Jump to content

PZL P-24P Azur/Frrom 1:72

Recommended Posts

Posted

Jako że warsztat Fiata zakończył się zrobieniem modelu trzeba odpalić następny.Model który bardzo rzadko gości na łamach forum.Już parę razy do niego podchodziłem i za każdym raze wracał do pudełka.Teraz mam nadzieję dotrwać do końca.Z dodatków to tylko tablica Yahu i zestaw pasów do PZL-i też Yahu.

cmRAtk9.jpg

• Like 3
Posted

Zasiadam

Posted

Kadłub prawie gotowy do zamknięcia.Proszę się nie śmiać ale ta półka za tablicą i ten "niby" celownik to samoróbka.Oryginalny żywiczny element wybrał wolność.

g1EaVCO.jpg

Posted
57 minut temu, Xmen napisał:

Oryginalny żywiczny element wybrał wolność.

Znam to z autopsji. Trzeci element, który wyciąłem w moim Hurasiu przy próbie wklejenia poszybował w przestworza i na nic zdała się ekspedycja poszukiwawcza oraz godzinne przeczesywanie podłogi. Element zniknął na powierzchni 8m kw....?

• Haha 1
Posted

A próbowałeś położyć płasko latarkę na podłodze? Jak strumień światła jest poziomo, to nawet małe pierdzyliszki daja dosyć spore cienie.

Posted

Nie wiem gdzie ta cholera poleciała.Trzy metry kwadratowe wygłaskałem rękami  i nic.Jak "wystrzeliło" z pincety to uderzyło o moją rękę i poleciało w ............... .

• Haha 1
Posted
24 minuty temu, Hubert Kendziorek napisał:

Rajstopa na rurę od odkurzacza i jeżeli część jest na podłodze, odkurzacz powinien ją wyssać z jej zakamarków.

Fajny sposób.

Kadłub już zamknięty.Przymierzyłem osłonę i tak niewiele widać.

Posted

Dołączam do widowni.

5 godzin temu, Xmen napisał:

Oryginalny żywiczny element wybrał wolność.

Po prostu złożyłeś ofiarę Podłogowemu Potworowi. A jak mówi stare porzekadło: "Nigdy nie stawaj między Podłogowym Potworem, a jego ofiarą".

• Haha 6
Posted

Modelarstwo, jedyna rzecz która potrafi faceta powalić w jednej chwili na kolana

• Like 3
  • Haha 2
Posted
18 godzin temu, Xmen napisał:

ta półka za tablicą

Całkiem gustowny schowek - jak w samochodzie. :haha:

ten "niby" celownik to samoróbka

Jeszcze szkiełko czy tam inny drucik i będzie jak "fabryczny" :szczerbol:

Ps.

Proszę się nie śmiać

Ani trochę :cry:

• Haha 1
Posted
13 godzin temu, piotrkur napisał:

Żeby tylko nie była to "kabaretka" :mrgreen:

Kabaretka to tylko jeśli Ci się kadłub zgubił ?

• Haha 1
Posted
6 godzin temu, slawbo napisał:

Nie przejmuj się, jak skończysz model, to  się znajdzie :)

A to jest całkiem możliwe. Miałem taki przypadek zgubiła mi się jakaś maleńka blaszka do kokpitu. Jak model malowałem to się znalazła.

Posted

Pytanie do szanownego grona.

Wyrzutnik łusek wewnętrznego km z osłoną na bok czy bez osłony ?

Posted

PZL P.24 A-G Andrzeja Glassa wyd. Kagero przy opisie zmian dla P.24E podaje: "wyrzutnik łusek zastosowany dla środkowych k.m." i na rysunku według mnie widać te osłony.  Tak na marginesie to właśnie myślę, żeby rozgrzebać Azura tyle, że w tureckim malowaniu. Pozdrawiam.

• Thanks 1
Posted

Na rysunku widać ale na zdjęciach już nie bardzo.Choć trzeba przyznać że zdjęcia też takie sobie i za wiele nie widać.Mam tą książkę i o ile na temat greckich jest sporo to o rumuńskich już nie bardzo.Będzie z dwoma km.Ja będę robił jeszcze greckiego ale IBG.

• 6 months later...
  • Xmen changed the title to PZL P-24P Azur/Frrom 1:72
Posted
43 minuty temu, Xmen napisał:

Następny rozgrzebany model skończony.

No i git :super:

Widzę, że "antenologia" tym razem w pełnej krasie :brawo:

Tylko ten chwyt powietrza jakiś taki dziwny :hmmm:

Był warsztat, to i chyba będzie galeria  wink3

Posted
Godzinę temu, abtb napisał:

Tylko ten chwyt powietrza jakiś taki dziwny