chudyhunter Napisano 9 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2020 Dokąd ie Messer tak jak piszesz. Zabawy z tym będzie i to pewnie dużo ale metoda która odpisałeś z pewnością zda egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 9 Stycznia 2020 Share Napisano 9 Stycznia 2020 I tak sobie dlubiesz powiadasz... Jaka średnica tej rury ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2020 15 minut temu, Super_Hans napisał: I tak sobie dlubiesz powiadasz... Jaka średnica tej rury ma być? A tak na chwilę wyrwalem się z wodnego świata Jeśli chodzi o średnicę to jeszcze nie wiem. W pierwszej kolejności powstanie zderzak i dopiero do niego odbiorę średnicę rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2020 Dach został przygotowany pod wycięcie okien, więc zabieram sie do roboty. Przy okazji zamieszczę kilka fotek z budowy zderzaka. Pozostało jeszcze trochę szpachlowania, szlifowania i oczywiście wykonanie orurowania, więc na razie wygląda niczym z Mad Maxa, a docelowo będzie jak w szybkich i wściekłych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Stycznia 2020 Share Napisano 14 Stycznia 2020 Cieszy mnie tempo i jakość. Śledzę uważnie nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2020 43 minuty temu, makinen napisał: Cieszy mnie tempo i jakość. Śledzę uważnie nadal. Tempo? Mam wrażenie że idzie to jak krew z nosa. Zderzak się robi już 5 dzien. Oczywiście w między czasie jak szpachla schnie, to robią się inne rzeczy. No ale ważne że do przodu Niedługo będzie trzeba fuknąć te wszystkie przerabianie miejsca podkładem, by zobaczyć co jest do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Stycznia 2020 Share Napisano 14 Stycznia 2020 Subcio ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Stycznia 2020 Share Napisano 14 Stycznia 2020 ZUO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 Wkradł się mały przestój, ale już dalej ruszam z tematem. Udało mi się dokończyć przednie okna i wykonać zmodyfikowane drzwi. W standardzie obie połówki były tych samych rozmiarów, a tutaj jak zwykle wszystko na odwrót. Nawet drabinka, która oryginalnie jest po prawej stronie drzwi musi być przeniesiona na lewą stronę. Z większych modyfikacji pozostał do wykonania tylny zderzak i osłona wieżyczki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 Kolejna porcja dorabiania, przerabiania, klejenia, szpachlowania i szlifowania. Tym razem miejscami doszedł podkład, by zobaczyć gdzie trzeba zrobić poprawki. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Zderzak prima sort! Na czym stanęło z rurami? - to ramka od modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 Kryspacz tak, to ramka od cougara. Było z tym trochę zabawy. Początkowo próbowałem giąć na ciepło, ale wychodziło strasznie lipnie. W końcu postanowiłem, że wygięty fragment wykonam z trzech elementów, dodam odrobinę szpachli i wyszlifuje nadając odpowiedni, końcowy kształt. Jakoś się udało. Muszę jeszcze dorobić oświetlenie na zderzaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 dobry patent z tym zderzakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Żeby nie było, że sam zachwyt - wyciągarka i/lub zderzak nie sa zbyt cofnięte? - na zdjęciu oryginału od frontu wydaje się być niemal zlicowana z atrapą chłodnicy? Edit: może nie, jednak chyba tylko sama atrapa jest wpuszczona znacznie głębiej w maskę? Edytowane 4 Lutego 2020 przez kryspacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 Kryspacz, jakby były same zachwyty, to też byłoby coś nie tak Chyba muszę Ci przyznać rację. Początkowo bałem się że za płytko ją osadzę, a chyba wyszło odwrotnie. Tak czy inaczej podwozie na fotkach jest cofnięte o jakieś 1,5 mm, więc cały zderzak też o tyle pójdzie do przodu. Będzie trochę lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Oooo Kolego! Toś mi ponownie zaimponował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 Dzięki makinen! ale jak to mawiają, nie chwalmy dnia przed zachodem słońca W zasadzie to pozostała mi do wykonania wieżyczka, a reszta elementów wymaga dopieszczenia. Co do malowania Panowie, to będę miał do Was dużo pytań. Szkoda byłoby to wszystko spieprzyć kiepskim malowaniem, ale to później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 4 godziny temu, kryspacz napisał: może nie, jednak chyba tylko sama atrapa jest wpuszczona znacznie głębiej w maskę? O i to by było chyba to! Wcześniej jakoś tego nie zauważyłem, ale rzeczywiście atrapa jest głębiej wpuszczona niż w modelu Menga. W sumie jest to na tyle prosty element że można go przerobić. Wytnę atrapę chłodnicy i jeśli się uda to wpuszczę ją głębiej w element z którego ją wyciąłem, a jeśli nie to wstawię ją w kawałek hipsu. Do fotki żle spasowałem elementy i jest przerwa przy chłodnicy, tak więc dodatkowo tym zyskam 1,5 mm i powinno być cacy Widzisz Kryspacz, ta wersja filmowa jest pełna takich drobnych przeróbek/smaczków i jak ruszysz jedno albo jak chcesz zrobić tak jak powinno być, to się okazuje, że kolejne elementy nie pasują i lawina rusza, bo później to już wychodzi na to, że nic nie pasuje z zestawowego model. Dzięki za czujne oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 (edytowane) Jest moc, wstydu nie ma. Edytowane 7 Lutego 2020 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 12 minut temu, bazylms napisał: Jest moc, wstydu nie ma. Spokojnie, spokojnie, na wstyd jeszcze przyjdzie czas, np. przy malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 (edytowane) chudyhunter - Ty tutaj ?? jak na "lewiznę" dłubaną po godzinach na tyłach szczecińskiej stoczni to wychodzi konserwa na kołach prima sort Edytowane 8 Lutego 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 44 minuty temu, M.A.V. napisał: chudyhunter - Ty tutaj ?? jak na "lewiznę" dłubaną po godzinach na tyłach szczecińskiej stoczni to wychodzi konserwa na kołach prima sort To nie jest dział okrętówy??!!!kuźwa, gdzie ja żem dopłynął Dzięki dzięki. Kocur leżał od dłuższego czasu w szafie i się kurzył, więc postanowiłem się zabrać za niego. Przy okazji to taka mała duża odskocznia od mikro szczecińskiego świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Dobra dobra... teraz zrób takiego samego w 1/700 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 Godzinę temu, Messer napisał: Dobra dobra... teraz zrób takiego samego w 1/700 Hahaha wiesz że to jest do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Świetna robota! Zwłaszcza, że ten Cougar nie jest Cougar !! Pojazd ten został wykonany w Budapeszcie na prośbę ekipy filmowej w warsztacie Szalai Dakar Team !! https://videa.hu/videok/origo/jarmuvek/igy-keszultek-a-die-hard-origo-video-autos-olvasnivalo-OLbTy1jJcQndGfdB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi