RH Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 Najmłodsze "dziecko" z Krakowskiej wytwórni płatowców RH czyli Iryda I-22 żywica 1:48 Lukgraph taki ekspresowy projekt 5-cio dniowy 7 Cytuj
mig Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 Jak na pięciodniowy model to Iryda wyszła bardzo ładnie. Jedyne co to wash może trochę za ciemny. Cytuj
Grzes Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 Ale ładnie wyszło Ja jednak mogę być nieobiektywny, bo mam cholerną słabość do tej konstrukcji. 1 Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 4 Marca 2020 Super Moderator Napisano 4 Marca 2020 Przepiekny model. Chętnie bym skleił. Cytuj
RH Napisano 4 Marca 2020 Autor Napisano 4 Marca 2020 1 minutę temu, jawkers napisał: Przepiekny model. Chętnie bym skleił. Co za problem zebrać kaskę i zamówić w Lukgraph . Cytuj
mandrivecs Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 Nie wnikając w szczegóły dla mnie bajka! Cytuj
Sławekb Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 No dla mnie też........."ŁADNE CACKOOOOO")))).... Cytuj
Slawek_26869 Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 No nie poznaję Kolegi , gdzie słynne "naciągi RH" A tak poważnie, bardzo mi się podoba, gdyby "pierwowzór" powstał z jakieś 30 lat wcześniej to pewno sam bym się pokusił o "sklecenie" tego cacka Cytuj
arhtus Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 No i jak, jak się ją klei? Warto dać tyle kaski? A co do zaprezentowanego modelu to ja będę w opozycji i napiszę, że dobrałeś bardzo kiepsko kolorki, strasznie żywe, landrynkowe wręcz i dalekie od tego co widać na zdjęciach oryginału. Cytuj
WujekAlice Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 Też powiem, że ładne cacko, sam zestaw też, nie wiem, czy to standard w Lukgraphie, czy im tak wyjatkowo wyszło - malowanie trochę kolorystycznie jarmarczne, ale chyba tak miało być. Co nie zmienia faktu, ze to jedna z największych porażek naszego przemysłu lotniczego. Cytuj
Grzes Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 No i na płatowcu było caaałe mnóstwo różnych i kolorowych napisów eksploatacyjnych. Mi się podoba ta Iryda z wieloma podmalówkami i przebarwieniami 1 Cytuj
radib25 Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 Widziałem dziś ten egzemplarz na żywo w siedzibie firmy. Wygląda zachęcająco, zresztą to jedyny model tego samolotu na rynku. Nabyłem jedną sztukę i poważnie zastanawiam się nad zakupem jeszcze jednej. Wiem też, że jest to model wymagający wiele pracy od modelarza. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 4 Marca 2020 Super Moderator Napisano 4 Marca 2020 A ile trzeba odłożyć, żeby ten model nabyć, jeżeli to nie jest tajemnica? Cytuj
arhtus Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 20 minut temu, Grzes napisał: No i na płatowcu było caaałe mnóstwo różnych i kolorowych napisów eksploatacyjnych. Mi się podoba ta Iryda z wieloma podmalówkami i przebarwieniami Ooo dokładnie zawsze chciałem mieć dwie małe Irydki, właśnie tą i standardową srebrną Cytuj
Solo Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 Widzę że owiewka to "ciężki temat" tego zestawu... No ale to vacu. Cytuj
RH Napisano 4 Marca 2020 Autor Napisano 4 Marca 2020 Nie lubię w zasadzie odpisywać .Mam zasadę pocisku "wystrzel i zapomnij" tym razem zrobię wyjątek Model owszem wymaga pracy ,i ktoś kto lubi bawić się z żywicą zrobi z niego cudeńko ( nawet nie mam wątpliwości ) Moim zadaniem było zrobić go szybko . Wiem że owiewka jako vacu jest trudna do roboty ,i brakuje tam tych pirotechnicznych niteczek , Co do malowania farby są dobrane według podanych w instrukcji Federal Standart . .Do końca nie wnikałem w te kolory bo ,"rury to nie moja bajka ,omijam je raczej z daleka .Dla mnie nie maja odrobiny romantyzmu związanego z lotnictwem ot takie pociski ze skrzydłami . Jak wiecie preferuje struno-płaty ,ewentualnie coś z II św. Tak że podsumowując Każdy kto lubi ten samolot , niech go nabędzie ( na stronie Lukgraph jest do nabycia ,jest i cena ) i zrobi jak będzie uważał myślę ze nawet lepiej , o de mnie ,na pewno nie będę zazdrościł , ani rwał włosów z głowy 1 Cytuj
Olecki75 Napisano 23 Października 2020 Napisano 23 Października 2020 W dniu 4.03.2020 o 17:42, arhtus napisał: No i jak, jak się ją klei? Warto dać tyle kaski? A co do zaprezentowanego modelu to ja będę w opozycji i napiszę, że dobrałeś bardzo kiepsko kolorki, strasznie żywe, landrynkowe wręcz i dalekie od tego co widać na zdjęciach oryginału. Dokładnie, oryginał znam z pokazów (w '91 na Ławicy był w tym malowaniu). Za jasne i za jaskrawe ale i tak model i wkład w jego wykonanie mi się bardzo podoba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi