jmx62 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 4 godziny temu, giberes napisał: Mógłbyś rozwinąć, chętnie poznam ten typ Sie czepiasz. Nigdy nie zrobiłeś "palcówki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 2 godziny temu, jmx62 napisał: Sie czepiasz. Toż wiadomo, ale z przymrużeniem oka dla kawału, a nie żeby obrazić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Spoko. Literówki czasami zaskakują i ... zamiast "domki w Słupsku" bywają "słomki w dups...ku" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Mi kiedyś w szkole wyszło Międzywolecie Dwudziestowojenne. Klasa miała ubaw. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Godzinę temu, jmx62 napisał: zamiast "domki w Słupsku" bywają "słomki w dups...ku" To nie są literówki, tylko rebusy! Inne z serii: - słynna praczka - chyży rój 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Jeszcze był: - bój w hucie Może wróćmy do głównego tematu bo nas moderzy zbanują. W szkolnej modelarni pan od ZPT powiedział że mogę robić co chcę bylebym mu nie przeszkadzał. To jak powiedziałem że może jakąś żaglowkę to on mi na to: nie zawracaj mi głowy, weź se "Jaskółkę" i tak już mi zostało. Kleję głównie lotnictwo od ponad pięćdziesięciu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 13 godzin temu, _OldMan_ napisał: @Kolekcjoner WP Kolega czyta posty w tym dziale, czy tylko pisze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: @Kolekcjoner WP Kolega czyta posty w tym dziale, czy tylko pisze ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Teraz, Kolekcjoner WP napisał: Tak To dobrze byłoby robić to ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Tak sobie myślę, że kiedyś robiło się z czego było: na rynku dostępne były tylko ZTS Plastyki, które same w sobie były wyzwaniem. Cieszyłem się jak głupi, kiedy udało mi się kupić od Ruskich ichni klej, który śmierdział dokładnie tak samo, jak kleje dołączane do modeli. Działał zresztą też tak samo, więc odpadł mi problem kończącego się kleju. Dziś nie pamiętam już jego nazwy. A na ZPT też coś kleiłem... chyba Czaplę, która mnie wtedy pokonała. Do dziś mam do niej uraz i chyba zmierzę się z nią raz jeszcze A z rebusowych, najciekawszy, jaki kiedyś znalazłem, to: 'Kali nie bać się jeleni' Uomatko, żeby tylko mnie cenzura nie wywaliła z forum, bo tu i nieletnia młodzież bywa... obiecuję, więcej takich zberezieństw nie napiszę (chyba że inne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Cytat całą przerwę laliśmy się po mordach, urwane kołnierzyki od szkolnych mundurków, limo pod okiem, farba z nosa. Współczesne walki MMA to pikuś przy naszym praniu pysków. Zawsze przy tych cudownych wspomnieniach zastanawiam się, jak dziś zareagowałby gość widząc wracające ze szkoły własne dziecko z podbitym okiem, zalane krwią, w ubraniu w strzępach. Nie wiem, czy wtedy przerażająca wizja, że mogłoby paść mrożące krew w żyłach sformułowanie poprawność polityczna sprawiłaby, iż ucieszyłby się tylko, widząc oczywisty dowód szczęśliwego dzieciństwa swojej latorośli i nawet nie zastanowiłby się dlaczego nauczyciele zupełnie nie zareagowali i dlaczego młody rozwiązuje konflikty pięścią. A, ewentualnie interweniujących innych rodziców poszczułby psami. Mam nadzieję, że nie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Z rebusów PRLowych to jeszcze był: RWPG Pamięta ktoś co to był za skrót i jak go trzeba było rozszyfrować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Rada Wzajemnej Pomocy Gospodarczej. Napisane z głowy, nie z internetu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Ruski Wybrali Polsce Gierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 A kto z Kolegów rozszyfruje skrót kryjący się pod nazwą papierosów: KLUBOWE ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 To ja dorzucę trzy skróty, może znacie: MO ORMO ZOMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 30 minut temu, slamacek napisał: Ruski Wybrali Polsce Gierka Prawie dobrze. Ten z skrót był czytany 2 razy od przodu i raz wspak. A było to tak: Rosja Wybrała Polsce Gierka Gierek Podzielił Wszystkich Równo Rosji Wszystko Polsce Gówn... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 Jak już dryfujemy po czasach PRL, to "pochwalę się licealnym epizodem nikotynowym. Paliło się, a co ( dawne czasy ... ) . Szczególnie utkwiły mi w pamięci papierosy o wdzięcznej nazwie "8,5", potocznie zwanymi "milicyjne" a dlaczego ? Proste, 8 lat podstawówki i 5 miesięcy przeszkolenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Była też druga wersja rozszyfrowania nazwy 8,5 - 8 klas i 0,5(pół) mózgu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Godzinę temu, giberes napisał: To ja dorzucę trzy skróty, może znacie: MO ORMO ZOMO Mogą Obić Oni Również Mogą Obić Zwłaszcza Oni Mogą Obić A który rozwinie kbks? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 20 minut temu, Baas ArK napisał: A który rozwinie kbks? Krótki bojowy kijek sosnowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Wygrałeś talon na balon . Zadajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Historia prawdziwa: ZOMO dało jakiś medal za ofiarność i odwagę chłopakowi, który wyciągnął z Motławy topiącego się zomowca w pełnym rynsztunku. Była demonstracja, ZOMO weszło do akcji, jakiś mniej rozgarnięty został odizolowany od swojego oddziału i wrzucony przez demonstrantów do rzeki z mostu. Ten nagrodzony medalem był prowodyrem akcji, ale jak zobaczył, że zomowiec nie umie pływać i zaraz się utopi, wskoczył do rzeki i go wyciągnął. Zomowiec wiedział jak było, ale z wdzięczności za uratowanie życia nie zdemaskował swojego wybawcy na fecie przy dekorowaniu bohatera. Taki obrazek pokazujący popieprzone czasy, które tu wspominamy z nostalgią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 2 godziny temu, Slawek_26869 napisał: A kto z Kolegów rozszyfruje skrót kryjący się pod nazwą papierosów: KLUBOWE ?????? Jeśli chodzi o rozwinięcie, to to również jest czytane normalnie i wspzk; pierwsze zawiera pytanie, drugie odpowiedź: Kto Ludowi Ukradł Baleron? Odpowie Wam Edek Edek Wam Odpowiada: Baleron Ukradł Ludowi Komunizm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi