letalin Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Czym rozcieńczać Humbrol Clearfix, żeby był bezpieczny dla polistyrenu? Woda się nada? A to reaguje w ogóle z polistyrenem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Nie napisałem, że reaguje. Wyczytałem, że można rozcieńczać nitro, ale to nie wchodzi w grę. Jakaś inna sprawdzona propozycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Nie napisałem, że reaguje. Wyczytałem, że można rozcieńczać nitro, ale to nie wchodzi w grę. Jakaś inna sprawdzona propozycja? OK, opacznie zrozumiałem. Z doświadczenie wiem, że nawet gęsty, (ale jeszcze płynny) działa w miarę dobrze, o ile w ogóle to do czegoś się nadaje? Specyfik wydaje mi się już dzisiaj niepotrzebny i nie znajduje dla niego zastosowania w mojej zabawie. Kłopotliwe osłony kabiny można montować np. na poxipol. Pewniej i od razu wyszpachlowana szpara na łączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 To prawda, rzadko się go używa. Do owiewek chyba nie wykorzystałem nigdy. Czasem się przydaje. Poxipol ma zupełnie inne właściwości niż clearfix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Do owiewek chyba nie wykorzystałem nigdy Czyli chcesz robić z tego małe okienka, wypełniając clearfixem otwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Nie Chcę przykleić przezroczystą żywicę do pomalowanych elementów i w razie zabrudzenia bez problemu usunąć zaschnięty klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Microscale Liquid Tape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Nie Chcę przykleić przezroczystą żywicę do pomalowanych elementów i w razie zabrudzenia bez problemu usunąć zaschnięty klej. No to przezroczysty poxipol. Ewentualny nadmiar kleju można zmyć ciepłą wodą z detergentem. Oczywiście zanim zaschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur111bartek Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 BTW reakcji z polistyrenem... A co reaguje silnie , żrąco z polistyrenem? Nitro słabo ...chlor nie...kwas siarkowy...? Ale on przechowywany chyba w plastikowych butelkach więc też nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Mam bardzo nietypowe pytanie, jeśli pomyliłem dział to z góry przepraszam! Czy w ogóle jest szansa na sprzedaż złożonych modeli? Np.: http://imgur.com/a/IhjHf http://imgur.com/a/dzjxQ Muszę w miarę szybko się pozbyć wszystkiego co przeszkadza mi w byciu mobilnym, a nie bardo widzę sens żeby je przetrzymywać u kogoś z rodziny/znajomych. Gdzie i za ile najlepiej tego dokonać? (Dział Giełda? Allegro? Ebay?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Na allegro kosmicznych cen raczej nie osiągniesz. M.in. Dardaz sprzedaje swoje modele na allegro to Jego możesz zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Dzięki, nie wiem ile to "kosmiczne" ale jeśli dałoby się osiągnąć chociaż coś w okolicy modelu z pudła (bez dodatków etc.) to już jest nieźle. Dałbyś jakiś link bo google i wyszukiwarka forumowa milczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 21 Sierpnia 2016 @Atlis tylko genius polega na składaniu a nie kupnie gotowca... @Amadem czasem pasjonat nabędzie gotowca ale na ogół zbieracze z kasą mają od tego wyrobników którym za to płacą... na ogół cena gotowca to ok 30% wartości pudła... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Dzięki, nie wiem ile to "kosmiczne" ale jeśli dałoby się osiągnąć chociaż coś w okolicy modelu z pudła (bez dodatków etc.) to już jest nieźle.Dałbyś jakiś link bo google i wyszukiwarka forumowa milczą. Wielu modelarzy sprzedaje swoje modele na Allegro i Twoje też całkiem możliwe że sprzedasz. Za ile? Tego nikt Ci nie powie, ale jedno jest pewne: model jest tyle wart ile ktoś chce za niego zapłacić. Moja rada: wystaw za 1 zł, bez ceny minimalnej, wtedy przekonasz się ile to jest warte. Z reguły jednak kokosów się na tym nie zarabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam, Wybaczcie za takie może idiotyczne pytanie, ale jestem w tym kompletnie zielony . Przymierzam się do zakupu aerografu, po przejrzeniu forum zdecydowałem się na HS ultra i kompresor as 186. Co bym potrzebował by można było malować? ( jakieś iglice, przewód? itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Potrzebujesz na start tylko przewód/wąż do powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Jak już kupujesz przewód, to warto też zakupić szybkozłączkę do aerografu. Dodatkowo pojemnik do spuszczania farby w formie stojaka na aerograf jest bardzo pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Nigdy swojego słoika ze stojakiem do spuszczania farby nie myłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Ten cleaning pot to dobra rzecz jak trzeba spuścić resztę farby albo aceton po płukaniu. Ja do środka wsypałem węgiel który pochłania zapachy, dużo lepiej się pracuje bo jest mniej oparów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Gdybym Ci swój pokazał to byś pewnie na zawał szedł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Ja jeszcze dokupiłem i założyłem zawór na wyjściu z kompresora, żeby w czasie dłuższych przerw węża, szybkozłączki i aerka nieobciążać. Taki niekonieczny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Szybkozłączka - popieram. Stojak warto mieć, pojemnik chyba nie jest konieczny. Tylko kolejna rzecz, która zagraca miejsce pracy i trzeba ją od czasu do czasu myć. Tylko ten pojemnik jest jednocześnie naprawdę stabilnym stojakiem, więc mamy 2 w 1. Myć nie trzeba, chyba, że mamy taki kaprys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Myć niekoniecznie, ale czyścić raz na jakiś czas trzeba. Zanim stosowałem ten węgiel, po kilku tygodniach intensywnego używania, w zbiorniku miałem pokaźną ilość cuchnącego, toksycznego szlamu, który trudno było usunąć inaczej niż papierowymi ręcznikami i ręką. Odkąd stosuję węgiel, to tego szlamu prawie nie ma, bo przylepia się do tego węgla i szybko wysycha. Wtedy wywalam wszystko i tylko przecieram pojemnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Węgiel przede wszystkim zatrzymuje opary i chyba wchłania je po części. Dla zdrowia warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi