Silintierka Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 i mówisz, że idealnym kompresorkiem będzie ? http://allegro.pl/wydajny-kompresor-do-aerografu-z-butla-3l-as-186-i4132157691.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Dokładnie ten. Razem z Ultra używałem takiego zestawu przez rok. Kompresor do tej pory używam i sprawuje się znakomicie. To chińszczyzna, ale jak na razie niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Ja też używam tego AS185 tylko, że z H&S silverline 2w1 ;-) Wszystko sprawuje się znakomicie, jedyne co zauważyłem ostatnio, to więcej wody w odwadniaczu, ale to pewnie zmiana temperatur ;-) Tak czy inaczej działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 cześć Potrzebuje szybką odpowiedz Lakier połysk bezbarwny w puszcze Revlla rozcieńczać czy kłaść prosto z puchy ??? ( maluję pędzlem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Poszukuję jakiś fajnych blaszek do "JU 52 3M" od Italerki. Czy na naszym rodzimym rynku idzie takie coś w ogóle dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Panowie w kwestii zaginarek The Small Shop - warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 11 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Panowie w kwestii zaginarek The Small Shop - warto ? Cześć Ja zdecydowanie polecam, mam ich zaginarkę 4" oraz Bending set z dodatkowymi rollerami oraz podkładkę do wycinania PE. Wszystko super działa - bardzo użyteczne narzędzia! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordrene Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Za 200zl kupilem od kolegi z formu zaginarke, podkladke do wycinania sam zrobilem, tzn kupilem czarna 20-25 (poliweglan) tylko ciezko znalezc tansza alternatywe do zwijarki blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WarHammster Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam serdecznie, Czy ktoś z Was miał do czynienia z klejeniem elementów klocków Bionicle, jeśli tak, to jaki klej najlepiej może wiązać te tworzywo lub czy w ogóle daje się wiązać?. Zastanawiam się nad kupnem bitzów Bionicle do wykorzystania jako elementy do scratchbuilidu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addams Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Czesc, chcialem Was zapytac jaki kolor z palety Vallejo Model Color wybrac by uzyskac taki efekt jak kubelwagen oraz kettenkrad jak w linku : http://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-Pojazdow-z-Okresu-II-Wojny-Swiatowej.html ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Ja mam pytanie dotyczace kalomanii do modelu F-16 w 1:48 Techmodu... Otoz po nasaczeniu woda i probie przeniesienia na model kalak jest tak cienka ze zwija sie odrazu jak zdejmie sie ja z papierowego podkladu... Czy mial juz ktos do czynienia z ta kalak i co mozna zrobic zeby sie nie zwijala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsilias vibe Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Witam. Potrzebuję 2 fotele kubełkowe Momo Lesmo One w skali 1:32. Raczej nigdzie takich nie kupię, więc muszę zrobić je samemu. Czy ktoś z Was wie, jak i z czego mogę je wykonać? Próbowałem już ze styrenem, ale mi nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Panowie potrzebuje zestawienie barw RLM do okrętów z 2 WW. Posiada ktoś taki wynalazek ? Ewentualnie zostawienie VALLEJO MODLE COLOR pod okręty różnych Państw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Pytanie za sto punktów, bo za każdym razem mam z tym problem - z czego najlepiej robić końcówki przewodów do świec zapłonowych w 1:24 osobowych? Są może gdzieś gotowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Ulep sobie z miliputa .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Mam pytanko do czy Ktoś z Szanownych "Lotników 72" się orientuje czy istnieją jakieś dodatki do Ła-7 (poza: Eduard 72430 Lavochkin La-7 Landing flaps), miałbym na myśli np. el. wyposażenia kabiny pilota? Z góry dziękuję za ewentualną pomoc. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 O ile dobrze pamiętam blachy były dostępne tylko w zestawie Eduard Dual Combo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 No ; 1/2 takiej blaszki bardzo by mi przypasowała, niestety specjalnie modelu dla blaszki (a nawet 1/2) nie będę kupował . Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Daj w dziale ''giełda'' ogłoszenie. Może komuś zostało pół zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Czy któryś z rodzimych sklepów handluje albo sprowadza blaszki firmy "Bilek"? Interesuje mnie jedna blacha i za cholerę nie mogę jej nigdzie znaleźć w PL. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 W kraju raczej trudno będzie dostać. Spory wybór jest tu: http://www.hobbyshop.cz/shop/51-1-72-photo-etched-sets?n=20&%252525253Bp=80&orderby=price&orderway=desc&p=42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Siemka mam pytanie.Jakimi farbami malujecie światła w modelach (ciężarowe) i osłonę przeciw słoneczną tak aby było przez nią widać? Ja maluję transparentnymi. Producent dowolny, bo teraz, przypadkowo, każdy kolor mam od kogo innego. Humbrole to np. numery od 1320 do 1325. Spotkałem też opinie, że można zabarwić sidolux kawą, sokiem z buraków itp, i tym malować, ale nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Witam Czy set russian green z AK nada sie na takiego teciaka Chodzi mi o jednobarwne polskie malowanie Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buffon Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Witam Panowie! Zna może ktoś firme/sklep gdzie mógłbym dostać tego typu kosze do pojazdów w skali 1:35/1:48. Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Napisz o jaki konkretny pojazd Ci chodzi, bo nie wiem czy są osobne takie kosze czy trzeba kupić cały zestaw blaszek do konkretnego pojazdu.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi