RH Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Najmłodsze "dziecko" z Krakowskiej wytwórni płatowców RH czyli Iryda I-22 żywica 1:48 Lukgraph taki ekspresowy projekt 5-cio dniowy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Jak na pięciodniowy model to Iryda wyszła bardzo ładnie. Jedyne co to wash może trochę za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Ale ładnie wyszło Ja jednak mogę być nieobiektywny, bo mam cholerną słabość do tej konstrukcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Marca 2020 Super Moderator Share Napisano 4 Marca 2020 Przepiekny model. Chętnie bym skleił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 4 Marca 2020 Autor Share Napisano 4 Marca 2020 1 minutę temu, jawkers napisał: Przepiekny model. Chętnie bym skleił. Co za problem zebrać kaskę i zamówić w Lukgraph . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Nie wnikając w szczegóły dla mnie bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 No dla mnie też........."ŁADNE CACKOOOOO")))).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 No nie poznaję Kolegi , gdzie słynne "naciągi RH" A tak poważnie, bardzo mi się podoba, gdyby "pierwowzór" powstał z jakieś 30 lat wcześniej to pewno sam bym się pokusił o "sklecenie" tego cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 No i jak, jak się ją klei? Warto dać tyle kaski? A co do zaprezentowanego modelu to ja będę w opozycji i napiszę, że dobrałeś bardzo kiepsko kolorki, strasznie żywe, landrynkowe wręcz i dalekie od tego co widać na zdjęciach oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Też powiem, że ładne cacko, sam zestaw też, nie wiem, czy to standard w Lukgraphie, czy im tak wyjatkowo wyszło - malowanie trochę kolorystycznie jarmarczne, ale chyba tak miało być. Co nie zmienia faktu, ze to jedna z największych porażek naszego przemysłu lotniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 No i na płatowcu było caaałe mnóstwo różnych i kolorowych napisów eksploatacyjnych. Mi się podoba ta Iryda z wieloma podmalówkami i przebarwieniami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radib25 Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Widziałem dziś ten egzemplarz na żywo w siedzibie firmy. Wygląda zachęcająco, zresztą to jedyny model tego samolotu na rynku. Nabyłem jedną sztukę i poważnie zastanawiam się nad zakupem jeszcze jednej. Wiem też, że jest to model wymagający wiele pracy od modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Marca 2020 Super Moderator Share Napisano 4 Marca 2020 A ile trzeba odłożyć, żeby ten model nabyć, jeżeli to nie jest tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 20 minut temu, Grzes napisał: No i na płatowcu było caaałe mnóstwo różnych i kolorowych napisów eksploatacyjnych. Mi się podoba ta Iryda z wieloma podmalówkami i przebarwieniami Ooo dokładnie zawsze chciałem mieć dwie małe Irydki, właśnie tą i standardową srebrną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Widzę że owiewka to "ciężki temat" tego zestawu... No ale to vacu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Piękny, też mam chrapkę na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 4 Marca 2020 Autor Share Napisano 4 Marca 2020 Nie lubię w zasadzie odpisywać .Mam zasadę pocisku "wystrzel i zapomnij" tym razem zrobię wyjątek Model owszem wymaga pracy ,i ktoś kto lubi bawić się z żywicą zrobi z niego cudeńko ( nawet nie mam wątpliwości ) Moim zadaniem było zrobić go szybko . Wiem że owiewka jako vacu jest trudna do roboty ,i brakuje tam tych pirotechnicznych niteczek , Co do malowania farby są dobrane według podanych w instrukcji Federal Standart . .Do końca nie wnikałem w te kolory bo ,"rury to nie moja bajka ,omijam je raczej z daleka .Dla mnie nie maja odrobiny romantyzmu związanego z lotnictwem ot takie pociski ze skrzydłami . Jak wiecie preferuje struno-płaty ,ewentualnie coś z II św. Tak że podsumowując Każdy kto lubi ten samolot , niech go nabędzie ( na stronie Lukgraph jest do nabycia ,jest i cena ) i zrobi jak będzie uważał myślę ze nawet lepiej , o de mnie ,na pewno nie będę zazdrościł , ani rwał włosów z głowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 W dniu 4.03.2020 o 17:42, arhtus napisał: No i jak, jak się ją klei? Warto dać tyle kaski? A co do zaprezentowanego modelu to ja będę w opozycji i napiszę, że dobrałeś bardzo kiepsko kolorki, strasznie żywe, landrynkowe wręcz i dalekie od tego co widać na zdjęciach oryginału. Dokładnie, oryginał znam z pokazów (w '91 na Ławicy był w tym malowaniu). Za jasne i za jaskrawe ale i tak model i wkład w jego wykonanie mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi