TAW Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Choć już zdążyłeś nas przyzwyczaić do takiego zdetalowania blachami to nie sposób tego nie podziwiać wciąż i wciąż. Wygląda to miażdżąco Mam pytanie o te plandeki z rękawiczek bo bardzo przekonująco to wygląda - czy one są złożone na sucho czy były usztywniane jakimś klejem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 15 godzin temu, gajur napisał: Splendidly & richly Dzięki 12 godzin temu, TAW napisał: Choć już zdążyłeś nas przyzwyczaić do takiego zdetalowania blachami to nie sposób tego nie podziwiać wciąż i wciąż. Wygląda to miażdżąco Mam pytanie o te plandeki z rękawiczek bo bardzo przekonująco to wygląda - czy one są złożone na sucho czy były usztywniane jakimś klejem? Dzięki. A z tą plandeką to było tak. Wyciąłem sobie szerszy kawałek niż docelowo, założyłem boki by uzyskać docelową szerokość i podkleiłem je sobie w kilku miejscach. Nawiajalem na wykałaczkę jednak nie za ścisło bo bym nie mógł później tego ukształtować, co kilka owinięć podklejałem CA. No i później najgorsze było zapięcie tego w klamry tak żeby wyglądało naturalnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 No to składanie skończyłem, teraz tylko malowanie. Coś takiego mi wyszło... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Nie maluj. Ładnie wygląda. No nie mogę oglądać Twoich wyrobów. Jak się zapatrzę to mi wena chyłkiem ucieka. Mistrzostwo. Jak zwykle. Tego się nie da lepiej zrobić. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Już nie wiem jakich przymiotników użyć, kończy mi się baza pochlebstwa...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 W dniu 8.04.2022 o 15:04, MaciejW napisał: złote a skromne Nie mogę ........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 7 godzin temu, Endrju napisał: Nie maluj. Ładnie wygląda. No nie mogę oglądać Twoich wyrobów. Jak się zapatrzę to mi wena chyłkiem ucieka. Mistrzostwo. Jak zwykle. Tego się nie da lepiej zrobić. Pozdrawiam. Andrzej. 5 godzin temu, gajur napisał: Już nie wiem jakich przymiotników użyć, kończy mi się baza pochlebstwa...... Dzięki. Cieszy mnie, że się podoba- opinia to też poniekąd jest forma nagrody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Że się podoba? Ja wystąpię z formalnym wnioskiem do administracji forum, o zakaz pokazywania przez Ciebie zdjęć Twoich modeli. GENIALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Jak formujesz przednie fartuchy? Na tym plastiku co z modelu jest czy masz jakiś inny patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Modelarstwo level Master. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 8 minut temu, patrykd napisał: Jak formujesz przednie fartuchy? Na tym plastiku co z modelu jest czy masz jakiś inny patent. Sam kształt odrysowałem sobie z T-80 RPG. Nie podoba mi się kształt fartuchów trumpka. Jak już je wyciąłem to rękami nadałem im delikatnie kształt zaokrąglając je trochę. No i reszta to już dopasowanie do kształtu półki nadgąsienicowej. W rzeczywistości kształt tych fartuchów jest wynikiem odpowiedniego montażu na tych półkach. Trochę ta blacha jest za cienka w porównaniu do grubości rzeczywistej gumy dlatego po ukształtowaniu przed montażem podkleiłem brzegi polistyrenem 0,2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 No blaszak.... a poważnie- super robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Pomaluj pół (sam wybierz, którą stronę), bo aż szkoda to wszystko farbą zakrywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Że złote to się zgodzę, ale że skromne*... To jest barokowy przepych, to jest wyrafinowane, rozpustne i dlatego to jest wspaniałe. Absolutli tap madel *Tak, oglądałem ten film. Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 3 godziny temu, makinen napisał: No blaszak.... a poważnie- super robota Myśle, że w dobie "czapek" antyjavelinowych na ruskie wieże, taka osłona też ma rację bytu, to tylko kwestia czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 56 minut temu, BCI Batou napisał: Pomaluj pół (sam wybierz, którą stronę), bo aż szkoda to wszystko farbą zakrywać. pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) 13 minut temu, TAW napisał: Że złote to się zgodzę, ale że skromne... To jest barokowy przepych, to jest rozpustne i dlatego to jest wspaniałe. Absolutli tap madel żeby nie było- nie zaczynam modelu z założeniem, że położę na nim 0,5kg mosiądzu to wszystko w trakcie roboty. Tu się coś zmieni bo słaby detal a łatwo coś przerobić, to tam znowu coś mi przyjdzie do głowy. Prawdą zaś jest, że z tej blachy łatwo mi się to robi, więc i sporo tego leży na modelu na koniec ale fakt barokiem zajeżdża... Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 52 minutes ago, x_bandit said: ale fakt barokiem zajeżdża... Ważne, że nie zajeżdża epoką brązu Fajnie się prezentuje, podrzucaj czasem jakieś fotki "w trakcie" to może się coś poduczymy i będzie mocniejszą reprezentacja z pojazdów wojskowych w galerii fotek tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 19 minut temu, orzechu500 napisał: Ważne, że nie zajeżdża epoką brązu Fajnie się prezentuje, podrzucaj czasem jakieś fotki "w trakcie" to może się coś poduczymy i będzie mocniejszą reprezentacja z pojazdów wojskowych w galerii fotek tygodnia nie chcę za bardzo spamować, ale jak coś to zawsze służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Rozważ pomysł z malowaniem tylko połowy modelu, takiego jeszcze na tym forum nie widziałem. Podstawkę też zrób w takiej konwencji. Będzie naprawdę zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Lipstein napisał: Rozważ pomysł z malowaniem tylko połowy modelu, takiego jeszcze na tym forum nie widziałem. Podstawkę też zrób w takiej konwencji. Będzie naprawdę zacnie. Godzinę temu, bulik58 napisał: Kiedys juz probowalem podrzucic taka idee , moze tym razem sie uda. Widzialem juz modele malowane na dwie polowki , jedna gdy pojazd byl nazwijmy to w pelni formy, przeciwna strona gdy byl juz po przejsciach. Podobne byly tez dioramki ukazujace budynek z ulica przed wojna i w jej trakcie. Ja podziwiam x_bandit-a nie tylko jego za jego prace , ale rownierz za wykonczenie modelu ktory praktycznie jest poskladany w 98% . Przyznam szczerze ze ja mialbym z tym problem. coś pomyślę, może zrobię takie połowiczne malowanie... Edytowane 14 Kwietnia 2022 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 W dniu 13.04.2022 o 00:24, x_bandit napisał: No to składanie skończyłem, teraz tylko malowanie. Coś takiego mi wyszło... Powiadasz "modelarstwo plastikowe" 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Kiedys juz probowalem podrzucic taka idee , moze tym razem sie uda. Widzialem juz modele malowane na dwie polowki , jedna gdy pojazd byl nazwijmy to w pelni formy, przeciwna strona gdy byl juz po przejsciach. Podobne byly tez dioramki ukazujace budynek z ulica przed wojna i w jej trakcie. Ja podziwiam x_bandit-a nie tylko jego za jego prace , ale rownierz za wykonczenie modelu ktory praktycznie jest poskladany w 98% . Przyznam szczerze ze ja mialbym z tym problem. Nie podpowiadaj tylko sam rób!!! No i pokaż coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2022 39 minut temu, jonathan napisał: Powiadasz "modelarstwo plastikowe" ...jakoś tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 szkoda malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 16 minut temu, x_bandit napisał: ...jakoś tak wyszło He, he i Ci się dostało za przewagę metalu nad tworzywem sztucznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi