, Staryfajter1954 napisał: A w środku najpewniej wypraski poczciwej Hasegawy :). Fajnie, że będzie kolejna edycja Crusadera w 48 :). Żeby ktoś w końcu wypuścił Crusadera w wersji C... albo chociaż przyzwoity zestaw do konwersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 15 godzin temu, Mates napisał: Właśnie też mi się teraz wyświetliły te Crusadery od Hobby 2000. Ciekawa pozycja (bo same Hasegawy nie są już tak powszechnie dostępne a i cenowo też poszły w gór, o limitowanym Eduardzie nie wspominam), bo są zdaje się maski i kalkomanie Cartografa. Szkoda tylko, że malowania kiepskie - chociaż w ostateczności Death Angels ujdzie. A z tym Harrierem jak ostatecznie wygląda temat? Bo już tutaj się to przewijało, i była mowa, że to jest wydawanewe współpracy z Tiger Hobbies i miało się ukazać w małym nakładzie w UK? Cały, niemały nakład poszedł do UK i zdaje się, że w dużej mierze się już wyprzedał. W polskiej dystrybucji tego modelu nie ma i nie będzie, chyba że ktoś ściągnie od Tigera. Tylko nie wiem, czy jest jeszcze co ciągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) Mało upiorów ? Proszę... MENG nie odpuszcza MENG F-4E Edytowane 25 Listopada 2022 przez mirage3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 W dniu 23.11.2022 o 19:45, HK1885 napisał: Ależ kolorowy... Trafia w moje gusta, bardziej ucieszyła by mnie wieść, że odświeżyli wersję D-9 LATE, z długim ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 40 minut temu, DamianPoltorak napisał: bardziej ucieszyła by mnie wieść, że odświeżyli wersję D-9 LATE, z długim ogonem. A mnie że będzie nowa D-9, na poziome nowej edycji wersji A . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 W dniu 21.11.2022 o 13:22, mirage3 napisał: Qrdę podnoszą poprzeczkę wysoko. Arma będzie musiała się napocić aby odpowiedniej jakości chałę zaserwować Jeżeli Hurricane Hobby Bossa będzie w cenie innych zestawów tej firmy... To ja jestem gotowy dokupić już te kalki. Z drugiej strony widziałem ostatnio ceny Hurricane Mk.II z Arma, skala 1:48. Zaczęła dochodzić do tej z Dory Wings.. Ale wierzę, że będzie zdecydowanie lepiej spasowany niż M.B. 152, który - z mej czystej desperacji - zaczyna mnie kusić. Ilość błędów razi przy tej cenie. https://www.kfs-miniatures.com/1-48-bloch-mb-152-late-dora-wings-budowa/ Wolfpackowy H.75 będzie do dostania dopiero po Nowym Roku. Przynajmniej w sklepie Banzai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 18 minutes ago, Herod said: Ilość błędów razi przy tej cenie. Jakich to ? Ten model wbrew pozorom jest całkiem dobrze spasowany. Problem to obróbka podziałów technologicznych, z którą autor budowy na KFS sobie akurat nie poradził mimo, wodotrysków malarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 https://modelingmadness.com/review/allies/cleaver/fr/tc152.htm W obu tekstach jest o nich, gdy autorzy muszą coś dorabiać. Bądź gdy czegoś nie ma w instrukcji. Na KFS montaż opisano krok po kroku. Przy czym "rażąca" gdy mowa o cenie do jakości. Gdyby model kosztował "stówkę" to - biorąc pod uwagę blaszki i maski - dałoby się to przetrawić. Przy ok. 160 spodziewałbym się tego, że model wyjmuję z pudła i "sam się skleja". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 Wyjmujesz i sklejasz przy shortrunie to bardzo odważne podejście . Model jest pracochłonny, nie jest perfekcyjny ale moim zdaniem całkiem przyzwoity i całkowicie do ogarnięcia. Ale może nie będę namawiał, żeby Cię nie rozczarować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi