Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. MAm pytanie odnośnie oszklenia w P51. Z czego można wykonać nowe??????????????????????

Napisano
Z czego można wykonać nowe??????????????????????

Np. z kawałków przezroczystego plastiku z opakowań różnej maści (zabawki, perfumy).

Napisano

Witam. Buduję Airbusa A380 1.125 i planuje wykonać pełne oświetlenie (wew i zew.) ale jako ze jestem początkujący z elektronik ito prosże o wskazówki jake zasilanie byłoby najlepsze i jaki układ do przeminnego migania.

Napisano

hmm... mam pewien problem, otóż kończę już model czołgu E10. Na model naniosłem już bezbarwny lakier, na którym zrobiłem washa i nałożyłem kalki. Pozostało jedynie spowodować aby model nie świecił się i go ubrudzić. Do pierwszego zadania kupiłem bezbarwny matt humbrola, problem w tym że chce go nanieść za pomocą aerografu. Czy firmowy rozcieńczalnik humbrola będzie się nadawał do rozcieńczania, i w jakich proporcjach to rozcieńczać???

Przy okazji zapytam się na przyszłość również do tego modelu :P, będę chciał zrobić efekt zakurzenia, też za pomocą aero... Czym rozcieńczyć pigmenty i też w jakiej proporcji???

Napisano

Zastanawia mnie jedna rzecz. Na gwiazdkę otrzymałem model Revell 1/72 Heinkel He 111 H-6 WW2 Bomber 04377. W instrukcji mam zaznaczone, że np mocowania skrzydeł mam "kleić" taśmą klejąca a nie klejem .. Pocóż wogóle taśma ? Nie rozumiem ... Dalej nie zauważyłem, aby był używany klej w tych miejscach (łączenia skrzydeł, stateczników) ... Więc ? O co chodzi ?

Napisano

Masz skleić skrzydła klejem, a taśma jest po to, żeby utrzymać je w określonej pozycji na czas wiązania kleju

Napisano

Chłopaki potrzebuję pomocy ... Na kastę naniosłem lakier bezbarwny (połysk-sprej) . Dwie pierwsze warstwy położyłem cieniutkie o ostatnią trzecią przedobrzyłem .... Na kabinie w jednym miejscu zrobił mi się zaciek Jak się patrzy pod słońce to jest jednak znacznie widoczny Tak więc co robić "Przejechać'' to miejsce ostrożnie papierem ściernym wodnym ? Czy jakimś innym sposobem usunąć tą ''kropkę'' ?

Za wszelkie info wielkie dzięki .

Pozdrawiam.

Napisano

Ok. Mój problemik już rozwiązany ...

Pozdrawiam.

Napisano

Mam taki problem z płynami do kalkomani.Kupiłem je z firmy model master i obydwa słoiczki są czarne, tylko na nakrętce jednego są napisy.Niemam zielonego pojęcia która jest pod kalkomanie a która na nią.

PROSZE POWIEDZCIE KTÓRA JEST POD KALKOMANIĘ A KTÓRA NA NIĄ.

Napisano

czy zwykła pasta do butów zastąpi pastę do modeli? Potrzebuję wypolerowac drzwi...z góry dzięki.

Napisano

Mam problem będę robił swoje pierwsze okablowanie i zupełnie nie wiem co z czym powinno być podłączone, dlatego liczę na waszą pomoc. Piszcie na pw albo jak coś na gg 2007502.

Z góry dziękuje

Napisano

Witaj Ja teraz też się tym pałam

http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/scania/

Pogrzeb tu jest tu trochę ciekawych fotek.

viewtopic.php?t=10535&highlight=ford+wrecker tu jest super opisane prze kolege z forum

oraz tu

viewtopic.php?t=5646&highlight=scania

Miłego dłubania pozdro 600

Poszukaj na forum były schematy nie pamiętam w jakim temacie.

Napisano

Tomasz ogromne dzięki za pomoc!! Aaaa napisałem ci na pw w sprawie tej budy od naczepy.

Napisano

Witam!

Skorzystałem z funkcji "szukaj" , znalazłem to co mnie interesuje i proszę o krótką weryfikację:

Czy odpowiednik w oznaczeniu niemieckim koloru jasnoniebieskiego (np. na dolną część samolotu) to RLM 65? Czy odpowiednikiem tego koloru w palecie PACTRY jest A85? O jakim nr będzie odpowiednik VALLEJO MODEL COLOR - nie AIR.

Dzięki

Pozdrawiam

Napisano

Mam zamiar po raz pierwszy uzyc do malowania farbek akrylowych pactra.Czy musze ja rozcirnczac z woda i w jaki sposob?

Napisano

Jak się domyślam i z tego co przeczytałem do kosystencji mleka?

Tylko nie wiem czy to tylko pod aero do takiej konsystencji czy też pod pędzel?