TAW Napisano 7 Lipca 2020 Share Napisano 7 Lipca 2020 11 godzin temu, zipster napisał: dupą do gości jak przyjdą? nie wypada :P.... ale pomyśle pomyśle A lufę gościom wystawiać wypada? To chociaż jakieś lusterko z łazienki musisz zakosić bo szkoda takiego widoku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 W dniu 6.07.2020 o 23:00, Greif napisał: Drut masz powleczony bezbarwny lakierem, opal go zapalniczka i wyszlifuj papierem ściernym, powinno pomóc. Można też i debonderem na waciku, czy patyczku higienicznym i lakier bardzo ładnie schodzi...i nie trzeba szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) maly update bez foć grzanie druta - nie pomoglo, ta siatka sama ze swoja jak probowale nie laczy sie za pomoca CA. złapał to ten bialy (bezbarwny po wyschnieciu) zwykły uniwersalny wamod siatki pomalowane i teraz czekaja na montaz jak sie przestane opindalac to dzisiaj zamontuje i dorobie linki. Jak bog da to ten etap + brudzenie i jakies galazki moze po raz pierwszy zrobie iiii .... kolejny panzer 1 czeka Edytowane 16 Lipca 2020 przez zipster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Edytka w siatce Linka od relingów która mam jest za cienka (0.2mm) więc dokupię grubszą i zrobię mocowanie siatki, w ilanach jeszcze brudzeniem lekkie pigmentami i lina z tyłu i to chyba wsio... Edytowane 16 Lipca 2020 przez zipster 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 6 godzin temu, zipster napisał: i jakies galazki moze po raz pierwszy zrobie iii .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 16 godzin temu, zipster napisał: ... i to chyba wsio... No, a upamiętnienie jednego z załogantów - który zginął 24.5.40 roku. Na czołowej osłonie tuż pod lufą jest widoczne. W modelu powinien być ten detal - kalkomania No.1 Koniecznie zrób mocowania tej siatki. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 meser262 - Ty to jesteś w tej pancerce przekozak szacuneczek !!! czy jest w ogóle coś czego nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 No Meser to osobna klasa fakt przeoczyłem to - uzupełnię - swoją drogą ciekawe jak zginoł? załogańci spg wydawali mi się jedna z lepszych fuch na froncie, w większości wypadków nie byli na 1 linii (wiem wiem, były wyjątki jak ten filmik gdzie walą w kamienice :p) Tak samo jak pokrywę działa, jeszcze to mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 W dniu 17.07.2020 o 14:08, M.A.V. napisał: ... czy jest w ogóle coś czego nie wiesz Dużo, dużo więcej jest tego czego nie wiem - niestety. Jednym się pocieszam że cały czas się uczę i poznaje nowe informacje. M.A.V. i zipster dziękuję za miłe słowa. i Pozdrawiam Krzysztof 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Dla mnie cała zabawa z siatką ma sens gdy dodasz jeszcze jakieś krzaki lub gałęzie dla kamuflażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 3 godziny temu, Stojkovic napisał: Dla mnie cała zabawa z siatką ma sens gdy dodasz jeszcze jakieś krzaki lub gałęzie dla kamuflażu. Jawohl !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Pomysł z siatką super, wykonanie też . A gałązki obowiązkowe . P.S. Krzysztof "meser262" naszym dobrem forumowym ( wiedza plus chęć pomagania ) jest i basta . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 Rack - no i co ja mam napisać - jedyne co mi przychodzi do głowy to to że będę dalej robił swoje na Naszym Forum. zipster - przepraszam za wpisy nie na temat warsztatowy Pozdrawiam Krzysztof 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 Ładnie się z tą siateczką prezentuje. Nawet bez gałęzi wygląda dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 28 Lipca 2020 Autor Share Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) Dziękuję za miłe słowa Edytka w krzaczorach nawet mi się podoba i chyba tyle tych krzaczkow wystarczy co by zbytnio nie zasłaniać bryły. Co myślicie? Referencyjne Edytowane 28 Lipca 2020 przez zipster 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Jak dla mnie luksusowo. Wyglądają na wczoraj zrywane. Dasz przepis jak co i z czego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 28 Lipca 2020 Autor Share Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) 26 minut temu, Spotter napisał: Te krzaczki mi nie pasują. Za żywe ich kolory, za dobrze wyglądają. pojazd z okolo 24.05.1940, powiedzmy poczatek czerwca z racji, ze ten emblen z ubitym 24.05 wojakiem juz jest na dziale, wiec wszedzie zielono jezcze ale moze jako lekko przykuze... 13 minut temu, enten napisał: Jak dla mnie luksusowo. Wyglądają na wczoraj zrywane. Dasz przepis jak co i z czego? ze sklepu https://agtom.eu/drzewa-i-krzewy/351723-bsm-dzikie-krzewy-wild-bushes-10szt.html Edytowane 28 Lipca 2020 przez zipster 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Fantastycznie to wygląda!!! Może jakiś mały terenik mu dorobisz bo zasługuje jak nie wiem co. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Sliczny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Trochę zgaś kolor tych liści i będzie dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Lipca 2020 Share Napisano 29 Lipca 2020 19 godzin temu, zipster napisał: Referencyjne Tak ci to świetnie wychodzi że teraz już nie ma odwrotu ----> majstruj załogantów i jakiś kawał pola z rejonów Szampanii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Lipca 2020 Share Napisano 29 Lipca 2020 14 minut temu, M.A.V. napisał: Tak ci to świetnie wychodzi że teraz już nie ma odwrotu ----> majstruj załogantów i jakiś kawał pola z rejonów Szampanii Dokladnie tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 29 Lipca 2020 Share Napisano 29 Lipca 2020 Fantastyczna robota, brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Lipca 2020 Share Napisano 30 Lipca 2020 Jak juz pisałem siatki maja sens wtedy, jak jest roślinność. Bardzo fajny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 31 Lipca 2020 Autor Share Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Kusicie diabły z tą diorama kusicie... Wy będziecie się tłumaczyć pz1c czemu w pudle posiedzi kolejne kilka miechów Pytanie do znawców materii, tacy oto załogańci będą ok dla kampanii francuskiej? https://www.mojehobby.pl/products/German-Field-Howitzer-Gun-Crew-on-carrying.html https://www.mojehobby.pl/products/GERMAN-ARTILLERY-CREW-8216207.html Dodatkowo kilka foć po 'ususzaniu' listowia i dorobieniu osłony na wylot lufy Edytowane 31 Lipca 2020 przez zipster 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi