dawid xd Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam. MAm pytanie odnośnie oszklenia w P51. Z czego można wykonać nowe?????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Nie lepiej kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 tylko skad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Z czego można wykonać nowe?????????????????????? Np. z kawałków przezroczystego plastiku z opakowań różnej maści (zabawki, perfumy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 I czym ro rozgrzac????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Witam. Buduję Airbusa A380 1.125 i planuje wykonać pełne oświetlenie (wew i zew.) ale jako ze jestem początkujący z elektronik ito prosże o wskazówki jake zasilanie byłoby najlepsze i jaki układ do przeminnego migania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 hmm... mam pewien problem, otóż kończę już model czołgu E10. Na model naniosłem już bezbarwny lakier, na którym zrobiłem washa i nałożyłem kalki. Pozostało jedynie spowodować aby model nie świecił się i go ubrudzić. Do pierwszego zadania kupiłem bezbarwny matt humbrola, problem w tym że chce go nanieść za pomocą aerografu. Czy firmowy rozcieńczalnik humbrola będzie się nadawał do rozcieńczania, i w jakich proporcjach to rozcieńczać??? Przy okazji zapytam się na przyszłość również do tego modelu :P, będę chciał zrobić efekt zakurzenia, też za pomocą aero... Czym rozcieńczyć pigmenty i też w jakiej proporcji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Zastanawia mnie jedna rzecz. Na gwiazdkę otrzymałem model Revell 1/72 Heinkel He 111 H-6 WW2 Bomber 04377. W instrukcji mam zaznaczone, że np mocowania skrzydeł mam "kleić" taśmą klejąca a nie klejem .. Pocóż wogóle taśma ? Nie rozumiem ... Dalej nie zauważyłem, aby był używany klej w tych miejscach (łączenia skrzydeł, stateczników) ... Więc ? O co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Masz skleić skrzydła klejem, a taśma jest po to, żeby utrzymać je w określonej pozycji na czas wiązania kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Chłopaki potrzebuję pomocy ... Na kastę naniosłem lakier bezbarwny (połysk-sprej) . Dwie pierwsze warstwy położyłem cieniutkie o ostatnią trzecią przedobrzyłem .... Na kabinie w jednym miejscu zrobił mi się zaciek Jak się patrzy pod słońce to jest jednak znacznie widoczny Tak więc co robić "Przejechać'' to miejsce ostrożnie papierem ściernym wodnym ? Czy jakimś innym sposobem usunąć tą ''kropkę'' ? Za wszelkie info wielkie dzięki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Czy ktoś używał pigmentów Agma? Da się coś nimi zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Ok. Mój problemik już rozwiązany ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Mam taki problem z płynami do kalkomani.Kupiłem je z firmy model master i obydwa słoiczki są czarne, tylko na nakrętce jednego są napisy.Niemam zielonego pojęcia która jest pod kalkomanie a która na nią. PROSZE POWIEDZCIE KTÓRA JEST POD KALKOMANIĘ A KTÓRA NA NIĄ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 czy zwykła pasta do butów zastąpi pastę do modeli? Potrzebuję wypolerowac drzwi...z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Mam problem będę robił swoje pierwsze okablowanie i zupełnie nie wiem co z czym powinno być podłączone, dlatego liczę na waszą pomoc. Piszcie na pw albo jak coś na gg 2007502. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witaj Ja teraz też się tym pałam http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/scania/ Pogrzeb tu jest tu trochę ciekawych fotek. viewtopic.php?t=10535&highlight=ford+wrecker tu jest super opisane prze kolege z forum oraz tu viewtopic.php?t=5646&highlight=scania Miłego dłubania pozdro 600 Poszukaj na forum były schematy nie pamiętam w jakim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Tomasz ogromne dzięki za pomoc!! Aaaa napisałem ci na pw w sprawie tej budy od naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK SVT Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Witam! Skorzystałem z funkcji "szukaj" , znalazłem to co mnie interesuje i proszę o krótką weryfikację: Czy odpowiednik w oznaczeniu niemieckim koloru jasnoniebieskiego (np. na dolną część samolotu) to RLM 65? Czy odpowiednikiem tego koloru w palecie PACTRY jest A85? O jakim nr będzie odpowiednik VALLEJO MODEL COLOR - nie AIR. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Mam zamiar po raz pierwszy uzyc do malowania farbek akrylowych pactra.Czy musze ja rozcirnczac z woda i w jaki sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Mam zamiar po raz pierwszy uzyc do malowania farbek akrylowych pactra.Czy musze ja rozcirnczac z woda i w jaki sposob? Nie musisz, ale możesz jaeżeli będziesz uważał że "ciężko pędzel chodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 JACEK SVT Niewiem jaki masz problem bo jeśli chodzi o farby pactra to maja one w nazwach wszystkie kolory rlm A taki będę dobry http://www.martola.com.pl/obrazki/przelicznikPactra.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Czy trzeba rozcieńczać farbki akrylowe do malowania pędzelkiem? Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Jak się domyślam i z tego co przeczytałem do kosystencji mleka? Tylko nie wiem czy to tylko pod aero do takiej konsystencji czy też pod pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Jak zrobić tablicę przyrządów żeby miała czarne tarcze a białe wskazówki w skali 1:48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi