kryspacz Napisano 12 Sierpnia 2020 Share Napisano 12 Sierpnia 2020 Szalom! Kolejna wycieczka w izraelską myśl techniczną, czyli imitacja czołgu T-72 na podwoziu M1025, do celu poligonowej symulacji wrogich pojazdów. Baza jak w tytule plus dużo scratchu. Podziękowania dla wszystkich kibicujących, a w szczególności dla Brenta Sauera, od którego otrzymałem bazę Tamiyi, Kubisza za wsparcie zdjęciami, Mariusza za koła i kalki i Skinn3ra za fotele - dzięki, Panowie! A wyszło toto tak: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 12 Sierpnia 2020 Share Napisano 12 Sierpnia 2020 Mój ulubiony pojazd kołowy w ciekawej wersji . Wszystko pasuje ja bym tam wrzucił inną załogę ale jak kto woli twoja praca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Sierpnia 2020 Share Napisano 12 Sierpnia 2020 Kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 13 Sierpnia 2020 Share Napisano 13 Sierpnia 2020 Bardzo fajna konwersja, wykonanie przednie, a fascynację czołgistkami Shirionu doceniam i rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 13 Sierpnia 2020 Share Napisano 13 Sierpnia 2020 A tak na marginesie, skąd te żeńskie figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 13 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2020 4 godziny temu, GreGG24 napisał: A tak na marginesie, skąd te żeńskie figurki? Wszystkie od Myfriendów, jest jeszcze kilka innych takich sympatycznych dziewcząt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Sierpnia 2020 Share Napisano 13 Sierpnia 2020 BARDZO MI SIĘ PODOBA !! w ogóle podstawka wyszła świetnie co tu dużo gadać - jeden z moich ulubionych warsztatów ostatnio 7 godzin temu, GreGG24 napisał: A tak na marginesie, skąd te żeńskie figurki? są na różnych portalach aukcyjnych dostępne - dość spory wybór. Sam kupiłem kilka i polecam bo zaskakująco dobra jakość i detal mimo że "noname'owa" produkcja. Tu masz jeszcze kilka innych panienek z mojego warsztatu : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Sierpnia 2020 Share Napisano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Pojazd ciekawy, unikalny. Masa pracy i świetny efekt. Młotki mnie w ogóle nie pociągają no ale ten ma konkret lufę jak w czołgu... Cymes! Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Kozak gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 10 godzin temu, M.A.V. napisał: zaskakująco dobra jakość i detal mimo że "noname'owa" produkcja To pirackie kopie między innymi DEF Model, więc jakość detal nie może być specjalnie gorsza od bardzo dobrych oryginałów ._. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 54 minuty temu, Irgr napisał: To pirackie kopie między innymi DEF Model, więc jakość detal nie może być specjalnie gorsza od bardzo dobrych oryginałów ._. z DEF jest tylko ta z komórką : https://www.martola.com.pl/pl468/produkty86133/modern_idf_female_soldier niestety innych fajnych żołnierek nie znalazłem - są jeszcze te BlackDoga ale też wszystkie w stojących pozycjach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Fajna praca, taki troche szalony projekt, ale jak sie na to popatrzy ukonczone na podstawce to wow!!! Jestem zdecydowanie na tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Szalom, Krystianie! Wiadomo kto obecnie ma najwięcej do powiedzenia w kwestii globalnej polityki, więc temat jak najbardziej poprawny politycznie + pierwszy plus. Jak dla mnie to najlepszy model humvee pokazany na krajowych forach modelarskich! Dla czego najlepszy? Po pierwsze: nowatorski pomysł (nie kojarzę modelu hmmwv w podobnej konfiguracji); po drugie: brak rzeczowej konwersji dla tej wersji - model baza to jakieś 20% tego co zaprezentowałeś, kolejne 10% to elementy zdobyczne z zestawów waloryzujących, a 70% to samoróbka (wszystko przejrzyście pokazałeś w warsztacie). Na podobnym poziomie będzie tylko M1165 w wykonaniu Tomcata (kiedy go skończy) bo tam również Tomek jest autorem 70% modelu (pozostali, w tym ja, nabyli gotową już konwersję). Co do malowania to jak zawsze trzymasz poziom, czysto, równo, subtelnie wycieniowany i przykurzony. W detalach - prima sort, na każdym elemencie z osobna można zawiesić oko. Wszystko spójne i tworzy niepowtarzalną całość. Cieszy mnie niezmiernie, że mam skromny wkład w Twoje dzieło, to świetnie że koła i kalki się przydały. No i pokazałeś, że nie trzeba zbudować kilkudziesięciu modeli humvee, żeby "polepić" taką perełkę, w dodatku tak poprawną merytorycznie. Proponuję wrzucić do galerii 3-4 zdjęcia prawdziwego wozu, bo komentarze świadczą, że oglądający nie do końca wiedzą, co za ucztę im zaserwowałeś! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 17 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Dzięki wszystkim, teraz chwila oddechu i trzeba wymyślić sobie kolejny temat, ku rozpaczy najlepszej z żon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 25 minut temu, kryspacz napisał: Dzięki wszystkim, teraz chwila oddechu i trzeba wymyślić sobie kolejny temat, ku rozpaczy najlepszej z żon Dobrze ci idzie rzeźbienie w g...wnie (znaczy polistyrenie i drucikach), to może temat równie nieszablonowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 14 godzin temu, kryspacz napisał: Dzięki wszystkim, teraz chwila oddechu i trzeba wymyślić sobie kolejny temat, ku rozpaczy najlepszej z żon A te pozostałe co mówią na to?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Dziołchy robią robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Szacun za cały nakład pracy i wspaniały efekt końcowy. Gratuluję !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi