giberes Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Jak już tak odlatujemy, to może pamiętacie radziecki serial o chłopcu, teraz byśmy powiedzieli cyborgu? Chyba miał na imię Elektronik. Marzyłem, żeby mieć jego zdolności. Próbował go taki czarny charakter złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionyx Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 On 3/7/2023 at 11:46 AM, giberes said: Jak już tak odlatujemy, to może pamiętacie radziecki serial o chłopcu, teraz byśmy powiedzieli cyborgu? Chyba miał na imię Elektronik. Marzyłem, żeby mieć jego zdolności. Próbował go taki czarny charakter złapać. Oczywiście, Przygody Elektronika, polski tytuł. Film z ZSRR. Film składał się z 3-ech części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 9 Marca 2023 no a ja znowu w pakiecie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 2 godziny temu, Greif napisał: no a ja znowu w pakiecie Walrus większy od Gladiatora, a pudełko sporo mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 9 Marca 2023 @Wymysl no Gladiator już w "nowym" z farbkami, klejem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 5 godzin temu, Greif napisał: no a ja znowu w pakiecie Chyba pierwszy raz widzę Walrusa z Airfixa. Zawsze kojarzył mi się tylko z Matchboxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 Ponad pięćdziesiąt lat temu "Modelarz" LOKu proponował takie usprawnienie warsztatu modelarskiego. Dzisiaj pewnie zamiast żarówki byłaby dioda LED i zasilanie z jakiejś mikropastylki. Albo jeszcze bardziej prawdopodobne jest to że są takie gotowce do kupienia i to za grosze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Marca 2023 Autor Share Napisano 15 Marca 2023 Dobre ! W życiu na to bym nie wpadł. Najfajniejsze jest to, że ludziska kombinowali i wymyślali jak tu sobie ułatwić życie. A ja do dziś nie wymyśliłem własnego przyrządziku ułatwiającego ustawianie geometrii podwozia czy skrzydeł ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Marca 2023 Autor Share Napisano 15 Marca 2023 (edytowane) Informacja z SP 6/73. Nigdy nie widziałem czegoś takiego. Nawet nie wiedziałem, że takie plany były w sprzedaży. Pan Kazimierz Osterczuk to autor wielu MM i chyba PM. Ale to chyba nie o to chodzi. Edytowane 15 Marca 2023 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 16 godzin temu, jmx62 napisał: Dzisiaj pewnie zamiast żarówki byłaby dioda LED i zasilanie z jakiejś mikropastylki. mozna kupic gotowa pincete z dioda za 2 Euro ( chyba ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 18 Marca 2023 Share Napisano 18 Marca 2023 PZL P.11c z Ruchu przepakowany przez Czechosłowacki Coopexim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Marca 2023 Share Napisano 18 Marca 2023 42 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: PZL P.11c z Ruchu przepakowany przez Czechosłowacki Coopexim Generalnie polecam kanał Aleša Štiki na YT. Opisuje i buduje mnóstwo modeli vintage. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2023 a u mnie kolekcje zasila chyba jeden z najsłabszych modeli z oferty Airfix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Marca 2023 Share Napisano 18 Marca 2023 Za to potem naprawdę się poprawili: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2023 Wiem, mam starego Gladiatora i nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Marca 2023 Share Napisano 19 Marca 2023 10 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: PZL P.11c z Ruchu przepakowany przez Czechosłowacki Coopexim Coopexim to jest polska firma. Handel zagraniczny. Zestaw produkowany i pakowany w Polsce na rynek CSSR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 1975/17 SP i informacja o pokochaniu Kani przez Anglika. Model co prawda nie z plastiku, ale doceńmy temat. Kto z naszych mistrzów ma go w swoich zbiorach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Marca 2023 Share Napisano 21 Marca 2023 Monografię "Kani" można znaleźć w serii "Skrzydła w Miniaturze" nr 13. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 11 godzin temu, kopernik napisał: 1975/17 SP i informacja o pokochaniu Kani przez Anglika. Model co prawda nie z plastiku, ale doceńmy temat. Kto z naszych mistrzów ma go w swoich zbiorach Plany jego modelu są dostępne: https://freercplans.com/plan-s-4-kania-2608.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 24 Marca 2023 a do mnie trafiła petarda z 1969 roku pudełko niestety w kiepskim stanie podobnie jak kalkomanie ale za to model 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 Wow Ale mega artefakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 8 minut temu, jmx62 napisał: Ale mega artefakt. Wyrażaj się z szacunkiem stosownym do artefaktu... Czyli: wspaniały, niesamowity, cudowny, piękny, unikatowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 I malować nie trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 Takie tam pierdolety o Brigadyrach w prehistorycznej SP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 Takiego Brigadyra to trzeba by kiedys zbudowac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi