chudyhunter Napisano 7 Maja 2021 Autor Share Napisano 7 Maja 2021 Godzinę temu, M.A.V. napisał: Obywatelu - nie bądźcie tacy skromni.... moim zdaniem to wygląda jak całkiem przyzwoita 350 ! Taaa jasne A na poważnie, to coraz bardziej zaczynam myśleć o 350ce. Chyba nastąpiło lekkie zmęczenie materiału i te 700ki odrobinę mnie męczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Maja 2021 Share Napisano 7 Maja 2021 Nie tylko Ciebie, polecam 1:144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Maja 2021 Autor Share Napisano 7 Maja 2021 4 minuty temu, Szydercza Gała napisał: Nie tylko Ciebie, polecam 1:144 Jakos na razie nie mam ciśnienia na uboty czy inne podwodne plywadła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 poziom wykonania modeli w 700 ostatnio poszedł ostro w góre. Dla mnie to poziom fantastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Maja 2021 Autor Share Napisano 9 Maja 2021 7 godzin temu, spiton napisał: poziom wykonania modeli w 700 ostatnio poszedł ostro w góre. Dla mnie to poziom fantastyczny Zgadza się. Dodając do tego jakość obecnych 700ek i ilość dodatków, to niczym nie odbiegają od 350ek, a nawet często są dużo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 Tyle że mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Fajna ta łutka pjoter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) 9 godzin temu, Lipa napisał: Fajna ta łutka pjoter. Ewidentnie projektant skopał anteny. Co ciekawe w blaszkach Rainbowa do Mutsuki, anteny były wykonane poprawnie. Tutaj trzeba było je trochę pociąć. Przy okazji wykonałem sobie 87 sztuk takich cosiów Edytowane 15 Maja 2021 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 39 minut temu, chudyhunter napisał: zacna gąsienica kapitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Straszne drobiażdżki. Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 2 godziny temu, M.A.V. napisał: zacna gąsienica kapitanie 41 minut temu, Marcin M. napisał: Straszne drobiażdżki. Bardzo ładnie. Dzięki Fuyuzuki ma chyba najdrobniejsze elementy z jakimi miałem okazję pracować. Przyznam się bez bicia, że w końcu nadszedł ten czas, że musiałem kupić lampę z lupą. Teraz to mam wrażenie, że robię w 1/200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) No to jedziemy ze stocznią w Kure Edytowane 15 Maja 2021 przez chudyhunter 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 no tego to się nie spodziewałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) 15 minut temu, M.A.V. napisał: no tego to się nie spodziewałem Haha! Wiedziałem Zbychu, że Cię zaskoczę Mam tylko nadzieję, że pochamuje swoją fantazję i nie dorobię do tego całego Kure Edytowane 15 Maja 2021 przez chudyhunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Było ciekawie, teraz się robi jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Maja 2021 Autor Share Napisano 16 Maja 2021 13 godzin temu, socjo1 napisał: Było ciekawie, teraz się robi jeszcze bardziej. Oby czasem nie zrobiło się za ciekawie Kilbloki przygotowane do malowania, dno doku poszerzone. Teraz zastanawiam się na ile poszerzać nabrzeże i czy w ogóle to robić, żeby czasem z tego nie zrobił mi się kolejny projekt życia, jak ze Szczecinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) Godzinę temu, chudyhunter napisał: ile poszerzać nabrzeże i czy w ogóle to robić, żeby czasem z tego nie zrobił mi się kolejny projekt życia..... nie wiem czy na dnie nie powinna być taka bela na kilowanie, tu jest w tym doku Ryujo podczas budowy : ale to jeszcze byś musiał do blacmana uderzyć bo on na pewno będzie wiedział co i jak no a ja to nie namawiam ani nie kusze.... ale jak coś myślisz na nadbrzeżu to dawaj czadu na bogatości z torowiskiem i żurawiem W Kure był takie jeden fajny z wyglądu a w dodatku jest jego masa fotek bo jeszcze go używali wiele lat po wojnie : a on tam się powinien zmieścić w tym pasku - nie nie musisz poszerzać Edytowane 16 Maja 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Maja 2021 Autor Share Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) 43 minuty temu, M.A.V. napisał: nie wiem czy na dnie nie powinna być taka bela na kilowanie, tu jest w tym doku Ryujo podczas budowy : O jaką bele Ci chodzi, zaznacz na fotce proszę Już nie kuś Żuraw to podstawa, musi być. Akurat z tymi żurawiami jest problem. Kiedyś Alliance Model Works robił takiego żurawia, ale teraz nie można go nigdzie dostać. Inne są, ale nie ten. Z tego typu jedyny dostępny to ten i chyba będę musiał go wziąć. https://www.ebay.com/itm/143917783245?hash=item21822b18cd:g:sBcAAOSw5-BgAAxY Żuraw się zmieści tak jak mówisz, ciężarówki japońskie już w drodze, zastanawiałem się jeszcze nad jakimś hangarem. A fotki fajne, szkoda tylko że jest ich tak mało W zestawie z którego pochodzi dok jest dźwig, ale on niestety się nie nadaje... Edytowane 16 Maja 2021 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) 3 godziny temu, chudyhunter napisał: O jaką bele Ci chodzi, zaznacz na fotce proszę no to takie pod kil - nie wiem jak się to fachowo nazywa bombastyczne te blacharskie żuraFFie nie wiedziałem że takie cuda robią , nawet w 350 3 godziny temu, chudyhunter napisał: oj tam oj tam zaraz się nie nadaje..... jest świetna baza "gabarytowa" do zaprojektowania jakiejś własnoręcznej blacharki do żurawia - mam tu na myśli tylko te kratownice bo resztę się da wykorzystać. Nie wiem tylko jak to cenowo z trawieniem by wyszło czy gra warta świeczki Edytowane 16 Maja 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Maja 2021 Autor Share Napisano 16 Maja 2021 Aaa Ty o kilblokach mówisz Mam ich 87 szt. Tutaj je dobrze widać. Generalnie są różne kształty. Ja wykonałem akurat takie Coś będę musiał pomyśleć z rym żurawiem. Na razie poszedłem po taniości i wydałem 2$ za projekt do druku 3D. Zobaczyny czy kumpel będzie w stanie to wydrukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 4 minuty temu, chudyhunter napisał: Coś będę musiał pomyśleć z rym żurawiem. Na razie poszedłem po taniości i wydałem 2$ za projekt do druku 3D. Zobaczyny czy kumpel będzie w stanie to wydrukować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Maja 2021 Autor Share Napisano 17 Maja 2021 Dzięki Jery! Jakiś miesiąc temu przypadkiem natrafiłem na ten filmik. Na pewno jest to lepsza lepsza opcja niż to co mam od Pit Roada. Myślałem już o tym i jeśli próba wydruku 3D okaże się niewypałem, to myślę że podejmę wyzwanie wykonania własnoręcznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Maja 2021 Autor Share Napisano 18 Maja 2021 Dno doku przygotowane pod malowanie. Dodatkowo postawiłem kilbloki i okazało się że te 87 sztuk jest na styk. Kilbloki wykonałem z kwadratowych profili o wymiarach 0,8x0,8 mm. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi