michal0281 Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Czołem Panowie, dzisiaj nie wstawiam zdjęć mojego modelu, ale przedstawiam pracę która została wykonana przez mojego syna (12 lat), od lat starałem się go wciągnąć w modelarstwo i nic z tego nie wychodziło, aż w końcu się udało, coś tam młody zrobił (dwa samoloty i jeden czołg w 1/72) i w końcu przyszedł czas na prawdziwy model. Kleił sam, przy malowaniu pomagałem, i to bardzo, ale tylko teoretycznie, tak więc zastosowane techniki bez przesadnego wymyślania, tak, żeby dziecka nie zniechęcać. Podstawkę robiliśmy prawie jak na lini produkcyjnej, ja do swojego tygrysa, on do pz III, patrzył co ja robię a potem powtarzał na swojej. Coś tam można by jeszcze poprawić, ale młody już chce kolejny model kleić, tak więc ten projekt już zamknięty. Ps zdecydowanie mi tam modele wychodziły o wiele słabiej kiedy byłem w jego wieku. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Jestem pod wrażeniem! Wykonanie super! Mój syn (5 lat) też próbuje sil w modelach i wiem jaka to duma u taty z syna 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Super :). Model w sam sobie bardzo fajny - bez względu na wiek modelarza. Syn ćwiczył wcześniej malowanie aerografem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Klasa! Możesz być bardzo dumny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 Dzięki Panowie. 25 minut temu, ssszzzymon napisał: Syn ćwiczył wcześniej malowanie aerografem? Trochę miał okazję, pomijając malowanie po kartonie to malował czasami podkłady i bazowe kolory przy moich modelach, ale cieniowanie to było 3 w jego karierze, a pierwsze poważne. Faktem jest jednak, że kiedy robi coś z aerografem to jest cały czas pod nadzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Jako prawie sześćdziesięciolatek zazdraszczam umiejętności temu 12-kowi (chciałem dać ikonkę piwa, ale to nie lewtni, więc nie mogłem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Brawo. Co ja bym dał aby mój pierwszy model był taki ładny. Jeśli faktycznie modulację robił syn sam to podziw pełen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Jeżeli za 6 lat ze swoim 12-letnim wówczas synem uda nam się zbudować taki model, będę dumny i z syna, i z siebie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 35 minut temu, patrykd napisał: Jeśli faktycznie modulację robił syn sam to podziw pełen. Robil sam tzn malowal aerografem, ale faktem jest, ze przy nim siedzialem i caly czas mowilem mu co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Ma chłopak talent aby tak dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 No widzę - i oczom nie wierzę. Widać że są duże możliwości iż "Uczeń prześcignie Mistrza". Brawo tak dalej. Nauka nie poszła w las. Dalej dopinguj Ucznia. Pozdrawiam Krzysztof 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Wszystko ma tu ręce i nogi, z umiarem i obsługa aerografu znacznie wykraczająca poza zakres tej kategorii wiekowej. Model podoba mi się i tyle nawet jakbym nie wiedział kto go wykonał. Pogratuluj Modelarzowi bo po takim wykonaniu w pełni można tak o nim mówić. Tylko czekać aż pojawi się tu jako samodzielny użytkownik forum Tobie też gratuluję piekielnie zdolnej pociechy. Masz duży talent na wychowaniu więc szlifuj zanim w sferze zainteresowań plastikowe modele zastąpią jak najbardziej realne "modelki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Super, gratulacje!. Bardzo mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 Świetnie zrobiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 W dniu 29.12.2020 o 20:06, Thalgonis napisał: Jako prawie sześćdziesięciolatek zazdraszczam umiejętności temu 12-kowi (chciałem dać ikonkę piwa, ale to nie lewtni, więc nie mogłem) Ja mam 42 lata i też zazdroszczę wykonania. Gratuluję modelu. I syna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Dobra robota. Szczerze też bym tak chciał kleić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi