spiton Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 (edytowane) Stary model Airfixa, uzupełniony o kabinkę z Valoma. Kabinka kompletnie nie pasowała ,do o wiele za wąskiego kadłuba. Trzeba było kadłub poszerzyć, o prawie 3 mm. Przestał pasować silnik, to trzeba było zrobić nowy i tak dalej. Znacie to.ale jakoś się udało. Edytowane 15 Lutego 2020 przez spiton 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Czyli do kabinki dorobiłeś sobie samolot. Podoba mi się ten Twój modelarski brut-art Konsekwentnie stosowany - broni się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 5 minut temu, Wachmistrz napisał: Czyli do kabinki dorobiłeś sobie samolot. Podoba mi się ten Twój modelarski brut-art Konsekwentnie stosowany - broni się. Ktoś sobie kupił vacu do modelu Valoma i tyle mi radości sprawił , Sprzedając mi ładną zestawowa kabinkę Valoma ,-0) Zestawowa kabinka airfixa była nie do zaakceptowania. Wie o tym każdy, kto miał ten zestaw w ręku. Z drugiej strony zawsze mnie pociągała ta blacha ma skrzydłach ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Wyciągnąłeś z tego starego Airfixa bardzo dużo. Wyszedł bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Mi tez się podoba Stary zestaw, w nowym lepszym wykonaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Fajny fajny. Też myślę na Devastatorem bo chce zebrać cała trójkę z Enterprise, ale raczej nie odważę się na tego Airfixa. Pójdę w AZ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 super gratulacje mistrzowskie brudzenie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Ostatnie czarno białe zdjęcie to śmiało bym się nabrał, że robione z wieży lotniska. W kolorze równie pięknie wygląda ale tu już bym się nabrać nie dał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Bardzo fajny samolot, fajnie zrobiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 Też dopisuje się do fanów zdjęcia z wieży lotniska! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 Piękny model! Nie jestem wielkim fanem Twojego "brutalnego" podejścia do samolotów, ale to jest perełka, gdyby nie golenie podwozia, w życiu bym nie powiedział że to stareńki Airfix. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Lutego 2020 Autor Share Napisano 16 Lutego 2020 4 godziny temu, filipsg napisał: Piękny model! Nie jestem wielkim fanem Twojego "brutalnego" podejścia do samolotów, ale to jest perełka, gdyby nie golenie podwozia, w życiu bym nie powiedział że to stareńki Airfix. golenie zrąbałem. Nawet nie główne, , bo główne zrobiłem od podstaw, ale te boczne. Znalazłem takie plastikowe cosie, trochę za grube, a nie chciało mi się kombinować. PS. teraz widzę, że jeszcze lunety nie zrobiłem ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 No zacnie wyszedł. Oznaczenia malowałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Lutego 2020 Autor Share Napisano 17 Lutego 2020 2 godziny temu, sebastain napisał: No zacnie wyszedł. Oznaczenia malowałeś? Kalki wciskałem w szpary !! Trochę potem podmalowałem, bo nie wszystkie przeżyły te męczarnie ,-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 7 Marca 2020 Share Napisano 7 Marca 2020 Spiton... super wyszło. Kilka zdjęć to ..realna samolota:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Do Devastatora mam słabość więc muszę pochwalić:) Airfixowego Devastatora znam z autopsji, i te nity też, i nawet te nity dodają uroku. Malowanie i "eksploatacja" efektywna, pobudza wyobraźnie. A Dauntlessa juz masz? Pzdr. Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Czarno-białe zdjęcia są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi