Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przedstawiam mój najnowszy zlepek. A-1H Skyraider. Zestaw Hasegawy uzupełniony o kilka blaszek parta, których właściwie nie widać oraz o zestaw uzbrojenia również z Hasegawy bowiem w pudełku prócz zbiorników paliwa właściwie nic więcej nie znajdziemy. Model bardzo przyjemny w budowie. Trudności nie odnotowałem. 

Konstruktywna krytyka mile widziana. 

43fe61d8110b058emed.jpg

49dc675aee853cc2med.jpg

4e47c97db10240d7med.jpg

b9d96c8856068ebemed.jpg

fabd79ae919b4464med.jpg

12387dbfd0417435med.jpg

c2e990ba1c7221a4med.jpg

f38ed7b66fc15e31med.jpg

21e3d920ceb45fb8med.jpg

99f8580aed5926bfmed.jpg

6504ba4bb3cb8e19med.jpg

• Like 8
Napisano

Mi się podoba, wyszło bardzo fajnie, zważywszy jego nie za duże gabaryty. Dobrze wiedzieć, że nie ma z nim żadnych problemów, w przyszłości przyda się ta wskazówka :super:

• Thanks 1
Napisano

Piękny spad. 

Napisano

Świetny. Ładnie wybrudzony, od razu widać że mocno eksploatowany. 

Napisano
6 minut temu, WujekAlice napisał:

Nie wiem, czy wszyscy wiedzą o co z tym sraczykiem chodzi, no to foto:

A-1H_Skyraider_of_VA-25_with_toilet_bomb.jpg.68fe76626585dc92600a9f7d3f974d00.jpg

Chyba Brengun go robi z żywicy w 72 i 48 ?

Napisano

Znaczy ten sraczyk?

A tak abstra:bip:ąc od samego wykonania, to akurat to malowanie  mi się zupełnie nie podoba - jest strrasznie oklepane, bo gdzie w jakiejś monografii malunek Skyraidera, to to malowanie jest zawsze. Kiedyś AMT ERTL robiło Skyriadera w trzykolorowym malowaniu i nawet były w tym zestawie kalki z południowowietnamskimi smokami - sliczota. Niezły to był model, chociaż dosyć prosty, do tego było więcej podwieszeń niż broni. Hasa widziałem też podobnego robiła, ale to już musiało być jakieś bardzo historyczne wydawnictwo.

Napisano (edytowane)
5 minut temu, WujekAlice napisał:

Znaczy ten sraczyk?

Wersja w 1/72 za 46 zeta

uzYcg9p.jpg

Żeby było ciekawiej, w 1/48 i 1/32 cena jest taka sama.

Edytowane przez abtb
Napisano
32 minuty temu, WujekAlice napisał:

Nie wiem, czy wszyscy wiedzą o co z tym sraczykiem chodzi, no to foto:

A-1H_Skyraider_of_VA-25_with_toilet_bomb.jpg.68fe76626585dc92600a9f7d3f974d00.jpg

Taki sedesik jest też dołączany do jednego z zestawów A-4 Hasegawy w 1:48.

Napisano
4 godziny temu, Solo napisał:

Taki sedesik jest też dołączany do jednego z zestawów A-4 Hasegawy w 1:48.

W 72 też jest.

Swoją drogą to podobno przy zrzucie mało co statecznika nie urwał.

Napisano

LtCdr. M.K. Dennis EO z  VA-195 oświadczył w przekazie dla prasy, że w ramach operacji nad Koreą Północną jego chłopcy zrzucili na wroga chyba wszystko oprócz kuchennego zlewu. W odpowiedzi na oświadczenie 'chłopcy' przygotowali takie cóś:

AD-4_VA-195_KitchenSinkBomb_Aug1952.jpg

• Haha 1