Bartosz69 Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Witam.Po przerwie rozpoczynam kolejny zabytkowy projekt w 1/72 Caudron-Renault CR.714 Cyclone polskiej firmy Reflex. Zrobiłem już M.S.406 ,na którym latał Czesław Główczyński i teraz drugi jego samolot z Francji. Będzie dużo pracy. Zobaczymy co z tego wyjdzie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Moim zdaniem szkoda czasu... No ale zaskocz mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 to kamo ma pudełku jakieś takie dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 No, faktycznie, chyba niespecjalnie ma to dużo wspólnego z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 A ja sobie pooglądam z cicha tą nierówną walkę. 5 godzin temu, myszaty napisał: to kamo ma pudełku jakieś takie dziwne... A cóż chcesz? całość żywcem nadaje się do "Jak hartowała się stal..." to art na pudełku jest radosną twórczością. producenta. A Kolega jak będzie chciał to camo sobie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 Rzeczywiście,koledzy,model po dokładnym sprawdzeniu wymaga dużo zabawy.Trzyma wymiary względem planów,ale jak na swoje lata prosty i z mało ilością detali, owiewka porażka-gruba i mało przejrzysta,kalki do wymiany. Z dodatków mam kompletną tablicę przyrządów z Yahu i kalki ModelMaker. Resztę postaram się wykonać samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Kup se RSa, zaoszczędzisz na stresie i robociźnie a to wywal w czorty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 18 minut temu, WujekAlice napisał: Kup se RSa, zaoszczędzisz na stresie i robociźnie a to wywal w czorty. Tylko, że RS to też glut. Chociaż jako półprodukt do zrobienia dobrego modelu pewnie będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 4 Maja 2020 Autor Share Napisano 4 Maja 2020 Dzięki za zainteresowanie i próby odwiedzenia od rozpoczęcia dłubania w tym modelu. Ale klamka zapadła i trzeba się trochę wysilić. Pierwsza fotka z prac nad kadłubem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 (edytowane) 9 godzin temu, HKK napisał: Tylko, że RS to też glut. Chociaż jako półprodukt do zrobienia dobrego modelu pewnie będzie lepszy. Heller? teoretycznie to to samo co te wszystkie nasze nieszczęsne wypuski ale szkło i wypraski nieco lepszej jakości. i da radę kupic za 3-4 dychy. dobra, wyglada na to, że jesli ktos z nas tu nie opracuje i zmontuje odpowiednich form i nie wyda tego jako zupełnie nowe wypraski, to w temacie C714 będziemy mieli duże rezerwy. Okej - kto ładnie opracuje projekt w 3D od razu pod formy, najlepiej 35-50 części, ewentualnie kokpit od razu z żywicy. A formy od razu solidne, metalowe, żaden szort-ran! Paluszek do góry! Edytowane 4 Maja 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Dzięki za zainteresowanie i próby odwiedzenia od rozpoczęcia dłubania w tym modelu. Ale klamka zapadła i trzeba się trochę wysilić. Pierwsza fotka z prac nad kadłubem. O, fajnie zaczynasz. Bede tu zaglądał. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 te wstawki z hipsa to z jakiego powodu? do mnie dziś dotarł caudron z rs - jak dla mnie nie wygląda źle, no ale początkujący jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 5 godzin temu, myszaty napisał: do mnie dziś dotarł caudron z rs - jak dla mnie nie wygląda źle, no ale początkujący jestem.... Czyli tak poważnie się bierzesz za te francuskie myśliwce. Tylko Cyklona nabyłeś czy coś więcej? Do mnie idzie kabina do MS 406. Wnęki już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) nie chce śmiecić koledze w warsztacie, na razie sam model...ten samolot jest taki delikatny w swojej konstrukcji - do niego trzeba mieć umiejętności jubilera. Edytowane 5 Maja 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) Może będziecie mieć panowie towarzystwo bo chyba zacznę swojego C-714.Tradycyjnie bez relacji warsztatowej i prosto z pudła. Edytowane 6 Maja 2020 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 W podstawówce próbowałem go skleić- zakończył żywot zderzeniem ze ścianą. Podziwiam determinację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 ten brązowy to chyba trochę za gęsty...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 Drobiazgi wnętrza-podłoga i fotel pilota oraz pokrywa górna i zmodyfikowany dziób-w wypraskach nie było żadnych wlotów powietrza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Jak byłem szczylem małym, to mamusia kupiła mi właśnie ten model pod choinkę bodajże. Jako, ze był to jeden z pierwszych kroków w stronę modelarstwa to ten samolot darzę sentymentem. Trzymam kciuki za końcowy efekt, zapowiada się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 21 Maja 2020 Autor Share Napisano 21 Maja 2020 Popracowałem ostatnio nad płatami, poprawione od spodu osłony karabinów oraz wnęki podwozia i na razie na górnym płacie klapki inspekcyjne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 22 Maja 2020 Share Napisano 22 Maja 2020 Popatrzę z przyjemnością na Twoją walkę z tym modelem. Ostatnio myślę ażeby kupić jakiś zestaw francuskiego samolotu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 23 Maja 2020 Share Napisano 23 Maja 2020 W dniu 22.05.2020 o 13:40, kapsel napisał: Popatrzę z przyjemnością na Twoją walkę z tym modelem. Ostatnio myślę ażeby kupić jakiś zestaw francuskiego samolotu. Powodzenia Hobby 2000 odkurzył D520 Hasegawy, a w Moje hobby można za małe pieniądze zamówić blachy do tego zestawu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Podziwiam zacięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 podziwiam tę walkę...na tych fotkach,i w tym kolorze plastyku, szczerze, wygląda jeszcze gorzej niż mc... 520 z hasy mam już (nawet dwa - dzięki koledze z forum), blaszka zamówiona w martoli (ma przyjść razem z nieuportem z rodena). tylko jakieś fotki by się przydały, ale zdaje się że najpopularniejszy jest Mumler, a stricte z szachownicami nie ma nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 (edytowane) Najładniejsze są malowania Vichy. A blachę zamówiłem w moje hobby za jakieś śmiesznie pieniądze, razem z klapami do FW 190 Edytowane 24 Maja 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi