kzugaj Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 18 godzin temu, kopernik napisał: ISU 122 z napędem. Pamiętam mój starszy brat miał takiego chyba SU-85. Dał się czasami pobawić. Sam bym takiego przytulił I chyba był tez T-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 A to pamiętacie? Obowiązkowa lektura w czasach PRLu dla wielbicieli lotnictwa i chyba jedyny komiks lotniczy w tych czasach. Miałem więcej ale zachowały się dwa pierwsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 Chłopie, chłopie!!! Trzymaj, niech jeszcze nabiera wartości. Za komplet 10 tomików na allegro chodzi za poważną kwotę nawet 400PLN-ów. Czytałem wszystkie ale nie miałem żadnego, matka pracowała w kiosku RUCH-u. Z Małymi Modelarzami też nigdy nie miałem kłopotów(koledzy strasznie mi zazdrościli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 24 Maja 2021 Share Napisano 24 Maja 2021 Nie zamierzam sprzedawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 W dniu 22.05.2021 o 22:41, BRAVO112 napisał: Kopernik : a tego ISU masz " na stanie" ????? Już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 Wykopek za 50gr z sobotniego bazarku. Stan śmietnikowy ( pewnie tam znaleziony) , zawartość w dzisiejszych czasach nie powala, ale to rok 1979 i z DDR. Gdybym miał to wtedy, oj, sikiał bym po nogach z radości. W środku min przegląd dwusilnikowych myśliwców z IIwś, lotnictwo przeciwpancerne, śmigłowce pływakowe i cała masa innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Maja 2021 Share Napisano 24 Maja 2021 na niemieckim Ebayu jest ISU-152 ( bez napedu ) za 30 eurasow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 52 minuty temu, BRAVO112 napisał: na niemieckim Ebayu jest ISU-152 ( bez napedu ) za 30 eurasow Mój poleciał do USA za 120 $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 W dniu 23.05.2021 o 14:17, Greif napisał: -3 które jeszcze w drodze na chwile obecną 70 szt, kilka dubletów, jakby ktoś miał coś co nie mam to chętnie wymienię i zawartość gift set: pożądne nie ekologiczne Humbrolki aż kusi powąchać, nadal miło chlupoczą w puszeczkach Podobno to Ty i twoje modele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 Nie, to nie Greifa, za duży pierd...nik. Greif na pewno miałby poukładane równiutko wg wielkości pudełek itp. No bo według koloru pudełek to by było trudno poukładać bo wszystkie są czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 8 godzin temu, kopernik napisał: Podobno to Ty i twoje modele "Mokry sen" modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 25 Maja 2021 no segregacji jeszcze nie było, nie mam czasu, na razie wywalilem wsio z kartonów do schowka jak leci, czas na meble komputer i inne graty, potem pewnie z pół roku będę ogarnial ten sajgon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 21 minut temu, Greif napisał: potem pewnie z pół roku będę ogarnial ten sajgon... Śpisz w nocy,to Ci się nawarstwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) Kolejna porcyjka materiałów ze Skrzydlatej Polski z roku 1985, numery kolejno: 3, 6, 8, 12, 14, 16. Plany Hurriego ukazały się później w osobnym wydawnictwie. Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez barszczo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Dzięki Plany Hurricane, P-38, P-7 miałem, pamiętam. Ciekawa jest ta ankieta, może by tak zrobić taką teraz? Najciekawsze były by zapewne odpowiedzi na pytania o ilość modeli i o kwotę pieniężną wydawaną na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) barszczo , mam prośbę, dasz radę zrobić zdjęcie ( nie skan) zdjęcia PO 2 Berlinga ? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć modelu, a tu niespodzianka, jest. Niestety, w tej jakości zupełnie nieprzydatne Edytowane 26 Maja 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 2 godziny temu, kopernik napisał: barszczo , mam prośbę, dasz radę zrobić zdjęcie ( nie skan) zdjęcia PO 2 Berlinga ? Zrobię, nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 6 godzin temu, kopernik napisał: ... zdjęcia PO 2 Berlinga ? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć modelu, a tu niespodzianka, jest. Ze dwadzieścia albo i lepiej lat temu dostał mi się model Po-2 produkcji wytwórni z ówczesnej Białoruskiej SSR. Brakowało co prawda oszklenia i kalek, ale były części do wykonania tej salonki. Nigdy go nie złożyłem, a w późniejszym czasie służył mi do ćwiczeń z aerografem. Z czasem zniknął gdzieś przy przeprowadzce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Szału nie ma bo zdjęcie małe, a druk średni. Coś tam jednak widać: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Były części do wykonania salonki Berlinga - przynajmniej ja taki zestaw miałem - Intech to wtedy pakował. Chyba nawet mam te części w pudle z "przydasiami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 15 godzin temu, Baas ArK napisał: Ze dwadzieścia albo i lepiej lat temu dostał mi się model Po-2 produkcji wytwórni z ówczesnej Białoruskiej SSR. Brakowało co prawda oszklenia i kalek, ale były części do wykonania tej salonki. Nigdy go nie złożyłem, a w późniejszym czasie służył mi do ćwiczeń z aerografem. Z czasem zniknął gdzieś przy przeprowadzce. Muszę sprawdzić, czy u mnie się ostał. Miałem szkło i tam były też pływaki. Można to pożenić z ICM, tym starszym z błędami. Jest pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Maja 2021 Autor Share Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Chyba o ten model chodzi . Edytowane 27 Maja 2021 przez kopernik 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Dokładnie tak - ten. Intech dawał kalki dla 2 pułku nocnych bombowców, salonki Berlinga i jeszcze dwóch, których nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Godzinę temu, kopernik napisał: Chyba o ten model chodzi . Dokładnie ten! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Cześć! Ja też go miałem, a nawet można powiedzieć, ze mam - w stanie sprzed 30 albo prawie lat i niektóre części też jeszcze bym w zapasówkach znalazł... Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi